Baloldali ellenzékiként miért szavazzak a jobboldali Márkira?
Emberek! Kicsit nézzetek jobban utána a dolgoknak! Én is alapból egy baloldali beállítottságú ember vagyok, de eddig bizonytalan voltam, mert szerintem a magyar baloldal az úgy sz@r ahogy van...
Aztán amikor jött Márki-Zay és még nem tudtam, hogy ki az, mondtam, hogy na itt van még egy jobboldali keresztény Orbán 2.0...
Nade ezután utánanéztem a munkásságának, interjúkat, vitákat néztem róla, és engem egyértelműen meggyőzött! Rengeteg fontos baloldali értéket képvisel, egy csomó mindenben egyetértett a többi baloldali jelölttel. Pl #3 konkrétan kimondta, hogy ő támogatja a melegeket, és engedélyezné a melegházasságot (nah ezzel valakit meg pont elrettentek xd), illetve nem a mellét verve mondja, hogy milyen jó a magyar forint, hanem igenis szükségesnek érzi az euró bevezetését.
És annak ellénére, hogy én baloldalinak tartom magam, rá szavaztam, mert szerintem Dobrev a magyar baloldali politikusok többségével harmat gyenge!
Azért, mert így van esély érvényesíteni a baloldali értékeket is. Ha MZP nyer, akkor egy sok baloldali és zöld elemből álló programot kell végrehajtania. Amennyire eddig megismertem, hajlandó kompromisszumokra, lehet vele tárgyalni, meggyőzhető bizonyos dolgokról. Ami pedig nagyon fontos, hogy becsületes.
Amennyiben nem ő nyer, úgy marad a Fidesz. Lehet kockáztatni, de szerintem nem éri meg.
Van egy nagyon jó Partizán beszélgetés, amelyen Márki és Karácsony is részt vesz, ajánlom figyelmedbe. Abban Karácsony nagyon szépen elmondja, hogy miért érdemes a baloldaliaknak is rá szavaznia.
“ Pl #3 konkrétan kimondta, hogy ő támogatja a melegeket, és engedélyezné a melegházasságot ”
Csakhogy az igazi baloldal a kizsakmányoló kapitalizmus elleni harcról szól, nem a melegházasságról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!