Az egyetemi modellváltásnak lehet,hogy lesz egy nem várt pozitívabb hatása?
A modellváltás hivatalosan a hatékonyságnövelés,bürokráciacsökkentés miatt van.
Meg, azért van egy kis "kádertemető" jellege is.
Viszont, a modellváltással talán elkerülhető az, mint ami a nyugat-európai, amerikai egyetemekkel történt.Ott ugyanis, az egyetemek váltak a szélsőbaloldali,liberális nézetek melegágyává.Ott vannak a lila hajú feministák, genderelméletben hívők és a hasonlók.
A modellváltással talán, a magyar felsőoktatási intézmények elkerülhetik az ilyen jellegű morális elfajzást.
Nem teljesen értem a gondolatmenetedet, hogyan is segíti a modellváltás az általad felvázolt vélt vagy valós probléma megoldását?
Jó tudtommal ezután sem lesz kötelező a fidelitas tagság a felvételihez, az állam pedig eddig sem pénzelt gender szakos képzéseket.
Logikailag semmi értelme nincs annak, amit mondtál. Nekem van lilahajú genderelméletis feminista ismerősöm, aki magyar egyetemen dolgozik, olyanban, ahol épp modelláltás történik.
Amerikában pedig szintén nagyon sok egyetem, főleg a nagyobbak és ismertebbek nem állami egyetemek egyáltalán. Vagy szerinted lila hajú ember az alapján választ hogy ő csak államiba megy? :D Nemértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!