Miért lett divat Magyarországon a "gazdagozás"?
Rendszerváltás után vagyunk 30 évvel.Mi ez a gazdagodás?
Kb, mint amikor Leninék tárgyaltak a kocsmában,hogy a gazdagok így, meg úgy meg amúgy.
Főleg a baloldaliaktól hallom ezt.
Engem is gazdagoztak már le,pedig nem vagyok vállalkozó,hanem beosztott.Csupán sok időt,energiát,pénzt fektettem a képzésembe és bőven átlag felett keresek.
Ennek a gazdagodásnak semmiféle jogalapja nincs.
Minél magasabb a jövedelme valakinek, annál nagyobb a gazdasági hasznossága.
Nem értem, miért kell irigynek lenni, tessék kinőni ebből a 20. század eleji Szovjetunióba való mentalitásból.
3.
Az osztályok közti különbségek jók.
Hiszen, ezért érdemes fejlődni, hogy többet keress, jobb legyél, mint mások.
Ez a verseny, ami mozgatja a világot és ezért van fejlődés.
Nem gazdagokkal, hanem a tolvaj gazdagokkal van baj akik a kozpenzbol a TE adodbol gazdagodtak meg, arrol nem beszelve h egy gazdag embernek tobbel kene beszallni a kozosbe egy igazsagos rendszerben, de ehez kepest nem h tobbet adoznak, de meg sokuk adocsalo, elbujkalnak offshor szamlakra mentik a penzt, elugyeskedik. Foleg egyesult allamokban jelentkezik ez a problema, nezd meg pl Jeff Bezos h bujkal ki az adozas elol.
Termeszetesen nem a gazdagodassal van baj, addig amig nem vasaroljak fel az osszes eszkozt, ingatlant foldeket, nemesfemeket stb. Mert ez egy uj feudalizmushoz vezet, sot lenyegeben vezetett.
Kapitalista vagyok, de a veges eroforrasokat nem szabadna limit nelkul egyes embereknek birtokolni.
Sokszor leirtam h pl. H sokadik ingatlan utan adozni kene, x mennyisegu fold utan nem h tamogatas de adozas lenne az elvarhato.
Persze ezt a politikai elit es a ra befolyassal levo milliardosok nem engedik, miert is szurnanak ki magukkal h a tobbi embernek jo legyen.
Aztan akik ezeket vedik ne csodalkozzatok, h nem telik majd fizetni az alberletet.
"arrol nem beszelve h egy gazdag embernek tobbel kene beszallni a kozosbe egy igazsagos rendszerben,"
Ebben mi a logika?
Aki gazdag, ő nem igazán használ olyan közszolgáltatást, hiszen csak privát EÜ-be jár, nem használ tömegközlekedést sem.
A drágább autók után meg jóval több adót fizet, mint az átlagember a kocsija után.
Én abban hiszek,hogy mindenki azért fizessen, amit felhasznál.
Az nem igaz,hogy minél magasabb valakinek a jövedelme,annál nagyobb a gazdasági haszna.
Te csak adózási szempontból látod a világot.
Márpedig a gazdaság fő meghatározója a termelés,és bizony a rendszer alulról építkezik.
"Hiszen, ezért érdemes fejlődni, hogy többet keress, jobb legyél, mint mások.
Ez a verseny, ami mozgatja a világot és ezért van fejlődés."
Ez sem igaz.
Ha túl nagyok a társadalmi különbségek,akkor sok tőke koncentrálódik kevés kézben.
Ha valakinek sok pénze van,nem célja a fejlődés,innováció,mivel vígan elél a megtakarításaiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!