Majd ha a kormány úgy dönt, hogy az ilyen lehúzós tulajokat felelősségre vonja, akkor meg fogja őket találni. Én ugyan nem jelentek senkit, nem az én asztalom ez. Csak meglep, hogy mit lehet tenni ebben az országban. De én megyek is innen el.
2021. júl. 18. 14:32
22/43 anonim válasza:
18
Nem. Nem az. Munkaidőkeretben lehet kvázi bármennyit dolgozni mert 3 éves az elszámolási ciklus ezalatt évente 400 azaz 1200 órát lehet a normál heti 40 órán felül dolgozni. Ezt le lehet dolgoztatni 3 hónap alatt is. A törvény nagyon megengedő, meg ugye manapság a munkatörvénykönyv is csak irányadó, attól kollektív szerződés eltérhet tehát lehet ennél több is a munkaidőkeret, meg lehet az elszámolási ciklus akármennyi év.
2021. júl. 18. 14:33
23/43 anonim válasza:
Menj el jegyszedonek egy strandra ... dolgod sincs sok, napozhatsz is es a strandnak van nyitvatartasi ideje, tehat utana mar nem kell dolgozni.
2021. júl. 18. 14:34
24/43 A kérdező kommentje:
Én voltam normális balatoni munkahelyen: rendes cég, bejelentett munkahely, 40 óra, viszonylag korrekt fizetés, szabadnapok.
Inkább a vendéglátás az, ami durvának, és tisztességtelennek tűnik. Abban van negatív tapasztalatom.
2021. júl. 18. 14:35
25/43 A kérdező kommentje:
*normális balatoni munkahelyeken
2021. júl. 18. 14:35
26/43 árokpart válasza:
18-as Az mást jelent, de olyan nem lehet, hogy valakinek nincsen szabadnapja. Lehet a munkaidő kereten felűl dolgozni azt írja a törvény önkéntes alapon, de kényszeríteni senkit sem lehet. Ha valaki önként azt mondja, hogy ő reggeltől estig 24 órában dolgozik mert ő bírja akkor nem lehet neki tiltani. Itt a lényeg azon van, hogy a munkavállalót gátolni nem lehet ha többet akar keresni, mert ő úgy érzi, hogy bírja. Kényszeríteni, olyan munkaszerződést aláiratni amiben úgy fogalmaz a munkáltató, hogy a munkavállaló önként kérte és ezt úgy állítja be és ilyen úton jogi trükkel kihasználja az bizony illegális nem is kicsit.
2021. júl. 18. 14:39
27/43 anonim válasza:
Balatoni vendeglatasban valoban tokszakadasig kell dolgozni, de meg is fizetik rendesen. Aki ilyen helyre megy dolgozni az ezzel tisztaban is van, be is vallalja ... mert jol fog jonni az a parmillios fizetes a nyar vegen. Balaton igy mukodik.
2021. júl. 18. 14:41
28/43 árokpart válasza:
27-es Nincsen is ezzel semmi baj ha az tisztességes körülmények között és feltételekkel önként történik.
2021. júl. 18. 14:42
29/43 A kérdező kommentje:
Szerintem nem biztos, hogy megfizetik.
2021. júl. 18. 14:42
30/43 anonim válasza:
Milyen erdekes az nem baj, hogy rossz idoben semmi munka de a fizetesedet akkor is megkapod? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!