A gender szerint ha valaminek érzem magam, akkor már az is vagyok? Tehát ha férfiként nőnek akkor nő, ha mikrohullámú sűtőnek, akkor mikrohullámú sütő?
Ha jól veszem ki ahhoz, hogy férfiből nő legyek nincsen semmi feltétle: nem kell, hogy legyen méhem, vaginám, női kinézetem, még XX kromoszómám se. Nem kell hozzá menstruálnom, női barátokkal rendelkeznem, nőiesen viselkednem, nem kell a társadalom semmiféle jóváhagyása sem ehhez. Egyszerűen elég, ha annak érzem magam.
Akkor ebből kiindulva miért ne lehetnék lúd, kacsa, vagy akár egy élettelen tárgy, ha ennek nincsen semmi feltétele?
A kérdésem nem irónia, hanem teljesen komoly, mert ebből a világnézetből tényleg az következik, hogy lehetek bármi. Elon Musk is akár és követelhetek magamnak ennek megfelelő cégbirodalmat.
Vagy ha nem lehetek bármi, akkor hol húzódik a határ?
Ezen liberális ideológia szerint bármi lehetsz. Pl. nemrég volt egy kaliforniai bankár aki levágatta a farkát, pikkelyesre műtette a bőrét, és azóta "gender-semleges sárkánynak" vallja magát
Londonban egy fehér, nagy rajongója a BTS nevű koreai bandának, és az énekesüknek, Jimin-nek, ázsiai kinézetűvé műtette az arcát, megváltoztatta a nevét "Jimin"-re, "transzrasszúnak" vallja magát és reméli, hogy mostantól a koreai közösség jobban befogadja.
Hasonlókra régebben is volt példa, ott volt pl. a transzrasszú pedofil, Michael Jackson. Kb. 10 év alatt 1982-től 1992-ig szép lassan nőies fehérré műtette magát.
Az,hogy valaki ellentétes neműnek érzi magát,az nem szerepjáték.
A szerepjáték az,amikor beöltözöl nőnek a farsangon.
Ez nem egy móka vagy a szexuális életre korlátozódó fetish,hanem aki ezzel én,a mindennapi életben meghatározó dolog.
Egyébként nagyon erősen tolja a heteró társadalom a nemi sztereotípiákat,ami miatt sok amúgy nem transznemű is simán gondolhatta magát annak.
Pl mikor én gyerek voltam,furcsának néztek,hogy engem nem érdekel a foci,babákkal játszottam.
Nem lettem transznemű,de volt idő,amikor pontosan azt hittem,hogy mivel engem nem érdekelnek a "férfias" dolgok ezért én az vagyok.
De a transzneműség ennél sokkal többről szól.
Vagy,ha te nem szereted a sört,nem vagy férfi,pl.és hasonló baromságok.
Ezt csak azért írom le,mert mindig a környezettel jönnek ezek a nagyon okos emberek,akik szerint rábeszéléssel lesz valaki meleg vagy transznemű.
Ezek a "nem vagy igazi férfi" nem vagy "igazi nő" sztereotípiák ugyanúgy összezavarják a gyerekeket.
Aztán ha valaki lányosabb volt,vagy csak lányos dolgai voltak,vagy a lányokkal barátkozott,esetleg azt hitték róla,hogy meleg elkezdték az alacsonyabb intelligenciájú fiúk lány néven szólítani,stb.
Szóval pontosan az ilyenek miatt kellene felvilágosítás.
Nem mondom,hogy feltétlen az óvodában,de legkésőbb felső tagozatban.
De vannak nagyon gonosz,kis kegyetlen gyerekek már egész fiatalon,akik szeretik terrorizálni,megalázni a társaikat.
Engem pl húsvétkor az óvodában meglocsolt egy fiú,mert hát a lányokat szokták meglocsolni.
Ettől a fiútól mindenki félt,mert jóval nagyobb,erősebb volt a kortársainál.
Kérdező,egyébként az összehasonlítás nem reális.
Egy tárgy és egy ember összehasonlítása.
Nyilvánvalóan,aki ilyesmit képzel,azzal komoly gondok lehetnek.
A transzneműség esetében viszont a test és lélek viszonya kerül előtérbe.
Az embereknek elvileg van lelkük,szellemük,bár vannak,akik ezzel sem értenek egyet,van,aki szerint csak testünk van,és ennyi,nem több.
Na,már most hogy a léleknek van-e neme,arról lehet vitatkozni.
Az,hogy valaki valóban transznemű vagy csak nem felel meg a nemi sztereotípiáknak pszichológusok szokták vizsgálni,akik képzett emberek.
Pl én gyerekkoromban nem szerettem levenni a felső ruházatom a strandon,mert valamiért azt éreztem,hogy túl meztelen lennék.
De hát a lányok szokták takarni a mellbimbójukat,ugye?
Hogy ez most gátlásosságból fakadó érzés-e,vagy transzneműség jele,felvet kérdéseket.
Szóval csak arra akartam kitérni,hogy a társadalom nagyon durván elkülöníti a nemeket,öltözködésben,viselkedésben,és a gyerekek mikor kezdik érezni a nemek közti különbségeket,akkor ezt a két nagyon éles határt látják,amiből magukra vonatkozóan vonnak le következtetéseket.
Pl,volt olyan lány osztálytársam,aki sosem szerette a szoknyát,és a szalagavató bálon sem akart szoknyában lenni,mert neki az nagyon idegen volt.
Egyébként nem lett transznemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!