Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit csinált a Fidesz 1994 és...

Mit csinált a Fidesz 1994 és 1998 között, hogy akkorát nőtt a népszerűsége?

Figyelt kérdés
Öt százalékos pártból indultak, és a következő ciklusban sikerült választást nyer. Én akkor még nem éltem. Elmagyarázná valaki, hogy mi történt?
2021. okt. 3. 09:32
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
74%
Semmit nem csinált. Tömegesen haltak a kommunisták.
2021. okt. 3. 09:35
 2/32 anonim ***** válasza:
14%
Migránsok.
2021. okt. 3. 09:36
 3/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
67%

Választók 1990: "Le a kommunistákkal!"

Választók 1994: "Ettől még a kommunisták is jobbak voltak!"

Választók 1998: "Mégsem!"

Választók 2002: "Mégis!"

Választók 2006: "Ők már loptak eleget, többet nem fognak!"

Választók 2010: "Mégis!"

Választók 2014: "Ők legalább nem lövetik ki a szemeket!"

Választók 2018: "Krumpli!"

Választók 2022: "???"

2021. okt. 3. 09:36
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Választók 2022: "Jobb is hogy maradt a Fidesz, kiosztották a sok pénzt, üres az államkassza, sok a felvett hitel, kínlódjanak inkább ők!"
2021. okt. 3. 09:40
 5/32 A kérdező kommentje:
Szóval a nép annyira elégedetlen volt a korábbi kormányokkal, hogy a többség inkább kipróbált volna egy újat?
2021. okt. 3. 09:42
 6/32 anonim ***** válasza:
54%
Migránsok, soros brüsszel, meg kell védeni. Jönnek a cigányok ha nem.
2021. okt. 3. 09:44
 7/32 anonim ***** válasza:
71%
Ígérgettek mint mindig. Aztán szokás szerint semmi nem lett belőle.
2021. okt. 3. 09:47
 8/32 anonim ***** válasza:
43%
A baloldaliak mindig a kormánytól várják a segítséget, maguktól nem sokra képesek.
2021. okt. 3. 10:05
 9/32 anonim ***** válasza:
62%

A Magyar sose tekint se előre se hátra. Nem érdekli, ha egy párt kidolgozott és jó tervekkel áll elő, amik mentén fejlődhetnénk, és nem emlékszik 5-6 évnél korábbra, csak ha 0-24 nyomatják a képébe.

Ezért mindig megválasztja azt, aki a leghangzatosabbakat ígéri, akkor is, ha ugyanaz a párt két ciklussal ezelőtt is ugyanazt ígérte és nem csinálta meg.

2021. okt. 3. 10:23
 10/32 anonim ***** válasza:
17%

Elmesélek neked valamit, amiért valszeg a többi hozzászóló darabokra fog majd szedni engem.

A fidesz koalícióban volt az FKgP-vel. (Torgyán József)

Torgyán annak idején beígérte, hogy a megválasztásuk esetén a börtönökben lévő köztörvényes bűnözőknek adnak némi kedvezményt, persze kitételekkel.

Lényegében azt ígérte, hogy a nem erőszakos cselekményért elítélteket részleges amnesztiában részesíti, vagyis elengedi az ítéletük egy részét. 1/3 részt helyezett kilátásba.

Ahhoz hogy teljes képet kapj, el kell még valamit mondanom. A hivatalos adatok arról hogy hány ember van Magyarországon börtönben, hamisak. Én is ültem egypár helyen, úgyhogy pontosan tudom hogy a hivatalosan közölt számot nyugodtan meg lehet szorozni akár néggyel-öttel is.

Szabályos hullám indult el a börtönökben, mindenki zavarta az összes hozzátartozóját és ismerősét szavazni a fideszre. Kb 40.000 ember lehetett sitten, aki a fideszre szavazott. Minden sitteshez számoljunk mindössze csak 2 embert, akkor nagyjából 120.000 szavazatot köszönhettek a sitteseknek.

A választások után Torgyánon számon kérték egy interjúban ezt az ígéretét. Mit válaszolt?

"Nem azért söpörtük össze a szemetet, hogy szétszórjuk."

2002-ben megköszönték nekik. Az MSZP úgy verte le a fideszt, hogy öröm volt nézni.

2021. okt. 3. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!