Amikor Horthy hadsereggel védett zsidókat, német katonákat is befogott erre?
Kérdező neked valami nagyon nagy kotyvasz van a fejedben! Most azt hiszed, hogy a MAGYAR hadseregben szolgáltak NÉMET állampolgárok? nem, nem szolgáltak. Voltak német ajkú magyarok a svábok, akik között toborozhatott a SS (erre volt egy külön megállapodás Németországgal) katonákat, de azok a német Waffen-SS-ben szolgáltak nem a Magyar Királyi Honvédségnél.
Ettől függetlenül voltak sváb katonák a magyar hadseregben is szép számmal, bevallom szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti a kérdésed!
Magyarországon élő német nemzetiségűek lehettek, de amúgy a magyarországi németség nagy részét is beszervezte a SS.
"Nem a magyar hadseregben."
Oké, okoska. Azt hittük az elég egyértelmű még neked is, hogy Horthy Miklós kormányzó a magyar hadsereg főparancsnoka volt, a Magyarországon épp állomásozó német alakulatokhoz semmi köze nem volt. Ezek Németországból kapták a parancsot.
A német megszállás után lényegében a vidéki zsidőságot deportálták Eichman vezérletével.
Amikor a német hadsereg többsége kivonult Horthy tudtával Szalai Pál egysége akadályozta meg a budapesti gettó kiürítését, ehhez az esztergomi páncélos ezredet hívta segítségül. Ezekben az egységekben bizonyára voltak sváb származásúak, ezek azonban magyar katonák voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!