Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez szerintetek is nagyon gáz?

Ez szerintetek is nagyon gáz?

Figyelt kérdés

“Hónapokon át tartó negyedik hullámra készülhetünk” Merkely prof

[link]

Merkely: sem nyáron, sem szeptemberben nem lesz negyedik hullám Magyarországon“

[link]

2021. aug. 28. 06:56
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Tanulság: minden előrejelzést óvatosan kell kezelni, senki nem látja a jövőt. Sajnos belassult az oltakozás, ezt talán Merkely nem látta májusban. Illetve azt see, hogy a Pfizer ilyen gyorsan veszít hatásosságából, és hogy gyengül a hatása a delta ellen.
2021. aug. 28. 07:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont ez az, egyorvosnak sokkal jobban kéne ezt tudnia...bár ők a pácienseknél is szoktak dobálózni az idővel, időnként a csodákat nem számolják bele, aztán ők is csak néznek mint Jani bá a Cinema Cityben.
2021. aug. 28. 07:13
 3/8 anonim ***** válasza:
1es nem értem. Nem vagyok virologus bevallom, de miért gyengülne? Ugyanolyan hatásfokkal tervezték meg mint a többi oltást és úgy tudom hogy nem a pfizerből kell a több oltás.
2021. aug. 28. 07:26
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
2: ez egy új betegség, és az orvosoknak sincs mindent látó üveggömbjük.
2021. aug. 28. 07:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen, és ehhez hasonló önellentmondásokat kellene egy csokorba összegyűjteni a politika színteréről is, hátha visszakattanna általa sokak agya...
2021. aug. 28. 08:14
 6/8 anonim ***** válasza:

#3 Nem figyeltél. A HATÁSA gyengül és nem az oltás maga. A SZERVEZETED az ami elfelejti az oltás hatását. Ez a vírus hasonló az influenzáéhoz ebben a tekintetben és nem olyan, mint mondjuk a kanyarónak vagy a bárányhimlőnek a kórokozója, amiknél elég egyszer oltani és 30 évvel később is "emlékszik" a szervezet a figyelmeztetésre amit az oltással kapott, felismeri a kórokozót és megtámadja mielőtt súlyosan megbetegíteni a szervezetet.

Az influenza ellen is évente kell emlékeztető oltás a szervezetnek a kockázati csoportokban. Az életünk során mind átestünk már az influenzán, általában sokszor és nem egyszer. Mégis újra meg újra megbetegít, mert ahogy telik az idő "elfelejtődik" az immunrendszerünk válasza. Azonban már nem olyan erősen jelentkezik, mint korábban, ha közel volt egy fertőzés vagy oltás.

Sajnos a koronavírus is ilyen, elkaptam októberben, de mostanra már ezt "elfelejtette"a szervezetem és megint megbetegítene ha elkapnám. A védőoltás közelebb van időben és amiatt talán nem lesz olyan súlyos a betegség amit okoz ha újra megfertőződöm vele. Nem az oltás lesz gyengébb amit majd jövő májusban is esetleg kérhetek, hanem az én szervezetemben csökken már le a vírus elleni védekező képesség a fél év alatt ami odáig majd eltelik közben.

2021. aug. 28. 08:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezért nem szabad komolyan venni.
2021. aug. 28. 11:23
 8/8 anonim ***** válasza:

"Illetve azt see, hogy a Pfizer ilyen gyorsan veszít hatásosságából, és hogy gyengül a hatása a delta ellen."

Ezt már májusban megmondta a háziorvosom... Őt Pfizerrel oltották még januárban, ahogy az eü. dolgozókat első körben. Májusban kíváncsiságból csináltatott magának tesztet és nem volt elég ellenanyag már akkor sem benne.

2021. aug. 29. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!