Ha nyer az ellenzék,akkor majd javulni fog az életszínvonal,ugye? Nem lesz ekkora infláció,elég lesz majd heti négy napot dolgozni.Rokonok várják a nyugdíj svájci indexálását is.A többi nem érdekel,csak lökjék a pénzt amit ígértek.
Felnőtt jómunkásember voltam már Gyurcsány miniszterelnöksége előtt is, így megfelel? :)
Hogy miben volt jobb? Hát ha csak a te példádat nézzük, egy kb. 14 milliárd eurós, ÁTLÁTHATÓ IMF hitellel szemben most egy 10 milliárd eurós, ÁTLÁTHATATLAN orosz hitel és egy kb. 1,5 milliárd eurós ÁTLÁTHATATLAN kínai hitel van, az össz. államadósság aránya pedig 2020-ra magasabb lett, mint 2009-ben volt.
De nem ez a legfőbb gond persze, hanem a gyűlöletkeltés, a szabadságjogaink korlátozása.
#12. Így abszolút megfelel, valamiért azt hittem, hogy frissdiplomás vagy jelenleg.
Az az átlátható IMF hitel az ország szégyenfoltja, szemben bármely másik hitelünkkel, erről még vitát is kár nyitni. Az államadósságról egy kicsit még: ha semmi sem változott volna összegben, akkor is óriási dolog, hogy az összetétele jelentősen átrendeződött, és míg ma mindössze a 20% alatti része van devizában, korábban volt ez 50% fölött is. Remélem, nem kell magyarázni. Aztán mintha arról is feltűnően hallgatnál, hogy a GDP-arányos államadósságunk '98 és 2002 között 60%-ról csökkent 52% alá, 2002 és 2010 között 54%-ról 82%-ra sikerült feltornázni, 2010 és 2019 között 70% alá csúszott. Nem gyanús, hogy a Fidesz-kormányok alatt rendre csökkent, a szocik alatt meg brutálisan nőtt? (A nominális adattal kár is lenne próbálkoznod, hiszen neked is pontosan tudnod kell, hogy az nemzetközi összevetésre alkalmatlan mutató.)
#14. Légy szíves, olvasd el újra a 11. választ, így kezdtem: "Én a 3-as vagyok, nem a 9-es.". Két különböző embert hiszel azonosnak, a 9-es választ nem én írtam.
Viszont akkor ezt úgy veszem, hogy elég hamar elfogytak az érveid és az előző válaszomban (13-as) leírtakkal már nem tudsz mit kezdeni. Persze láttam már a 12-es válaszodban is, hogy kezdted bebukni a témát, ezért készülsz egy újabb frontot nyitni megfoghatatlan gyűlöletkeltéssel meg korlátozott szabadságjogokkal (csak nehogy konkrétumokról kelljen beszélni), de arra én már nem leszek itt.
ma 08:46
Mea culpa, benéztem, akkor várom 9-es válaszát.
Ami a te válaszodat illeti, az természetesen rendben van és igaz, ezt nem is vitattam, ebben nagyjából egyetértés van a közgazdászok között is. De hogy válaszoljak akkor a te kérdésedre is, tekintettel arra, hogy számos téren jobb volt 2010 előtt, én szeretném, ha "ráfaragna" az ország és újra ott tartanánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!