Magyarországnak milyen technikai fölénnyel kellene rendelkeznie itt Európában, hogy a trianoni döntést semmissé tegyék, és Erdély újra Magyarországhoz tartozzon?
Nem a haditechnikán múlik, hanem a nemzetközi kapcsolatokon, nagyhatalmi döntéseken.
A '30-as években is azért sikerült elérni a revíziót, mert azt Németország, Olaszország támogatta. És 1945-ben azért vesztettünk el területeket, mert a Szovjetunió így döntött.
Örményország is hiába szerzett, vett el területeket Azerbajdzsántól a '90-es évek elején, azt senki nem ismerte el és Törökország is Örményország ellen volt, Örményország elszigetelődött. Az azerieket elűzték.
Erdély román többségű. Székelyföld magyar többségű Erdélyben, de az messze van a Kárpát-medence központi magyar tömbjétől.
A trianoni szerződés már nem hatályos, mert a Párizsi Békeszerződés felülírta.
Ezt követően a magyar parlament az 1947. évi XVIII. törvénnyel becikkelyezte.
Ez a mai napig hatályos.
14-es!
Nekem is a földönkívüli technika és az általa elért gyors fejlődés meg katonai erő jutott az eszembe.
Fura hogy te is erre gondoltál.
15-ös, ha logikusan, tárgyilagosan végig gondolod, más esély nincs. Az ukránok hatalmas arzenálon ülnek, a románok szintén, a szerbek, horvátok ilyen fanatikusok, a végletekig harcolnak, ha kell és elég kegyetlenek is, pl usztasák, csetnikek. Románia esetében talán annyi, nagyon pici előny lenne, hogy a székelyek kemény legények, régóta őrzik és őrizni is fogják az identitásukat. Ők belülről bomlaszthatnának. Sok székely barátom van, bár én nem vagyok az.
De egy hadsereg ellen ez nem sokat ér.
Ráadásul, amit a legfontosabbnak tartok, hogy ha pl megtámadnánk mondjuk romániát, erdély miatt, a többi ország, ukrajna, szerbia, szlovákia stb azonnal a segítségére sietnének, mert joggal gondolhatják, hogy ők lesznek a következők. Ki van ez találva sajnos.
A technika egy dolog. De mégis kivel vívatnád meg azt a háborút? Mert én speciel senki revizionista álmaiért nem megyek háborúba és a gyerekeimnek sem engedem.
Mivel a technika olyan fejlettségi szintet érne el, drone és robot technológia szolgálná az ország érdekeit, míg a környező országoknak ilyen nem lenne.
Így lehetne a területi visszafoglalást végrehajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!