A kormány miért nem ad a magasabb fizetésű(nem milliomos) embereknek adókedvezményt?
A magasabb fizetésű emberek alatt, nem olyanokra gondolok, mint Csányi,Lölö vagy Gyurcsány, ők a milliomos kategória.
Hanem olyanokra, akik egy vállalatnál dolgoznak, de az átlagbérek két-háromszorosát keresik.
Ugyanis, egy ilyen adókedvezménynek, nagy lenne a gazdasági hasznossága.
Ugyanis, a jobban keresők többet fogyasztók, pörgetik a gazdaságot.
Például, egy bruttó 750 ezret kereső ember, nem családosként is megkapnak ebből 650 ezret forintot a kis bankszámlájára.
Ezek az emberek ugyanis, fogyasztanak rendesen, ez teszi naggyá a gazdasági hasznosságukat.
Ellentétben az EU-ban és Magyarországon is népszerű kispolgári elképzeléssel,hogy minél kisebb valakinek a fizetése,annál kevesebbet adózzon.Netán,legyen adómentes a minimálbér.
Ennek nincsen jelentős gazdasági hasznossága, mert ők nem fogyasztanak jelentősen többet.
Nekem, nem volt sem politikai hátszelem,sem milliomos családom, mégis magas a fizetésem.Pusztán szorgalommal,élelmességgel értem el.Miért fizetnék több adót?Csak mert egyes kispolgároknak böki a szemét, hogy a sajtot kettővel magasabb polcról veszem le, mint ő?
Egy ilyen intézkedés motiválna is sokakat,hogy elérjék az adott fizetési szintet, ugyanis nagy ugrás lenne számukra.
Most nevessetek ki nyugodtan, de a nyugdíjkorlát bevezetésének az ötlete is a Mi Hazánk-tól származik.
Aminek az lenne a lényege hogy nem lenne 1 millió Forint feletti nyugdíj, elvégre aki ekkora nyugdíjat kap az nyugdíjas évei előtt is jómódban élt, aki meg 100.000Ft-os nyugdíjat kap örülhet hogy a gyógyszereire és ételre van elég pénze.
Szerintem ez lenne az első lépés ahhoz hogy legalább a nyugdíjasok körében megszűnjön a társadalmi különbség. A nyugdíjplafon bevezetésével megspórolt pénzből pedig meglehetne teremteni egy 200.000Ft-os minimálnyugdíjat.
"mert ők nem fogyasztanak jelentősen többet"
Viszont jelentősen többen vannak !
Szerintem ennyi elég is...
" Ezek az emberek ugyanis, fogyasztanak rendesen, "
Az hát,,kokó,ex,ribik,,miegymás..
Hasznosak ám,,buli-buli....
Mert pont ezeket a pénzeket lopják el. Egy minimálbéres fizetéséből amit le lehet vonni az nem sok. De pont az ilyen IT szektorosokat lehet a legjobban adóval lenyúlni.
Ezért van az, hogy IT-sként én is kiköltöztek külföldre, ahol kevesebbet kell adózni és innen tolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!