A gender szerint ha valaminek érzem magam, akkor már az is vagyok? Tehát ha férfiként nőnek akkor nő, ha mikrohullámú sűtőnek, akkor mikrohullámú sütő?
Ha jól veszem ki ahhoz, hogy férfiből nő legyek nincsen semmi feltétle: nem kell, hogy legyen méhem, vaginám, női kinézetem, még XX kromoszómám se. Nem kell hozzá menstruálnom, női barátokkal rendelkeznem, nőiesen viselkednem, nem kell a társadalom semmiféle jóváhagyása sem ehhez. Egyszerűen elég, ha annak érzem magam.
Akkor ebből kiindulva miért ne lehetnék lúd, kacsa, vagy akár egy élettelen tárgy, ha ennek nincsen semmi feltétele?
A kérdésem nem irónia, hanem teljesen komoly, mert ebből a világnézetből tényleg az következik, hogy lehetek bármi. Elon Musk is akár és követelhetek magamnak ennek megfelelő cégbirodalmat.
Vagy ha nem lehetek bármi, akkor hol húzódik a határ?
Kérdező én nem értek a témához, de ez csak egy buta trollkodás.
Nem lehetsz mikrosütő.
Miért érdekel hogy ki minek képzeli magát? Nem a te dolgod.
"Nem azért nem hordasz szoknyát pasiként, mert nincs meg hozzá az adottságod, hanem mert nem szokás."
Hááát azért vannak országok ahol szokás, lásd például a Kilt-et. :)
Így van :)
Ha adottság lenne, akkor minden pasi nadrágot hordott volna a kezdetektől, ehhez képest koronként és kultúránként eltérő. Dél-Délkelet-Ázsiában a mai napig teljesen hétköznapi a férfiaknak a szoknyaszerű viselet, itthon megvernének érte homofóbok.
Teljesen igazad van abban amit leírtál. Én csak arra próbáltam utalni, hogy bárki lehet szégyenlős mások előtt. Akár egy Ciszheteró is. :)
Azt jómagam is jól tudom, hogy miben más a transzság az összes többi lehetőségtől. Mondjuk kínos is volna, ha annyira értenék hozzá mint majom a kocsivezetéshez, főleg hogy a lehető legközelebbi tapasztalatom van vele amit ember csak el tud képzelni. :)
Ezt a példát azért írtam,mert valahol ez is egy társadalmilag elfogadott dolog,hogy az azonos neműeknek van egy öltöző,egy wc,stb.
Mondjuk szerintem mások előtt vizelni egyenesen gusztustalan dolog,sosem értettem pl a férfiaknak miért van piszoár,és ha már ilyen van,miért nincsenek elválasztva ajtókkal.
Nekem ezek túl intim dolgok,sosem használtam ilyet.
Mondjuk ha már nyilvános wc létezik,akkor azt sem értem,hogy azt miért különítik el nememként,illetve miért nincsenek mindenhol zárható fülkék.
Mondjuk lehetne egy 3.wc a prűd embereknek is,az jó lenne:)))
"és ha már ilyen van,miért nincsenek elválasztva ajtókkal."
Normálisabb helyeken azért valami műanyag vagy préselt fa lapból tesznek válaszfalat, hogy azért még se kelljen a szemed sarkából nézni.
"Mondjuk ha már nyilvános wc létezik,akkor azt sem értem,hogy azt miért különítik el nememként"
Azért ha mindenki egy helyre menne be ott lenne ám orgia a sok kiéhezett férfi miatt.
"Ezt a példát azért írtam,mert valahol ez is egy társadalmilag elfogadott dolog,hogy az azonos neműeknek van egy öltöző,egy wc,stb."
Tudom tudom, én csak elmondtam, hogy ez olyan természetes mint a tüsszentés. Mert azért valljuk be, itt GyK-n sokaknak még így is nehezére esik majd megérteni, hogy miről van szó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!