Azt mondtam a munkatársimnak , hogy Horthy nem volt annyira rossz kormányzó volt.Majdnem ott helyben meglincseltek , hogy hogy merek ilyet állítani. Igazuk volt?
Horthy a kor lehetőségeihez képest amit tudott megtett, kezdve azzal hogy a zsidókat is ahogy tudta mentette, a szélsőséges jobboldaliakat és baloldaliakat, kommunistákat a hatalomtól távol tartotta amíg lehet, a háborúból is kiakart táncolni, de egyszerűen a németek itt voltak a szomszédban, a masik szomszédban meg a szovjetek.
Nem igen lenne senki az itt lévők között az ő helyébe, megnézném ki tudná jobban csinálni. Valszeg senki, akárki lett volna a vezető a végeredmény ugyanaz, de inkább rosszabb. Egyszerűen szar helyzetben voltunk.
Ugyanez vonatkozik Kádárra is, aki szintén próbálta a maximumot kihozni, egy megszált ország vezetőjeként.
"kezdve azzal hogy a zsidókat is ahogy tudta mentette"
Baromság.
Mondjuk nélküle nem volna itt semmiféle Magyarország.
Értem, hogy vannak akik ezt nem bánnák, és ma is arra játszanak, de én lájkolom azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!