A Fidesz és a Fideszesek miért ilyen elavult gondolkodásúak a munkaalapú társadalom tekintetében?
Én egyébként nem tartom rossz ötletnek magát a Munkaalapú társadalmat. A megvalósítást viszont igen. Ugyanis ennek sokkal huszonegyedik századibbnak kellene lennie.
Az én elgondolásomban a modern munkaalapú társadalom a modern dolgokra épül pl Biotechnológia, IT, Mikroelektronika, Pénzügyi szolgáltatások. Az átlagember meg mondjuk kutató biológusként dolgozik egy biotechnológiai kutatóközpontnak, vagy villamosmérnök egy elektronikai cégnél.
A Fidesz (és támogatóik) viszont csak összeszerelő üzemekben képesek gondolkodni, meg esetleg mezőgazdaságban. És ezeket sem modern körülmények között, mert pl a mezőgazdasággal semmi probléma nincs, de a mai mezőgazdaságnak olyannak kellene lennie, hogy hatalmas gépesített farmok, ahol a farm előtt parkoló John Deere jobban hasonlít egy Tesla-hoz mint egy Zetorhoz, a Fidesz viszont ilyen középkori viszonyok között képzeli el.
És sajnos az oktatást is ehhez igazítják, mert szerintük nincs szükség komoly oktatásra, úgyis megy mindenki a szalag mellé, egy modern országban viszont a magasan képzett társadalom tud a legjobban fejlődni, plusz a robotizáció is kevésbé fenyegeti az ilyen dolgokat, mint az összeszerelő üzemekben lévő munkahelyeket.
Tisztára mintha a 19. században élnénk és az lenne a gazdaság, hogy üzemek + mezőgazdaság.
Zárásként linkelek egy Gyakoris gyöngyszemet is példának.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__74..
Kérdező, te valami álomvilágben élsz.
"Az átlagember meg mondjuk kutató biológusként dolgozik egy biotechnológiai kutatóközpontnak, vagy villamosmérnök egy elektronikai cégnél."
Az átlagember ilyen dolgokhoz hülye, mint a segg.
És hogyan fejlesztenéd? Honnan teremtenéd elő a fejlesztéshez szükséges pénzt?
Én ezt vágom, ne nekem próbáld megmagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!