Mi baja sok embernek Karácsony Gergellyel?
Nekem az, hogy semmit nem csinált még végig.
Két éve se, hogy főpolgármester, de már tojik bele az egészbe.
Nincs vele bajuk, csak tőle tartanak a legjobban. Zuglóban Papcsákot verte bucira, majd fővárosi szinten Tarlóst. A többiek nem verték még meg a fideszt az ellenzéken belül. Ő igen. És az ötletei is jók. Főleg a közösségi költségvetés. Ezt baloldali önkormányzatok már világszerte nagy sikerrel működtetik. Kispesten már most is működik. A lakosságnak így közvetlen beleszólást kapna a lakhelyének költségvetésébe, és közvetlenül szavazhatna annak egy részéről. Leszavazhatják azokat a szükségtelen költekezéseket, amelyeket nem tart fontosnak, emellett a lakosok saját maguk is előrukkolhatnak az ötleteikkel, javaslataikkal, elképzeléseikkel, kezdeményezéseikkel. Első körben kiszűrik a megvalósíthatatlan ötleteket, a második körben pedig a lakosság közvetlenül szavazhat a megvalósítható ötletekre. Minden javaslat mellé lehet csatolna szöveges leírást, ábrákat, és minden ötlet mellé fel lenne tüntetve, hogy mennyi pénzbe kerülne, és mekkora keretből lehet gazdálkodni. A lakosok ennek megfelelően tudnák kiválasztani a preferenciáikat. Én vettem már részt ilyenen, óriási buli, imádják az emberek.
Karácsony emellett elég tájékozott is arról, hogy különböző problémákra milyen megoldások működnek világszerte.
Kérdező! Te eddig egy szatyorban éltél?
Karácsony annyira nem a korábbi pártok embere, hogy éveken át Gyurcsány tanácsadója volt. Aztán elküldték az LMP-be, amit nagyon hamar szét is vert, mert LMP akart "egy új irányt a magyar politikában", de Karácsony azt akarta, hogy szövetkezzenek az MSZP-vel.
Azóta is folyamatosan MSZP támogatással indul és az ex-MSZP-s Gyurcsánnyal vonult be a városházára.
"Ő nem volt a korábbi pártok embere"
Wiki: 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságán dolgozott politikai tanácsadóként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!