Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az lmbtq propaganda behálózta...

Az lmbtq propaganda behálózta a tudományt is már?

Figyelt kérdés

Tegnap mutattak egy előadást Scheuring István tartotta aki evolúció biológus az ELTEn... és amikor mondott... hogy a homoszexualitás természetes, mert sok állatnál van, evolúciós előnyei vannak, genetikai háttere van stb stb..

[link]

[link]

2021. aug. 3. 09:46
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
53%

"Ellenben az ilyen konverziós terápia ártalmas az "átneveltekre" nézve."

Mivel csak olyanokról van szó, akik önkéntesen mennek bele ilyenbe, hadd döntsék már el ők, hogy jó-e nekik, vagy nem. Nem kéne rátukmálni mindenkire, hogyan gondolkodjon.

2021. aug. 5. 15:38
 42/51 anonim ***** válasza:
31%

"Mivel csak olyanokról van szó, akik önkéntesen mennek bele ilyenbe, hadd döntsék már el ők, hogy jó-e nekik, vagy nem. Nem kéne rátukmálni mindenkire, hogyan gondolkodjon"

Lobotómiára is csak a páciens (vagy annak gondozója) beleegyezésével lehetett menni, mégis be van tiltva, mert az orvosi hatékonysága finoman szólva erősen kétséges, mellette pedig k.rvára káros. A konverziós terápiával ugyanez a probléma: ezekre gyakran nem önszántából megy az ember, hanem vagy szülői, vagy közösségi nyomásra.

2021. aug. 5. 16:27
 43/51 anonim ***** válasza:
0%

"Addig teljesen emberiség ellenes az atneveles módszereit kutatni, amíg nem értjük az egész működését. Utánna már csak etikátlan"

Te jól vagy? Emberiség ellenes?? Az az átnevelés, ami semmilyen fizikai beavatkozást nem jelent, tehát nem visszafordíthatatlan? Szemben a nemi átalakítással, ami tényleg emberéleteket tesz tönkre, visszafordíthatatlanul. Az átműtött ember már se nem férfi se nem nő, hiába kecsegtetik azzal, hogy az lesz. Nem véletlenül bánják meg sokan. És ráadásul most már gyerekeken elkezdik. Na az az emberiség elleni bűntett! Egy gyerek, aki csak külső nyomásra képes ilyenbe belemenni, magától eszébe se jutna. És ez már visszafordíthatatlan, ha elkezdik a hormonterápiát. Ráadásul van, ahol szülői beleegyezés sem kell.

A lobotómia is éppen ugyanilyen, tudományos alapot nélkülöz, durva beavatkozás, káros, és visszafordíthatatlan, mint a nemváltás.

" A konverziós terápiával ugyanez a probléma: ezekre gyakran nem önszántából megy az ember, hanem vagy szülői, vagy közösségi nyomásra."

Ez éppen a nemváltásra igaz. Pont ezért jó, hogy betiltják a propagandáját az iskolákban. Legalább a gyerekeket ne tegyék már tönkre!

2021. aug. 5. 18:07
 44/51 anonim ***** válasza:
57%

"Te jól vagy? Emberiség ellenes?? Az az átnevelés, ami semmilyen fizikai beavatkozást nem jelent, tehát nem visszafordíthatatlan?"

Mentális egészségrők hallottál már? Tudod mi történik ezekben a konverziós táborokban? Nagyon komoly pszichés problémákkal jönnek ki onnan az emberek.

Szemben a nemi átalakítással, ami tényleg emberéleteket tesz tönkre, visszafordíthatatlanul. Az átműtött ember már se nem férfi se nem nő, hiába kecsegtetik azzal, hogy az lesz. Nem véletlenül bánják meg sokan."

A legfrissebb kutatás, amiről tudok, azt találta, hogy a 28000 megkérdezettből 8 bánta meg a nemváltást, és mindegyikük még a műtétek előtt detransitioningelt.

"És ráadásul most már gyerekeken elkezdik."

Sehol nem végeznek el nemváltó műtéteket gyerekeken, kivéve az interszex csecsemőkön, gyakran szülői beleegyezés nélkül, mert az orvos úgy gondolja, hogy majd ő eldönti milyen nemű lesz a gyerek. Éljen a cisznormativitás!

"Egy gyerek, aki csak külső nyomásra képes ilyenbe belemenni, magától eszébe se jutna"

Igen, nyilván a gyerek segghülye és nem is érzékeli a nemi diszfória tüneteit, ezt csak az orvosok találták ki.

"És ez már visszafordíthatatlan, ha elkezdik a hormonterápiát."

Még szerencse, hogy a hormonterápiát legkorábban 2 évnyi pszichiátriai vizsgálat után, 16 éves kor felett lehet csak megkezdeni általában, sok helyen pedig csak 18 évesen. Továbbá ez sem bemondásra megy, csak szakorvosi vélemény alapján lehet ezt a folyamatot megkezdeni.

"Ráadásul van, ahol szülői beleegyezés sem kell."

Nagyon helyes. A nemváltó terápia és kezelések életeket mentenek, nézz utána a kezeletlen nemi diszfóriával küzdő gyerekek öngyilkossági statisztikáival. Segítek: a nemváltás megkezdése előtt 67%, utána 4%. Ha a szülő nem egyezik bele abba, hogy a gyereke életmentő orvosi kezelésben részesüljön (pl. vérátömlesztés, kemoterápia, stb), akkor a civilizált világban szinte mindenhol állami gondozásba veszik a gyereket. Helyes, hogy ebben az esetben is így intézkedik az állam.

2021. aug. 5. 18:21
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

"Még szerencse, hogy a hormonterápiát legkorábban 2 évnyi pszichiátriai vizsgálat után, 16 éves kor felett lehet csak megkezdeni általában, sok helyen pedig csak 18 évesen"

Akkor nézz utána, hogy a pubertásblokkolóknak 10-12 éveseknél van értelme elkezdeni (amikor pubertáskorba lépnek). Ez az eset pl Ausztráliában történt: a gyerek a pubertásblokkolók hatására átesett a menopauzán.

[link]

Ez pedig Anglia, nem olyan régi hír:

"A brit Legfelsőbb Bíróság szerint a nemi diszfóriában szenvedő tizenhat éven aluliak nem elég érettek ahhoz, hogy ilyen fontos döntést hozzanak meg."

[link]

"Sehol nem végeznek el nemváltó műtéteket gyerekeken, kivéve az interszex csecsemőkön"

Esetleg nézz utána, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, mert ez az állításod minden alapot nélkülöz. Ezzel szemben az Usában ezév áprilisi hír szerint "Arkansas lett az első amerikai állam, amelyben betiltották a 18 év alatti fiatalok nemátalakító műtéteit." Tehát korábban végeztek ilyet, és a többi államban továbbra is végeznek gyerekeken.

Ez meg itt egy sztori angolul, eléggé nagy betekintést enged egy transgender lelkivilágába, a kiváltó okokra:

[link]

Ezt kiemelném belőle:

"You will hear the media say, “Regret is rare.” But they are not reading my inbox, which is full of messages from transgender individuals who want the life and body back that was taken from them by cross-sex hormones, surgery and living under a new identity."

Meg azt most nem találom, de olvastam régebben egy magyar plasztikai sebésszel interjút, aki nemátalakító műtéteket is végzett korábban, de leállt velük, mert nem tudta feldolgozni azt, amikor a műtöttek egy része visszajött hozzá, hogy megbánta.

2021. aug. 5. 19:52
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

"A legfrissebb kutatás, amiről tudok, azt találta, hogy a 28000 megkérdezettből 8 bánta meg a nemváltást, és mindegyikük még a műtétek előtt detransitioningelt."

Hát elég vacak egy kutatás lehet, ha az interneten konkrét eseteket találni, akik műtét után bánták meg. Ezek szerint ők valahogy nem kerülnek bele a statisztikába egyáltalán. Csak nem a lobbi ennek is az oka?

2021. aug. 5. 20:03
 47/51 anonim ***** válasza:
53%

"Akkor nézz utána, hogy a pubertásblokkolóknak 10-12 éveseknél van értelme elkezdeni (amikor pubertáskorba lépnek). Ez az eset pl Ausztráliában történt: a gyerek a pubertásblokkolók hatására átesett a menopauzán."

A pubertásblokkolók nem minősülnek hormonkezelésnek, ezek simán visszafordíthatóak. És nem, megy át a gyerek a menopauzán, ez erőteljesen barokkos túlzás.

"A brit Legfelsőbb Bíróság szerint a nemi diszfóriában szenvedő tizenhat éven aluliak nem elég érettek ahhoz, hogy ilyen fontos döntést hozzanak meg."

Ha elolvasod a bíróság kijelentését, itt nem arról van szó, hogy 16 éves gyerekeknek nem szabad pubertásgátló gyógyszereket adni, hanem arról, hogy ezeket ezentúl bírósági végzéssel lehet majd csak adni. Ugyanez igaz amúgy sok másféle választható kezelésre is, ahol kétségek merülnek fel az ügyben, hogy az adott gyerek tud-e felelős döntést hozni. A bíróság ilyen esetekben szinte mindig az orvosi szakvéleményre hallgat, az meg erőteljesen a pubertásgátló gyógyszerek mellett áll.

"Esetleg nézz utána, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, mert ez az állításod minden alapot nélkülöz. Ezzel szemben az Usában ezév áprilisi hír szerint "Arkansas lett az első amerikai állam, amelyben betiltották a 18 év alatti fiatalok nemátalakító műtéteit." Tehát korábban végeztek ilyet, és a többi államban továbbra is végeznek gyerekeken."

Ez csak kultúrharc. Eddig nem volt törvény az USA-ban erre, viszont a szakorvosi konszenzus eddig is azon az állásponton állt, hogy kiskorúakon nem szabad nemváltó műtéteket végrehajtani. Ezt az orvosi kamara belső szabályzata is tiltja.

"Ez meg itt egy sztori angolul, eléggé nagy betekintést enged egy transgender lelkivilágába, a kiváltó okokra:

[link]

Ezt kiemelném belőle:

"You will hear the media say, “Regret is rare.” But they are not reading my inbox, which is full of messages from transgender individuals who want the life and body back that was taken from them by cross-sex hormones, surgery and living under a new identity."

Anekdotákat én is tudok gyártani. A tudománynak van egy módszertana, azt követni kellene. Az a kutatás, amire én hivatkoztam, tudományos módszerekkel készült, ez meg egy random anekdota. Nem lehet komolyan venni.

"Meg azt most nem találom, de olvastam régebben egy magyar plasztikai sebésszel interjút, aki nemátalakító műtéteket is végzett korábban, de leállt velük, mert nem tudta feldolgozni azt, amikor a műtöttek egy része visszajött hozzá, hogy megbánta."

Szintén anekdota. Hozz valami kutatást, és utána beszélhetünk a detransitioningről.

Amúgy az általam említett kutatás:

[link]

A megkérdezettek 8%-a jelentette, hogy valamikor az élete során detransitioningelt. Ez 2240 ember a 28000-ből. Ezen 2240 emberből 63%, 1411 végül mégis nemet váltott, és a 2240-ből csupán 9-en (nem 8-an, bocsánat) detransitioningeltek amiatt, mert megbánták a nemváltást (a maradék általában pénzhiány és családi, társadalmi nyomás miatt maradt a születési neménél).

"Hát elég vacak egy kutatás lehet, ha az interneten konkrét eseteket találni, akik műtét után bánták meg. Ezek szerint ők valahogy nem kerülnek bele a statisztikába egyáltalán. Csak nem a lobbi ennek is az oka?"

Hát de ott vannak. Az USA-ban a becslések szerint 1,4 millió transznemű él, tehát ha követjük a reprezentatív mintát, ezek közül 112000-ren fogják valamikor az életük során megszakítani a nemváltást, és 448-an bánják meg, hogy nemet váltottak. Ez azért egy nagyon alacsony szám ahhoz képest, hogy mennyi transznemű van.

2021. aug. 5. 20:43
 48/51 anonim ***** válasza:
60%

"Hülyeség ez a homofób szó, mert akkor az lmbtstb-seket meg heterofóbnak kéne nevezni"

Ezek szerint te egy olyan homofób vagy, aki nem tudja, mit jelent az, hogy homofóbia.

A homofóbok undorodnak a melegségtől, azt szeretnék, ha egyáltalán nem léteznének meleg emberek, vagy legalább az ilyen emberek rejtőzködnének, nem lépnének ki az utcára, és persze hogy ne legyenek nekik olyan alapvető emberi jogaik, mint pl. házasság. Feltételezem, te is ilyen vagy.

Ugyanezen logika alapján az LMBT+ emberek (akik szerinted heterofóbok) undorodnak a heteroszexualitástól, azt szeretnék, hogy egyáltalán ne létezzen heteroszexualitás, és a heteró emberek ne lépjenek ki az utcára, ne legyen heteroszexuális esküvő és ne vállalhassanak gyereket a heteró emberek. Ha azt hiszed, hogy ez tényleg így van, akkor fel kell, hogy világosítsalak, hogy tévedsz, LMBT+ személynek lenni nem erről szól, ezeket csak ti, homofóbok találtátok ki. Ha saját magadból indulsz ki, akkor biztosan nehéz ezt felfogni, de az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, nem jelenti automatikusan azt, hogy az illető megveti, undorítónak találja vagy épp el akarja törölni a heteroszexualitást. Nálad a gyűlölködés az alap, valószínűleg ezért feltételezed ugyanezt az LMBT+ emberekről is. Mindenki magából indul ki ugyebár. De képzeld, nem hogy a homoszexuálisok nem heterofóbok, de még a heteroszexuálisok közül se mindenki olyan frusztrált és beszűkült, mint te. Rengeteg heteró ember létezik, akik elfogadják a homoszexualitást és támogatják az LMBT+ jogokat, mert egy olyan társadalomban, ahol elvileg mindenki egyenlő, evidensnek tartják, hogy ami nekik jár, az járjon mindenkinek. Én heteroszexuális vagyok, de soha életemben nem értettem, miért kell gyűlölködni meg elnyomni a kisebbséget, miért nem lehet normálisan együtt élni azokkal, akik valamiben mások, mint a többség. Én nem kértem, hogy heteroszexuális legyek, nem magamtól döntöttem úgy, hogy az leszek, hanem annak születtem, és ha akarnék se tudnék ezen változtatni. És tisztában vagyok vele, hogy akik nem heteroszexuálisak, ők sem tehetnek erről, nem tudtak erről maguknak dönteni, sem változtatni rajta, hanem ők is egyszerűen ilyenek és kész. Tényleg nem értem, miért baj ez egyesek szerint.

Azt is megsúgom, hogy a homoszexuálisoknak semmi problémájuk nincs azzal, ha egy heteró pár összeházasodik vagy gyereket vállal, azzal van problémájuk, hogy ezt ők maguk nem tehetik meg. És attól, ha esetleg megtehetnék, neked még ugyanúgy lenne jogod és lehetőséged heteróként megtenni ezeket. Nem is értem, miért gondoljátok azt, hogy onnantól kezdve, hogy nekik lehet, nektek már tilos lenne. Rohadtul nem erről van szó, a jogok nem úgy működnek, mint egy tábla csoki, hogy ha én is eszem belőle, akkor neked kevesebb marad.

2021. aug. 5. 20:54
 49/51 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint te egy olyan homofób vagy, aki nem tudja, mit jelent az, hogy homofóbia"

Idézem, mit jelent a fóbia:

"A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle."

Ezért mondtam, hogy szerencsétlen ez a szó, mert ez egyáltalán nem igaz rám, sem a legtöbb emberre, aki valamilyen oknál fogva nem fogadja el a melegeket, vagy csak egyszerűen nem ért egyet az lmbtstb lobbival (és általában meg tudják indokolni, hogy miért, tehát nem olyan, mint egy fóbia). Nem érdekel a te definíciód, a fóbia nem azt jelenti, amit te írsz.

"Hát de ott vannak"

Nem, nincsenek. Azt mondtad, hogy a 8-ból, akik megbánták, egy sem műtét után tette. Erre fel a belinkelt cikkekben több olyan is szerepel. Nekem mindegy, hogy ezt te anekdotának tartod, ehhez képest még bírósági ügy is lett belőle.

"Nálad a gyűlölködés az alap, valószínűleg ezért feltételezed ugyanezt az LMBT+ emberekről is"

Gondolom, magadból indulsz ki, ezért feltételezed rólam. Én nem gyűlölöm a melegeket, transzokat (a lobbit igen), az ő részükről viszont gyűlöletet tapasztaltam. Mint ahogy már írtam, a brit házaspárt személyesen ismerem, akik nemcsak életveszélyes fenyegetést kaptak, hanem tettekben is megnyilvánult. Pedig ők sem gyűlölik a melegeket. Egyszerűen a hitükkel összeegyeztethetetlennek tartják, hogy helyeseljék ezt az életformát. Megjegyzem, hogy ők nemcsak melegeket nem fogadtak duplaágyas szobába, hanem heterókat sem, ha nem voltak házasok. Érdekes módon a heterók nem perelték be őket, nem fenyegették meg őket életveszélyesen.

Tudom, neked ez anekdota, téged nem érdekel, de nekem ez a tapasztalatom. És abszolút hidegen hagy, hogy ez a te tudományos cikkeidben nem így jelenik meg.

2021. aug. 5. 22:04
 50/51 anonim ***** válasza:

"Ha elolvasod a bíróság kijelentését, itt nem arról van szó, hogy 16 éves gyerekeknek nem szabad pubertásgátló gyógyszereket adni, hanem arról, hogy ezeket ezentúl bírósági végzéssel lehet majd csak adni. "

Ha elolvasod, amit kiemeltem, abszolút nem arról szól, hogy 16 évesnek nem adható (ezt nem tudom, honnan veszed, én ilyet nem mondtam, mert elolvastam a cikket), hanem, hogy 16 éves kor ALATTIAK nem elég érettek ahhoz, hogy ilyen döntést meghozzanak. Tehát eddig lehetett, mostantól nem, és 16 évesnek is csak bírósági végzéssel. Dicséretes, hogy az erőteljes lobbi ellenére egy kicsit próbálják védeni a gyerekeket, még ha elég gyengén is.

2021. aug. 5. 22:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!