Magyar zsidók, ti is sajnáljátok a palesztinokat vagy a kommunizmus áldozatait?
Járjon kárpótlás az elnyomás alatt élő, államát vesztett, elűzött palesztinoknak? Kijelenthető, hogy a zsidó állam felelőssége a palesztin holokauszt, ez az állam kollektív bűne? De vajon egy egész népé is? Van bűntudatotok a palesztinokkal kapcsolatban?
A kommunizmus szintén kényes kérdés, 100 millió áldozattal.
Kérdező,
te egyet értesz az Allah hu achbar-t kiabáló gyilkosokkal? Mert nekem úgy tűnik, hogy szimpatizálsz velük.
Én zsidó vagyok és igen sajnálom a palesztinokat akik jogtalanul vesztették el az otthonukat vagy, még rosszabb, az életüket.
Az, hogy mi kinek a bűne vagy, hogy járjon-e nekik kárpótlás az nem az én reszortom eldönteni. De én mindig úgy voltam vele, hogy aki támogatásra szorul azt támogassuk ahogy tudjuk, az erőforrásoknak megfelelően.
Van-e bűntudatom?
Ez olyan mintha megkérdeznéd a németeket, hogy van-e bűntudatuk a holokauszt miatt. Vagy az angolokat, hogy van-e bűntudatuk a világ leuralása miatt. Az amerikaiakat, az indiánok miatt. A spanyolokat és a portugálokat a konkvisztádorok miatt. A katolikusokat az inkvizíció miatt. A muszlimokat a terrortámadások miatt. A magyarokat a romák miatt. Az osztrákokat a magyarok miatt. A mongolokat Európa és Ázsia meghódítása miatt. Vagy a fehéreket a feketék miatt.
Miért kéne olyan miatt bűntudatomnak lennie amit nem én követtem el és még befolyásom se volt a történésekre? Minden népnek, minden csoportnak van olyan a történelmében amire nem büszke. De minden ember a saját cselekediteiért felelős és csak saját magán vagy környezetén tud alakítani.
Egyszóval nincs bűntudatom a palesztinok miatt. És mivel zsidó-magyar-német(sváb)-szlovák családból származom a többi ősöm cselekeditiért sincs.
#18: Nem rasszizmus, hanem antiszemitizmus (tudtommal a más bőrszínű emberek gyűlöletét nevezzük rasszizmusnak, nem a szemita népekét. ) Emellett kedves kérdező, a zsidógyűlölet is antiszemitizmus, ha nem gyűlölöd őket, de folyamatosan túlzol az országuk védelmére tett erőfeszítéssel kapcsolatban úgy, hogy lekicsinyled az arabok zsidóellenes fellépéseiket, az zsidóellenesség.
Amit Sorosról mondták, azt se felejtsd el, hogy Izraelnek is komoly problémái voltak Sorossal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!