Miért lett divat Magyarországon a "gazdagozás"?
Rendszerváltás után vagyunk 30 évvel.Mi ez a gazdagodás?
Kb, mint amikor Leninék tárgyaltak a kocsmában,hogy a gazdagok így, meg úgy meg amúgy.
Főleg a baloldaliaktól hallom ezt.
Engem is gazdagoztak már le,pedig nem vagyok vállalkozó,hanem beosztott.Csupán sok időt,energiát,pénzt fektettem a képzésembe és bőven átlag felett keresek.
Ennek a gazdagodásnak semmiféle jogalapja nincs.
Minél magasabb a jövedelme valakinek, annál nagyobb a gazdasági hasznossága.
Nem értem, miért kell irigynek lenni, tessék kinőni ebből a 20. század eleji Szovjetunióba való mentalitásból.
Mert túl sok a zöld rendszámos autó az utakon. Az, hogy zöld rendszámos autód legyen, azt jelenti, hogy egy átlag benzines autóhoz képest legalább 5 de inkább 8-10 millióval többet perkálsz.
Az átlag embernek, aki bérből és fizetésből él meg, nincs fölös 8-10 milliója. Azért valljuk be, az a plusz költség igencsak sokára fog megtérülni, hacsak nem abból áll a munkád, hogy utazol... Tehát gazdaságosság szempontjából igencsak nem éri meg, de egy átlag ember meg sem engedheti magának.
Sőt, már egy új autót sem tudsz venni csak úgy, a megspórolt kis pénzecskédből, 8-10 évest tudsz venni hitelből, úgy hogy gazdaságos legyen (ha szerencséd van).
Szóval ezért divat a gazdagozás, mert szemmel látható, hogy van egy pióca réteg, ami tizedannyit se dolgozik mint te, de 100X annyit kaszál - nyilvánvalóan a TE károdra.
"Minél magasabb a jövedelme valakinek, annál nagyobb a gazdasági hasznossága."
Lásd Pénztáros Lőrinc.
"Már folyik az erkölcsi lealacsonyítás is fideszék részéről a munkások lesznek a magyar páriák az érinthetetlenek kasztja az orbán "királyságában"
A gazdagok meg a maharadzsák kasztja."
Ezért kell a változásra szavazni szavazz az ellenzékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!