Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mik azok az okok ami miatt...

Mik azok az okok ami miatt valaki a Fideszre szavaz?

Figyelt kérdés

Amióta a Fidesz hatalmon van és bárkitől kérdeztem, még soha egy értelmes választ nem kaptam a "Mer' a Gyurcsány jóbb vót" féle válaszoktól eltérőt.

Egyedül amit hallottam, vagy elfogadhatónak tudok gondolni, az 1 kulcsos adórendszer. (Ennek én például pártolója vagyok nem fideszesként)

Illetve a dohányboltok. Sok fideszes személy jókor volt jó helyen és ez máig sokaknak az egzisztenciáját biztosítja, elég szépen akár.

Hallottam már olyanról is, hogy mert jó a családpolitikájuk, de az csak egy mézesmadzag, vagy az hogy nem telepítenek be migránsokat az országunkba, amiről szintén tudjuk, hogy sajnos nem igaz.

Most tekintünk el azoktól a személyektől, akik utalványok meg zsák krumplik miatt szavaznak.

Te milyen értelmes okokból szavaztál/szavazol a fideszre?

2021. szept. 19. 11:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Van egy nagy lelkes fidesz szavazó ismerősöm, nagyon kevés pénzből és nagyon rossz körülmények között élnek, és meggyőződésük hogy az életük minden bajáról a balos városvezetés tehet. Na kb ilyenek.
2021. szept. 19. 12:30
 12/21 anonim ***** válasza:
42%

Mert gyurcsányék gyalázatosak lennének

1. liberalizálnák a termőföld eladást (tény)

2. privatizálnák a stratégiai erőforrásokat és alapanyag-forrásokat (ivóvíz, áram, ásványvíz stb..) (Ezt csinálták annak idején is.)

3. leépítenék a hadsereget ezzel kiszolgáltatottabbá tennék az országot. (Ezt csinálták annak idején is.)

4. Aláfeküdnének az Unió által 2015. óta erőltetett migráns kvótának. Ezzel százezreket hosszútávon millió számra telepítenék be az analfabéta hasztalan kultúra idegen embereket.

5. bevinnék az országot az Európai Egyesült Államokba ami a nemzeti szuverenitás feladása lenne. (nem én találtam ki Gyurcsány mondta!)

EBBŐL A NEMZETI OLDAL KÖSZÖNI SZÉPEN NEM KÉR!!!

Még akkor sem, ha az Orbán kormány a saját cégeinek adja az állami megrendelések és pályázati pénzek jelentős hányadát.

2021. szept. 19. 12:31
 13/21 anonim ***** válasza:
39%
A krumpli.
2021. szept. 19. 12:32
 14/21 anonim ***** válasza:
19%
'22-ben Gyurcsány Ferenc a feleségét indítja Orbán ellen, mint potenciális miniszterelnök jelölt és nem értitek, mi lehet a gond 😂. A legmélyrehatóbb analízis pedig a zsák krumpli.
2021. szept. 19. 12:33
 15/21 A kérdező kommentje:

#10 Tehát akkor a kormány nem tett a jómódodról, szimplán csak szintet léptél? Ennek mi az oka? Új munkahely? Új végzettség? (Gondolom nem a minimálbér emelése volt hatással az egzisztenciád fejlődéséért)

Bevett szokás az, hogy amint a Fidesz elbukik egy körzetet, onnantól kezdve minden pénzcsapot elvág, hogy aztán végül mindenki azt láthassa amit te is. Azt, hogy nem fejlődnek, nincsenek beruházások a környéken. Tehát a taktika, amivel ezrek környezetét károsítják csak azért mert mást szavaztak oda, működött.

Egyébként a pénzeket, beleértve az uniós pénzeket nem közvetlen az önkormányzatok kapják, hanem a kormányon keresztül. Szóval mástól nem is kérhetné a pénzeket, ha nem a kormánytól.

2021. szept. 19. 12:34
 16/21 A kérdező kommentje:

#13 Potenciálisan kettő pontod van ami akár ész érvnek is megfelelhet, persze csak hivatkozásokkal alátámasztva, mert ezekről sehol sem volt szó eddig.

A többi propaganda, köszönöm szépen.

Tizen x év eltelt de azóta is csak Gyurcsányozunk...

Nem tudom, véleményt nem mondok, de gazdasági dolgokat elemezve majdnem minden szempontból jobban álltunk akkor az akkori világhoz viszonyítva. Most beleértem azt is, hogy megnézzük akkor hol volt a régiónk, majd azt, hogy most hátulról szaguljuk őket.

Az államadósságról nem is beszélni, amit Matolcsi is elmagyarázott, hogy hányszorosára emelkedett 10 év alatt.

2021. szept. 19. 12:40
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Az alapvető neoliberális érdekek azóta sem változtak

Ezek pont hogy nem propaganda. Kicsi a valószínűsége, hogy nem ezt fogják csinálni.

A neoliberális érdekek azóta sem változtak

A termőföldet az IMF követelte, az Európai Egyesült Államokat Gyurcsány ismerte be. A migránskvóta elfogadására pedig utalt már...

Nagyon kicsi a valószínűsége hogy nem ezt fogják csinálni, mert ez a kenyéradóiknak az elvárása.

2021. szept. 19. 12:54
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
A gond csak az, hogy a közterek, épületek állapota, maga az elhanyagoltság, a gazdátlanság az egész Gyurcsány korszakban is pont ugyanez volt. Pedig akkor még nem volt Fidesz kormány, ami állítólagos pénzcsapokat zárt volna el. Sőt. A szoci kormány a szoci városvezetéssel kiegyezhetett volna egy jól működő "kartellben" és rendben tarthatták volna a városokat. Mégsem ezt láttuk.
2021. szept. 19. 12:59
 19/21 anonim ***** válasza:
27%
A továbbia az hogy Gyurcsányék sem csináltak semmit különbül a közpénzekkel mint Orbánék, de legalább lenullázták a költségvetést és tönkre tették a gazdaságot
2021. szept. 19. 13:03
 20/21 A kérdező kommentje:

#19 Na látod, pont az a gond hogy 10 év kormányzás után ugyanott tart az ország mint 11 éve más kormány alatt 😬

Most ilyenkor lehet mutogatni, hogy mer' a Gyurcsány, de semmit nem fejlődtünk, minden egykoron tőlünk szegényebb ország lehagyott minket és már eurót használnak, vagy éppen tervezik. Sőt, adósságilag még visszább is tolattunk.

2021. szept. 19. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!