Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A gender szerint ha valaminek...

A gender szerint ha valaminek érzem magam, akkor már az is vagyok? Tehát ha férfiként nőnek akkor nő, ha mikrohullámú sűtőnek, akkor mikrohullámú sütő?

Figyelt kérdés

Ha jól veszem ki ahhoz, hogy férfiből nő legyek nincsen semmi feltétle: nem kell, hogy legyen méhem, vaginám, női kinézetem, még XX kromoszómám se. Nem kell hozzá menstruálnom, női barátokkal rendelkeznem, nőiesen viselkednem, nem kell a társadalom semmiféle jóváhagyása sem ehhez. Egyszerűen elég, ha annak érzem magam.

Akkor ebből kiindulva miért ne lehetnék lúd, kacsa, vagy akár egy élettelen tárgy, ha ennek nincsen semmi feltétele?

A kérdésem nem irónia, hanem teljesen komoly, mert ebből a világnézetből tényleg az következik, hogy lehetek bármi. Elon Musk is akár és követelhetek magamnak ennek megfelelő cégbirodalmat.

Vagy ha nem lehetek bármi, akkor hol húzódik a határ?

2021. szept. 7. 01:35
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

A strandos példádnál szerintem csak egyszerű szégyenlősség van a háttérben. :)

De egyébként jól leírtad a lényeget.

2021. szept. 7. 05:09
 12/41 A kérdező kommentje:

Nem írta még le senki, hogy pontosan hol húzódik a határ abban, hogy minek érezhetek magamat és minek nem.

Van ilyen határ egyáltalán? Ha igen, mi az? Ha nem lehetek élettelen tárgy, akkor miért lehetnék nőből férfi?

2021. szept. 7. 05:59
 13/41 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Ha a kérdésed nem irónia, akkor esetleg próbálj meg kellő nyitottsággal a témához állni.

A gender társadalmi nemet jelent, amely mesterséges, és amibe a társadalom kényszerít bele minket. A gendert nem "érzed", hanem tanulod.

2021. szept. 7. 06:16
 14/41 anonim ***** válasza:
94%
Kár hogy a gender szerint hülye nem lehet az ember, pedig legtöbben beleesnének :$
2021. szept. 7. 06:25
 15/41 A kérdező kommentje:

13 - én nyittot vagyok, de hiába, mert megoldást még nem írtatok.

Az mindegy, hogy a gender csak a nemekre szorítkozik, mert a logikai levezetés ettől még adja magát, amit viszont te nem értesz.

Tehát abból, hogy lehetek férfiként nő annak ellenére, hogy MINDEN adottságom hiányzik hozzá egyenesen következik, hogy ennyi erővel lehet BÁRMI. Elég egyszerű ez.

De ha te tudod azt, hogy ebbe a BÁRMI-be miért nem tartozik bele a mikrohullámú sütő, akkor légyszives fejtsd ki, mert erre próbálok már sokadjára rákérdezni.

2021. szept. 7. 06:32
 16/41 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy felőlem lehetsz mikrósütő. Elon Musk csak azért nem, mert adott esetben perelhetne személyiségkopásért, mert ő egy konkrét ember. De mikrósütő minden további nélkül. Hogy ez a hétköznapjaidban hogyan jelenne meg, azt nem tudom, de énfelőlem a személyidre is ráírhatod.
2021. szept. 7. 06:39
 17/41 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

ma 06:32

A társadalmi nemeket tekintve nincs értelme annak, amit írsz. A társadalmi nemed nem adottság-, hanem kultúrafüggő. Nem azért nem hordasz szoknyát pasiként, mert nincs meg hozzá az adottságod, hanem mert nem szokás.

2021. szept. 7. 06:47
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nehéz meghatározni,ezért is mondom,ezért szoktak pszichológusok elbeszélgetni az adott illetővel,ők jobban meg tudják ítélni.

A nemi identitás sokkal hamarabb kialakul,mint a szexuális orientáció,így pl sok meleg,ezt nem érti még gyerekként,vagy aki szégyenlősebb az átlagnál.

Én pl mindig kényelmetlenül éreztem magam a fiú öltözőben is,nem tudtam megmagyarázni,hogy miért,talán túl gátlásos is voltam.

Pedig nem voltam elhízva(ezt szokták még sokszor felhozni,hogy ha valaki gátlásos,akkor biztosan nem elégedett a testi adottságaival).

Aztán később realizálódott,hogy meleg vagyok,nem transznemű,és ezért érezhettem magam kényelmetlenül ilyen helyzetekben.

De alapvetően sem vagyok egy magamutogató alkat,meg sokan heterók is szégyenlősek még az azonos neműek előtt is,így ezért ezek nem egyértelmű dolgok.

De,amikor valaki azt gondolja,hogy az emberek ezt jókedvükben,vagy hóbortként teszik,az nagyon gáz.

Vagy ha valakit piszkálnak,egy olyan dolog miatt,amiről nem tehet.

Felnőttként a normális emberek általában már nem a bántalmazó mellé állnak.

A gyerekek viszont,a normálisabbak is mennek a csorda után,mert félnek,ha nem teszik,akkor őket is piszkálni fogják vagy annak gondolják őt is,ha kiáll egy bántalmazott mellett.

Pontosan ezért kellene ezt már gyerekkorban megtanítani,hogy egyrészt azok,akik áldozatok lehetnek ne sérüljenek annál is jobban.

Másrészt akikben megvan a szociopata hajlam,azok alá nem adni lovat,mert bizony az ilyen emberekből felnőttként is elég gátlástalan ember lesz.

2021. szept. 7. 06:50
 19/41 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként pedig a gender többről szól,mint a transzneműség.

Amúgy gyerek voltam,tisztán emlékszem,hogy a szomszédaink között több olyan alárendelt típusú férfi volt,akinél pl a feleség volt a dominánsabb.

Na,az ilyen férfiakat kicikizte a többi "macsó".

Volt olyan férfi is,aki pl a gyerekekkel otthon maradt GYES-en,mert a nő talpraesettebb volt,és ő dolgozott.

2021. szept. 7. 06:54
 20/41 anonim ***** válasza:
80%

Siman kiprobalhatod, hogy valoban mukodik-e a dolog?! :)

A gyerekek ingyen utazhatnak a tomegkozlekedesen ... utazz jegy nelkul es ha jon az ellenor - egyszeruen mond azt, hogy ovodas vagy (es amugy is mikrohullamu suto) :DDD

2021. szept. 7. 07:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!