Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Oltásellenesek! Mit szóltok a...

Oltásellenesek! Mit szóltok a Telex új videójához?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=i1zJXXToD1M

Pontosabban a videó konkrét tartalmával kapcsolatban.

2021. szept. 7. 09:46
1 2 3
 11/22 LazyJones ***** válasza:
68%

#11 10:42

"Eddig is volt a világban coronavírus és mutálódott is rendesen. Akkor mi változott?"

A fertőzés súlyossága, a mellékhatások és halálozások aránya megnőtt, ezzel együtt a terjedés is. Globális szinten elindult egy járvány a korábbi, nagyrészt lokális fertőzések helyett. Így csípőből csak ennyi minden változott meg.

Amúgy nem egészen értem ezt a "nem fair" dolgot. A virológus azért tud többet, mert ez a szakterülete, és ilyen alapon egy általános, pl gyerekorvos ugyanúgy kevesebbet tud a vírusokról, mint az, aki erre specializálódott (és aki visszafele pl. alighanem épp úgy kevesebbet tud a gyerekekre jellemző egyéb betegségekről.) De ez el is hangzott a videóban, hogy azokban a körökben, ahol komoly tudományos kutatások és vizsgálatok zajlanak, nincs vita abban, hogy az oltás hatásos-e, vagy szükség van-e rá.

2021. szept. 7. 10:54
 12/22 anonim ***** válasza:
26%

14. "Eddig is volt a világban coronavírus és mutálódott is rendesen. Akkor mi változott?"

A fertőzés súlyossága, a mellékhatások és halálozások aránya megnőtt, ezzel együtt a terjedés is. Globális szinten elindult egy járvány a korábbi, nagyrészt lokális fertőzések helyett. Így csípőből csak ennyi minden változott meg.

Csak én még ennél korábbra kérdeztem. Hogy miért lett ez így? Miért pont most lett hirtelen ilyen fertőző egy feltételezhetően jó rég óta itt lévő víruscsoport? Ha emlékszel 2019. végén még lokális kínai fertőzés volt de a sajtó tele volt a világméretű fertőzéssel... Mekkora hatása van a sajtó és a szaktekintélyek fenyegető hatású bejelentésének a TV-néző hiszékeny átlagember vírus kitettségére? Vagy inkább általánosságban bármilyen vélemény befogadására reklámtól kezdve politika stb.

A nem fair dolgot miért nem érted? Egy utcai ember és virológus vitájából ki jöhet ki jobban ki van jobban felkészülve?

2021. szept. 7. 11:13
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Hát pont ez az, az utca embere nincs felkészülve semennyire. Sem vitához, sem tudásban. Erre akarjuk fehivni a figyelmet, hogy félinformációk alapján alkot véleményt.

2021. szept. 7. 11:20
 14/22 LazyJones ***** válasza:
74%

#15 11:13

"Miért pont most lett hirtelen ilyen fertőző egy feltételezhetően jó rég óta itt lévő víruscsoport?"

Évtizedek óta mondták, hogy a globalizáció, a közlekedés fejlődése és az országok/kontinensek közötti közlekedés növelni fogja egy potenciálisan veszélyesebb vírustörzs kialakulását. Már korábban is voltak hasonló vírusok és járványok, amiket sikerült időben megállítani, vagy azért, mert gyorsabb volt a reakció, vagy azért, mert emberi szempontból "szerencsésebb" volt a mutáció. A spanyol nátha is egy szimpla influenza vírusból indult ki, mégis, mekkora pusztítást vitt véghez egy olyan világban, ahol még nem voltak repülőgépek, az emberek pedig max a szomszéd faluig mentek, esetleg a nagyvárosig, és nem két országgal messzebb (főleg nem órák leforgása alatt). Ezen kívül még csak nem is a COVID az első, koronavírus okozta járvány, a SARS1 szintén ilyennek volt köszönhető. A lakosság, és a népsűrűség megnőtt, nőtt a fertőzések továbbadásának a lehetősége, ráadásul több, egymástól független országban is rövid idő alatt ki tudtak alakulni gócpontok. Én úgy emlékszem, hogy december elején volt szó kínai vírusról, ami iszonyatosan gyorsan terjedt, és februárra megjelent Olaszországban is. Márciusra már ezres fertőzöttség volt Franciaországban és Németországban is, itthon is ekkor kezdődött a maszkviselés és a lezárás. Mennyire van hatással a sajtó és a fenyegető hatású bejelentés az emberekre, vírus kitettség alapján? Ha nincs vírus, semennyire. Ha van, és segíthet a védekezésben az informálódás, akkor nagyon. Az pedig, hogy hírt kapsz egy valós veszélyről, szerintem egy hasznos dolog.

Egy ilyen "vitában" nyilván egy virológus. Én azt a részt nem értem, hogy ennek miért kellene "fairnek" lennie? Én nem értek a villanyszereléshez, nyilván, ha a lakás áramellátását kell felújítani, nem fogok okoskodni egy szakemberrel szemben, ahogy a műtéteknél se kotyogok bele, hogy miből mennyi kell egy betegbe, és hogyan kell kivágni egy vakbelet. Ez a videó pont arról szólt, hogy van egy halom tévhit, félelem és téveszme a köztudatban, miközben azok, akik értenek is hozzá elmondják ezerszer, hogy ezeknek egy jó része merő hülyeség, sőt, olyanok is vannak, amikről egy szimpla érettségi szintű biológia tudással belátható, hogy semmi alapja sincs.

2021. szept. 7. 11:35
 15/22 anonim ***** válasza:
57%
teletexet meg se nyitok. Szennyes propaganda lap
2021. szept. 7. 12:11
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
Konkrétan szarok ´már rá, hogy mit mondanak a virológusok. Ha visszanézzük a remek topvirológusok videoít akornavírusról az elmúlt 1,5 évben sokszor maguknak mondtak ellent a koronavírusról.Én már túl vagyok a kornavíruson, nem voltam hajlandó bemennia kórházba, elküldtem azokar a beöltözött mentösöeketa francba! Idöközben eltelt félév is itt vagyok, minden posztcovid nélkül, és a nyáron már hegyet másztam az alpokba!
2021. szept. 7. 13:19
 17/22 anonim ***** válasza:
Gyenge próbálkozás. Aki azidáig nem inekcióztatta be magát, az ezután se fogja.
2021. szept. 7. 13:34
 18/22 anonim ***** válasza:
35%

Ez csak a szokásos telexes felsőbbrendűség fitogtatás, amivel bizonygatják a birka olvasóiknak, hogy az ő véleményük felsőbbrendű 'me há nézzétek már milyen hülye a többi.

Az egyszerű embereknél nem az észérvek váltották ki a vakcina ellenességet, hanem a hatalommal és az elittel szembeni bizalmatlanság. Talán ha évtizedek óta nem nézi hülyének és nem gyalázza lekezelő módon ezeket az embereket az "értelmiség" , akkor nagyobb bizalom lenne.

2021. szept. 7. 14:09
 19/22 IV. KecskeShajt ***** válasza:
68%

"Megkaptam a kis kárdot, hogy mehessek hálidéjezni!"

Ezen besírtam 🤣

2021. szept. 7. 15:35
 20/22 anonim ***** válasza:
59%
Nem vagyok oltásellenes.
2021. szept. 7. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!