Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek vannak megyék? Érdemes...

Minek vannak megyék? Érdemes lenne őket megszüntetni úgy, hogy helyettük semmi hasonló ne legyen?

Figyelt kérdés
Alig van feladata egy megyei közgyűlésnek, szóval kb. fölöslegesen léteznek, nem?
2021. okt. 28. 01:29
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
És mit képzelsz el helyettük?
2021. okt. 28. 02:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Mondom hogy semmit, kb. semmi feladatuk nincs
2021. okt. 28. 04:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Hát, sok tanulnivalód van.
2021. okt. 28. 04:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted mi a megyerendszer-bár régiók vannak- feladata?
2021. okt. 28. 04:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Ne hülyeségeket kérdezz hanem ELŐBB nézz utána mi a feladata a megyéknek!

2021. okt. 28. 07:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Suerintem éppen ez érdekli a kérdezőt és ezért írta ki a kérdést. Mellesleg engem is érdekel.
2021. okt. 28. 09:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem*
2021. okt. 28. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tessék - bár nekem beírni a google-ba, hogy "megyék feladata" pont annyiba telik, mint a kérdezőnek:

"Napjainkban a megye a területi igazgatási funkciók ellátásának középszintje. Az Eurostat által kidolgozott statisztikai besorolási rendszerben a NUTS 3 szintnek felel meg. A megyei önkormányzat köteles ellátni azokat a feladatokat, amelyek a települési önkormányzatok nem kötelezhetőek, például a megye egészére kiterjedő közszolgáltatásokat. Közvetlenül költségvetési támogatásban nem részesül, de a települési önkormányzatok a területükről befolyt személyi jövedelemadó meghatározott részét kapják vissza az állami költségvetésből, és ebből juttatnak a megyének."

[link]

Részletesebben:

[link]

2021. okt. 28. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
És miért van erre szükség?
2021. okt. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!