Mi volt az oka annak, hogy Horthy Miklóst, Magyarország kormányzóját 1944. október 15-én lényegében egész garnitúrája cserbenhagyta?
Ez azért így nem igaz. Egyrészt keress rá a Magyar Frontra. Ez a német megszállás ellen jött létre és Horthy is támogatta.
Másfelől azért a történelem és a részt vevő szereplők kicsit összetettebbek. Voltak nem kevesen a Horthy-rendszernek belső ellenzéke, akik között voltak, akik támogatták a németbarát politikát és kritizálták a kormányzót (nem csak 1944-ben, hanem korábban is), hogy nem köteleződik el eléggé a németek mellett.
"együtt akasztották vele a munkások, a parasztok százait"
Az Kun Béla, Szamuely, meg a Lenin-fiúk voltak. Ja meg később Rákosi pajtás és Csermanek.
Kezdjük ott, hogy a "együtt akasztották vele a munkások, a parasztok százait, vagyis akiket az ő rendszere termelt ki, nevelt fel fasisztának" állításod nem igaz.
A társadalmi osztályok írtása nem a fasizmusra, nem a kommunizmura jellemző.
Hitler katonai támogatásával Szálasi váltotta Horthyt. Szálasi volt az, akihez Duna-parti kivégzések köthetők. Szálasi börtöben is volt Horthy alatt, csak a második bécsi döntést követő amneszti miatt szabadulhatott korábban. Szálasi programja volt "az alkotmányos rend felforgatására irányuló törekvés", s emiatt került börtönbe. Mostanában Fletó és FeGyőr kampányol ugyanezzel...
Szálasi totális diktatúrát hirdetett, a hatalomátvételét is úgy legaláizálták, hogy németeket korábban elrabolták Horthy fiát.
Nem reális elvárás, hogy gykorlatilag öngyilkosok legyenek.
"Kezdjük ott, hogy a "együtt akasztották vele a munkások, a parasztok százait, vagyis akiket az ő rendszere termelt ki, nevelt fel fasisztának" állításod nem igaz."
Folytassuk ott, hogy igaz mert a Tanácsköztársaság vérbefojtása a munkások, parasztok százainak akasztásáról szólt.
Véleményem szerint Horthy Miklós "nevelése" annyira jól sikerült ezen 25 év alatt, hogy amikor eljött a 24. óra egyszerűen már nem jöhetett szóba a visszatáncolás. Olyasmi ez mint amikor valaki már túlságosan kimerészkedett a szakadék szélére és nem képes már visszalépni. Le fog zuhanni, le kell zuhannia.
Egyébként a "nevelőapa" is ízig-vérig fasiszta volt hiszen IGAZSÁG SZERINT ő sem akart a németekkel szakítani csak tessék-lássék, ímmel-ámmal vitte végig a kiugrást. Nem is vitte végig.
A fegyverszünetet a Szovjetunióval az ideiglenes kormány kötötte meg Debrecenben ('45 január 20.) és üzent hadat a németeknek.
Horthy Miklós pedig Portugáliában telepedett le ahonnan végignézhette, hogy a romhalmazzá változott ország hogyan tér magához és épül fel. Nélküle.
"Folytassuk ott, hogy igaz mert a Tanácsköztársaság vérbefojtása a munkások, parasztok százainak akasztásáról szólt."
A Tanácsköztársaságnak nevezett vörös terrornak nem volt társadalmi támogatottsága és hadserege sem, ugyanis féltek a puccstól. A hivatalos indoklás persze más volt, de egy gyakorlatilag háborúban álló országnak szétzavarni a katonáit nem kicsit nemzetellenes. Éppen ezért folyamatos katonai kudarcok jellemezték. (Voltak részsikereik.) Horthynak a Budapestet megszálló románokat kellett kivernie. A Tanácsköztársaság bolsevik vezetői pedig hősiesen Bécsbe menekültek, amikor látták, hogy a románokat nem tudják megállítani.
Nem igaz, hogy munkások és parasztok százait akasztották fel. A vörösterrorban résztvevő gazembereket akasztották fel. Mivel proletárdiktatúra volt, logikus, hogy nem az értelmiségből kerültek oda emberek. Leírom úgy is, hogy értsd: gyilkosokat végeztek ki.
Leírtam, hogy mi történt '44. október 15-én.
Hogy te a tényektől teljesen függetlenül mit gondolsz, az a te bajod.
A hazugság hazugság marad, akkor is, ha ez írod, hogy "IGAZSÁG SZERINT".
Te is ismered a tényket, nem írom le újra, mert teljesen felesleges.
Október 11-én Horthy vezetése alatt megszületett a megegyezés, a magyar és a szovjet fél képviselői aláírták az előzetes fegyverszüneti megállapodást.
Horthyt portugáliai emigrációja alatt jellemzően zsidók által pénzelt alapítvány támogatott.
Az az igazság, hogy amikor az ember olyan válaszolóval találkozik aki nyílegyenesen ellentétes véleményen van mint ő akkor hármat tehet...:
1. Felveszi a kesztyűt és megvédve saját álláspontját visszatámad akár még olyan szinten is, hogy véve a fáradságot előveszi az ominózus köteteket és azokból az úgynevezett válaszokat kimásolja!
Az a helyzet, hogy ez hülyeség...nem éri meg a fáradságot. Tudom mert a múltban csináltam ilyet és annyi történt, hogy a "vitapartner" amikor rájött, hogy a vitában alulmaradt akkor egyszerűen eltűnt...én meg ünnepelhettem magamban a győzelmemet...Nincs ennek értelme. Időbe is telik, ráadásul az oldal sem arról szól, hogy vég nélkül oda-vissza harcoljunk. Minek? Szóval ez a fajta hozzáállás mellett, vagy felett eljárt az idő. Részemről.
2. Nem szólva semmit, nem válaszolva semmit, nem írva vissza semmit az ember egyszerűen lesz*rja a vitapartnert mondván "beszélj bolond beszélj holnap is te fogol", és tovább lép...
Ez már egy jobb megoldás. Az ember látja, hogy a másik teljesen más véleményen van és inkább hagyja (az idő is pénz), úgysem lehet meggyőzni alapon...az embernek megvan a saját véleménye és nem áll le harcolni hanem a másikat kikerüli és kész!
3.
Ötvözi a két felső hozzáállást magyarán le is lép de azért "odaszúrva"...
Én ma már a második illetve a harmadik hozzáállást szoktam követni vagy-vagy alapon.
A 9-es hozzászóló nem nyilas, nem náci, nem fasiszta hanem rosszabb. A burzsoázia azon mai képviselője amely az "angol vonalat" követte egykor a lovastengerészhóhér színre lépésekor. Ez nem volt olyan, annyira rossz vonal mint a német de a népet ez is semmibe vette, ez is reakciós volt, ez is revíziós politikát folytatott csak minden-minden aljasságot KESZTYŰS KÉZZEL tette. Ezért volt aljasabb a náciknál, nyilasoknál, fasisztáknál. Ezek is benne voltak a különböző fajvédő szervezetekben, ezek is pitiztek Hitlernek (persze csak Sztálingrádig...) és lehetne folytatni hetekig...
Egy szóval a burzsoázia "angol-vonala" rosszabb volt mint a nácik, nyilasok, fasiszták.
Ez a 9-es hozzászóló angol rajongó burzsuj. Az ilyet mint a nép ellenségét kitelepítettük a felszabadulás után ha addig nem szökött el az országból.
Jövőre választás.
Úgy a világban mint itthon a két oldal a végső leszámolásra készül. A megátalkodott, ebből kifolyólag már menthetetlen, gyógyíthatatlan bajkeverőknek nem lesz kegyelem. Korra, nemre, érdemre való tekintet nélkül.
Tehát az ember ötvözi egymással a második és a harmadik-féle hozzáállást (vagyis válaszol is valamit meg nem is...hiszen nem konkrétan teszi de azért "odaszúr") és ezek után részéről lezárja az eszmecserét!
Ezen hozzáállás kezdetén még volt olyan, hogy vissza-vissza lestem, hogy "na, lesz-e válasz vagy sem..." de nem volt jó hozzáállás mert ha volt válasz nehéz volt megállni, hogy megint csak ne válaszoljak...és akkor hol az önmagamnak tett ígéret, hogy lezártam a témát részemről?!
Ma már, kommunista erővel ezen is túlléptem. Lezárom a témát részemről és vissza sem nézek. Van erőm hozzá, hogy nem vagyok kíváncsi a...továbbiakra.
Ez óriási fegyvertény, hozzáállás hiszen a kísértés legyőzése a legnagyobb hőstettek egyike! És a kommunista ember az ilyen!
Elvhű, egyenes, erkölcsös, becsületes, tisztességes, komoly, stb, stb, lokálpatrióta.
Jó. Részemről akkor lezártam a kérdést. Jó kérdés volt mert egyrészt tovább gondolkodásra érdemes másrészt azért finoman rá húzza a lepedőt Horthyra.
Jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!