Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek mikor fognak...

Az emberek mikor fognak átlátni a populista hazugságokon?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsának tartom, hogy a Fideszre főleg az idősebb generáció szavaz, akik a kommunista diktatúrában nőttek fel, de mégis egyáltalán nem látják át, hogy a Fidesz ugyanazokat a trükköket használja/használta a hatalom megszerzésére és megszilárdítására. Nemrég még az is kiderült, hogy megfigyelik az ellenzékieket! Én amikor az Orbán-rendszerről olvasok, mindig egy puhább Rákosi-korszak jut az eszembe. Mivel lehetne felnyitni az ilyen emberek szemét? Ötletek?

2021. okt. 10. 12:47
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
25%
Miből gondolod h te tisztán látod a dolgokat? Lehet te vagy vak
2021. okt. 10. 12:55
 2/24 anonim ***** válasza:
84%
soha
2021. okt. 10. 12:56
 3/24 anonim ***** válasza:
24%
Amíg elhiszik dobrevnek hogy lesz elszámoltatás, meg csak úgy gazdasági növekedés nélkül törvénnyel elérhető, hogy európai bérek legyenek, addig nem hiszem hogy erre esély lenne.
2021. okt. 10. 12:58
 4/24 árokpart ***** válasza:
25%
Azért szavazunk rá , mert nem tudnánk kifizetni a megemelt rezsiárakat amit a jelenlegi parlamenti ellenzék megtenne. Semmi kedvünk újra úgy élni, hogy választani kekll ,hogy eszünk vagy fűtünk. Nem vagyok fideszes, legszívesebben egy rendszerváltást szeretnék, de ennek most még nem jött el az ideje. Addig meg inkább döcögjön el a kisebbik rossz, legalább egy viszonylag emberi életminőségben lehet felkészülni a rendzserváltásra és így van esély, hogy valódi értelmiségi rendszerváltás legyen és ne egy éhséglázadásból induljon ki, mert ha a baloldal lenne akkor minden reális veszélye meglenne egy éhséglázadásnak.
2021. okt. 10. 12:58
 5/24 anonim ***** válasza:
85%
4: ugyanazt érzem és gondolom, amit te. Viszont Márki-Zay esélyt jelenthetne. Mit gondolsz?
2021. okt. 10. 13:00
 6/24 anonim ***** válasza:
90%
A kommunizmus kinevelt, buta, hiszékeny, igénytelen generációkat és szerintem nem feltétlen a Fidesz hibája, hogy ők is merték fel egyedüliként az ebben rejlő lehetőségeket.
2021. okt. 10. 13:01
 7/24 A kérdező kommentje:

Miből gondolod, hogy ugyanaz lenne, mint 2010 előtt? Nem hiszem, hogy ugyanazokat a hibákat egyből újra elkövetik. Ha Márki-Zay Péter nyerne, akkor ennek még kevesebb esélye lenne. Ő nem Gyurcsány embere, mint ahogy a Fidesz propaganda beállítja. Ez is ilyen Rákosi-retorika egyébként.

Gyurcsány = a nép ellensége

Mindenki, aki nem Fideszes = Gyurcsány embere

Fidesz = legyőzi Gyurcsányt, megmenti a népet

Komolyan, nem emlékeztet titeket a kommunistákra?

2021. okt. 10. 13:03
 8/24 árokpart ***** válasza:
8%
5-ös Igen lenne benne ráció, viszont nem tudhatjuk, hogy valóban olyan lenne mint ahogyan előadja magát és ezért szerintem inkább ne kockáztassunk. Maradjon most inkább a Fidesz és kb. 2 év múlva össze lehetne hívni a valódi civil nemzeti ellenzéki kerekasztalt.
2021. okt. 10. 13:03
 9/24 anonim ***** válasza:
96%
Nincs párhuzam a kommunistákkal, már az ókorban is megfigyelték az embereket, a kornak megfelelő eszközökkel. Hatalomtechnikai eszközök rezsimtől függetlenek. Sajnos teljesen más tendenciák érvényesülnek ma, mint akkor. Akkor az erőforrásokat társadalmasították, ma mindent igyekeznek néhány oligarcha magántulajdonába átpasszolni. Ez egy új-feudális rendszer.
2021. okt. 10. 13:04
 10/24 anonim ***** válasza:
44%

8: én akkor fogok a Fideszre szavazni, ha Dobrev nyeri meg az előválasztást. Most kap egy esélyt Márki-Zay. Ez még mindig nem garancia arra, hogy leváltja a Fideszt, de áprilisig végre abbamaradna a Gyurcsányozás, ami már mindenkinek a könyökén jön ki.

Én is gondolkodom egyébként, de azt látom, hogy Márki-Zay ugyanazokat az értékeket és gazdasági modellt képviseli, amit a Fidesz csak még hitelesebben.

2021. okt. 10. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!