Támogatnál-e egy ilyen családpolitikát? Miért?
Minden család lefeljebb 3 gyereket vállalhat, ha többet szeretnének akkor örökbefogadás útján oldhatnák csak meg.
Kivétel persze ha ikerszülés miatt lesz több gyereke.
16:
"Mondjuk 3 gyerek után ingyenes fogamzásgátló termékkel, és 4. született gyerekre nem járna támogatás."
Oké, ezzel nincs bajom.
Aki negyedik gyereket is akar, az nem szedi be az ingyen fog.gátlót, és tudomásul veszi, hogy 4 gyerekre is ugyanannyi juttatást kap, mint 3-ra. (Egyébként azt hiszem a jelenlegi fideszes családtámogatási rendszer is 3 gyerekig egyre erősebb, aztán 4 gyerektől "megtorpan".)
A lényeg: ezzel csak anyagilag "terelgetik" az embereket, úgy, mint most a családi adókedvezménnyel, vagy a CSOK-kal. Ez rendben van.
Az nem lenne rendben, ha erőszakkal avatkoznának bele egy nő vagy férfi testébe, ill. ha a megszületett gyereket elvennék szerető szüleitől.
#23-as, nem is vetődött fel bennem h abortuszra kényszerítsenek valakit, vagy hogy elköttesse magát, az semmivel sem jobb mint ha abortusz ellenes propagandát folytatnak.
Vagy ha neadj'isten valakinek meghal a gyereke, lehessen neki még, vagy ha elválik, más emberrel is alapíthasson családot.
De a megélhetési szülők így kétszer meggondolnák hogy jó-e 6 gyerek. Egyedülálló szülők is talán kevésbé maradnának ott sok gyerekkel (mondjuk egyedül az egy is sok lehet). Azt azért ne mondjuk hogy sokan anyagilag olyan jól állnak hogy vállalnak 4-5-6 gyereket úgy, hogy azokra már semmi támogatás (gyes, csp, beiskolázási, csok stb) nem jár. Persze lehet pár család akinek ez anyagilag belefér de szerintem pár 100 lehet ilyen max. Illetve aki akar még, az örökbefogadhatna bármennyit, rájuk meg már járna a támogatás. Csak át kell esni az átvilágításon hogy alkalmasak-e örökbefogadónak.
Nem a családok ellen találtam ki ezt az ötletet, szerintem nem agresszív beavatkozás az emberek életébe. Viszont sok sok gyereknek javulnának az életkörülményei általa.
Nyilván soha ilyen nem fog nálunk megvalósulni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!