Miért akarja minden erejét bevetve a magyar kormány, hogy oltassam magam? Nem elég, ha csak egy páran oltakoznak, és azok szépen meg vannak védve, aki meg nem, az saját felelősségre lebetegszik?
A TB-t fizetnem kell (amit nyilvánvalóan nem az egészségügyre költ a kedves kormányunk), de nem kapok állami egészségügyi ellátást, ha nem oltatom be magam egy olyan vakcinával, ami szövődményeket okoz.
Ez úgy hangzik, mintha nagyon fontos lenne az államnak, hogy MINDENKI oltson.
Miért?
"Mert én azt mondtam"
Még senki nem válaszolt nekem érdemben, hogy miért.
Biztos vagyok benne, hogy számomra az oltás több kárt okoz, mint hasznot. Ha nem így lenne, oltanám magam. Alapvetően egészséges vagyok és fiatal.
Megint hazudsz.
Te tényszerűen próbálsz állítani dolgokat ami tudományosan meg van erősítve/cáfolva.
Nagyon butuska vagy, nem véletlen vagy oltásellenes :)
"Miért akarja minden erejét bevetve a magyar kormány, hogy oltassam magam?"
Minden erejét a migránsok, Gyurcsány, Soros, a melegek ellen vetette be. Ez csak lájtos kampány.
"Nem elég, ha csak egy páran oltakoznak, és azok szépen meg vannak védve, aki meg nem, az saját felelősségre lebetegszik?"
Nem elég, mert a 4 millió oltatlan is túl tudja terhelni az egészségügyet.
"A TB-t fizetnem kell (amit nyilvánvalóan nem az egészségügyre költ a kedves kormányunk), de nem kapok állami egészségügyi ellátást, ha nem oltatom be magam egy olyan vakcinával, ami szövődményeket okoz."
Nem okoz szövődményeket.
"Ez úgy hangzik, mintha nagyon fontos lenne az államnak, hogy MINDENKI oltson."
Hát mert az?
"Miért? Még senki nem válaszolt nekem érdemben, hogy miért."
Dehogynem, a járvány kezdete óta mondják, hogy az oltás lesz a megoldás, amivel megállítható a járvány és elkerülhető az egészségügy túlterhelődése.
"Biztos vagyok benne, hogy számomra az oltás több kárt okoz, mint hasznot. Ha nem így lenne, oltanám magam."
Biztos sokat tanultál az orvosin, hogy ezt így ki tudod jelenteni. Esetleg alá tudod támasztani valamely tanulmányoddal a véleményedet?
"Alapvetően egészséges vagyok és fiatal."
Majd gondolj erre, ha esetleg ősszel megint otthon kell majd ülnöd a lezárások miatt :*
11:
Oké, kedves Übermensh barátom, akkor személyeskedés helyett kérlek lepj meg pár forrással, hogy felemelkedhessek a köreidbe.
Google-ban találsz több száz tanulmányt, okos és hozzáértő emberektől.
Az, hogy te a gyári sor mellett vagy még iskolásként okoskodsz orvosi témákban az sajnos nem releváns.
Galambokkal nem sakkozok, vita lezárva.
""Ez úgy hangzik, mintha nagyon fontos lenne az államnak, hogy MINDENKI oltson."
Hát mert az?"
Nem, nem az.
Bár nem vagyok a kérdező, de örömmel elülök akár éveket is itthon, de akkor sem csinálom azt, amit mondanak. :)
12-es:
Köszönöm az összeszedett válaszod!
A kérdésedre a válasz: Voltam Covidos és nem éreztem semmi komolyat. Viszont ahogy olvasgattam a vakcinák lehetséges mellékhatásait, úgy látom, hogy ez egy szerencsejáték. Meghalni viszont se oltottat, se oltatlant nem láttam. És nem vagyok orvos, de az egészségügynek jobban hiszek, mint a politikának, meg a pénznek, de a Covid beköszöntése óta ez a 3 összemodósik.
A legutolsó válaszodra: valóban, az ősszel otthon üléstől és a bezártságtól lehet, hogy ugyanúgy lebetegszek.
Összességében igazat adok neked, és így már ésszerűbbnek látom az oltakozást.
Attól eltekintve, hogy inkább politikai kapkodást érzek az oltással kapcsolatban, és nem egy átgondolt egészségügyi rendelkezést.
15-ös:
Én kényszerítve vagyok, mert egészségügyi képzésen vagyok, és lesz egy szakképzési munkaszerződésem, ami egy uszodában lesz. Határeset, de valószínűleg vagy oltom magam, vagy annyi az előző éves tanulmányaimnak, is.
Pont ezért akadok ennyire fent rajta.
A nyáron dolgoztam pár hetet kórházban, tesztelgettem és fokozottan használtam a védőeszközöket. Betegen be se mentem volna.
"Meghalni viszont se oltottat, se oltatlant nem láttam."
Jó neked, én is örültem volna, ha nem látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!