Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg elhiszik hogy jó lesz...

Tényleg elhiszik hogy jó lesz a modellváltás?

Figyelt kérdés
Az egyetemek alapítványba vétele a téma, az a modellváltás. Van több egyetemi tanár ismerősöm, és engem megdöbbentett, hogy ennyire megvezethetőek. Szerintük ez jó dolog, mert lesznek fejlesztések, és van ahol már új épületet is kaptak. Ennyivel meg lehet venni a tanult embereket? Hosszú távon valszeg több lesz az elvonás, mint a fejlesztés. Ez most a beetetés, és ledöbbentem hogy mennyi egyetemi tanár örül ennek. Ti mit gondoltok erről a modellváltásról?
2021. szept. 2. 08:26
 1/10 molnarmarcell21 ***** válasza:
27%

Csak spekulálsz, nem biztos, hogy kevesebb lesz az állami támogatás, ellenben több lehetőségük lesz pénzhez jutni. Az állami támogatás meg csökkenhet modellváltás nélkül is.

Itt inkább az a gond, hogy üzleti alapra akarjuk-e helyezni az oktatást, illetve hogy kik kerültek a vezetésbe...

2021. szept. 2. 08:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az EU adja a támogatást és azért, hogy a fidesz dönthesse el, hogy kinek is menjen ez a pénz, ahhoz kellett alapítványi kézbe adni az egyetemeket. Így sajnos az ingyenélő fideszes politikusok dönthetnek a támogatásokról.
2021. szept. 2. 08:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Első! Az hogy spekulálok az ugyanaz, minthogy előre kijelenteni ez jó lesz. Ahova a Fidesz betette a lábát, és beruházás, fejlesztés cimszóval pénzeket nyúlnak le, és ezer évre bebetonozzák a hatalmukat, az szerintem nem lesz jó. Az ledöbbentett, hogy egyetemi oktatók bedölnek ezeknek.
2021. szept. 2. 08:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Katasztrófa. Az alapítványosdi lényege, hogy sokkal kevésbé áttekinthető - "elveszti közpénz jellegét" -, a pénz útja még kevésbé nyomon követhető, mint az állami finanszírozás esetén. De ez csak az egyik baj. A legnagyobb gond a díjmentes képzés csökkentése, amibe a fidesz nem sokkal 2010 után belekezdett. Az oktatás az egyik, ha nem a legfontosabb közszolgáltatás. A tehetség nem azon múlik, hogy valaki gazdag vagy szegény családba született. A gazdagokat jól meg kell adóztatni, így forrásokat lehet biztosítani fontos közszolgáltatásokra, az emberek életét leginkább meghatározó, kulcsfontosságú szolgáltatásokra, amelyeket ezáltal akár díjmentessé is lehet tenni. Ez a jóléti állam/szociális állam lényege. A díjmentes képzés elsorvasztásával viszont sok tehetséges diák továbbtanulása ütközik anyagi nehézségekbe, így a társadalom saját magát fosztja meg a tehetségek kibontakozásától. Ez persze nem csak a felsőoktatásra igaz, hanem a szakképzésre is, ott is horribilis tandíjak vannak.
2021. szept. 2. 08:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Az én városomban megtapasztaltam azt, hogy ahol a kormánypárt beruházást, fejlesztést hirdet, ott valójában később hatalmas elvonások következnek. Szóval nem értem hogy nem látják át ezt a helyzetet.
2021. szept. 2. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Talán mert okosabbak mint te.
2021. szept. 2. 09:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg megvehetőek?
2021. szept. 2. 09:06
 8/10 anonim ***** válasza:
6# Igen valóban a saját szakterületükön okosabbak, de sokszor azt hiszik, hogy akkor már mindenben okosabbak és amit gondolnak az csak jó lehet és ez nem csak az egyetemi tanárokra igaz. De persze az emberek nagy többsége nem ilyen szerencsére.
2021. szept. 2. 09:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Engem elszomorít, hogy vagy tudják jól hogy mihez asszisztálnak, vagy fogalmuk sincs róla, és ennyire megvezethetőek. Új épület... aztán hamarosan az lesz hogy ki fogja fenntartani, nincs rá pénz, azaz elvonások lesznek. Közben meg a pénzek el fognak tűnni.
2021. szept. 2. 09:24
 10/10 anonim ***** válasza:
71%
Ez egy lopásbiznisz a Fidesztől.
2021. szept. 2. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!