A kapitalizmus velejárója az, hogy az emberek egyre kisebb része juthat saját lakáshoz?
Az évek előrehaladtával az ingatlanárak egyre feljebb mennek.
Németországban a lakosság mintegy 20%-a lakik csak saját lakásban.
Magyarországon még jobb az arány, de akinek saját lakása van, nagyrészük még a Kádár-rendszerben szerezte vagy pedig örökölte.
És egyre inkább csökken az arány.
9 éve vetted?Amikor még nem volt CSOK?
Ma sokkal több hitelt kell felvennie valakinek,ha lakást akar.
Ez a baj,hogy még az állam is mesterségesen feltolta az árakat,holott alapvetően a kapitalizmussal is nőnek a különbségek folyamatosan,de nálunk még az állam is a gazdagokat tolja.
Én nem írtam azt,hogy el kell venni másoktól.
De a minimum az lenne,hogy az állam legalább nem a gazdagokat támogatja az adófizetők pénzén.
Legalábbis ez lenne a kapitalizmus vagy ahogy tetszik munkalapú társadalom.
De nálunk az van,hogy minél csóróbb vagy,annál nehezebb megkapaszkodnod.
Nem indulunk egyforma esélyekkel,de az állam is a tehetősebbeket segíti.
Ez nem igazságos.
De látod, hogy a magyarországi emberek nagy része retardált idióta zéró szociális empátiával.
Az a baj, hogy ez a vadkapitalista Amerikából jött szabópéteres ökörség az agyukra ment a magyaroknak.
Ez a kretén is nyomataja a "mindenkiinformatikus" szövegét, képtelen megérteni, hogy nem mindenki dolgozik programozóként havi millióért. Kíváncsi vagyok ugyanennyi kemény munkával vajon tanárként is havi egy milliót keresne-e?
Húgom óvónőként dolgozik,kemény 160 nettóért.
Magánóvodában 10 ezerrel kínáltak többet,mert hát nem tudnak többet kigazdálkodni,és hasonló szövegek.
Kíváncsi leszek,hogy abban a kis falucskában,ahová építik a CSOK-os házakat lesz-e óvónő ennyiért.Vagy tanár,aki majd tanítja a gyereket.
Nálunk nyugati árakat akarnak,keleti fizukkal:)
Na,meg nyugaton a falu az nem olyan,mint nálunk.
Ki az,aki az világ végére költözik csak azért,hogy legyen hol laknia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!