A munkaalapú társadalom után visszaáll a segély alapú 22-be?
2010 előtt a segély annyi volt, mint a minimálbér. Nem érte meg egyszerűen dolgozni. A non-stop kisboltok előtt iszogattak a prolik és kiröhögték a munkából leszállókat a buszokról. A segéllyel ugyanakkora életszínvonal volt, mint a munkával.
Ezt változtatta meg orbán, amikor felemelte a minimálbért 50-ről már 140-es. A segély pedig 50-ről 39 lett, ha jól tudom most is annyi. Jövőre MZP visszahozza a régi szép időket, amikor lelkiismeretfurdalás nélkül lehetett jó életet élni? Ja és nem kellett közmunkázni se közbe?
"Ott ugyanis nevelni is kell a nebulót."
Ami mi is? Semmilyen fizikai kontaktus, vagyis a gép ugyanúgy tud nevelni.
"Különösen a mai nemzedék nem fog végigülni egy online órát, amit egy MI tanít."
Ezt általában csak azt szokta mondani, aki nem tud tanítani.
Normális esetben az óra érdekes, így a diák figyel, végig.
Láttam egy felvételt, ahol összehasonlították, hogy egy diák mit csinál egy online matekóra közben és mit csinál, ha a Bosszúállókat nézi. Az egyik alatt végig forgott a székével, kb. meg se állt, a film alatt pedig nyugodtan ült.
Miért? Mivel az egyik érdekesen van felépítve.
Ismerek egy tanárt, sosem volt gond a figyelembe fenntartása a matek órán, csak érdekesre kellett emgcsinálnia.
Nos ,ezért mondtam, hogy egy egységes MI jobb, mivel a legjobb szakemberek összerakják úgy az órákat, hogy élvezetes legyen.
Az ember alapvetően kíváncsi lény, az iskola az, ami kiöli a gyerekekből, az emberekből ezt a kíváncsiságot.
"Kösz, erre nem fogok feliratkozni csak azért, hogy elolvassam."
Én se vagyok rá feliratkozva, ingyen olvasható.
"Láttam, milyne kódokat produkál egy AI"
Akkor láttad, hogy jobb kódokat, mint az ember.
"Mire ez valós veszéllyé válik, addigra nyugdíjas leszek, vagy ha nem, hát átnyergelek más területre."
Senior pár év alatt lehet az ember, és ha tényleg jó, akkor nem mara túl sokáig az, így gyanítom, hogy kevesebb, mint 15 évet voltál a területen.
Az oldal, amit adtam az 20 éves intervallummal számol, vagyis majdnem 50% az esélye, hogy nyugdíj előtt automatizálják a munkád.
"Ami mi is? Semmilyen fizikai kontaktus, vagyis a gép ugyanúgy tud nevelni."
Aha. Majd a gép szól, hogy "Gazsika ne a telefont nyomkodd, hanem a tanulni valót olvasd". Majd Gazsika laza mozdulattal kikapcsolja a gépet...
"Normális esetben az óra érdekes, így a diák figyel, végig."
Olyan nincs, hogy egy általános iskolásnak minden óra érdekes legyen. Persze abban egyetértünk, hogy tanár és tanár között óriási különbség van. Pl. én nagyon sokat köszönhetek az általános iskolás angoltanáromnak, mert tényleg érdekessé, szerethetővé tette a nyelvtanulást, ellentétben sok későbbi tanárral. Ha ő nincs, valszleg most nem lenne felsőfokú angol nyelvvizsgám.
Amikor már a szövegértés is nehezére esik valakinek...
"Aha. Majd a gép szól, hogy "Gazsika ne a telefont nyomkodd, hanem a tanulni valót olvasd"."
LEírtam már egyszer, nem tudom, miért kell ismételni magam.
Nem jut el odáig, hogy a telefonját nyomkodja.
Mikor nyomkodja a telefonját? Ha unatkozik.
Pont azt írtam le, hogy nem fog unatkozni.
"Olyan nincs, hogy egy általános iskolásnak minden óra érdekes legyen."
Akkor alsóban miért van?
Alsóban miért nem kell üvöltözni, fenyíteni? Mert akkor a kíváncsiság hajtja a diákot.
Ahogy írtam, az ember kíváncsi természet.
"Nem jut el odáig, hogy a telefonját nyomkodja."
Te sem neveltél még gyereket. Már csak dacból is csinálja. Meg mert maga a tárgy nem érdekli egyáltalán.
"Ahogy írtam, az ember kíváncsi természet."
Igen, a legtöbb. De az 1bites kölykök nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!