Miért ilyen alacsonyak a bérek?
Megkérddeztem az ismerőseimet hogy mennyit keresnek, a legtöbben 200 ezer nettó alatt. (nincs gyerekük)
Nevetséges hogy lehetnek ilyen alacsonyak a bérek Magyarországon.
#30 mióta dolgozol?
"baromságokat írsz" gondolom ezt csak az elejére értetted. Abban az esetben ha ez rád nem igaz (a leírtak alapján nem), az nem azt jelenti, hogy baromság, csak azt hogy te kivétel vagy.
Akkor lenne baromság, ha 1-2 olyan lenne amit írtam, és minenki más olyan mint te. De mivel véleménxem szerint belőled jóval kevesebb van, így továbbra is tartom az állításom. Örülök hogy neked sikerül. Én sem csak 8 általánost végeztem. Én is vidéki vagyok, és mérnökinfó bsc-m van. De ez nem jelenti azt, hogy a sokat keresők nagy része politikai hátszéllel jutott oda, ahol most tart. Rengeteg ilyet tudnék mondani.
30#
Többnyire, egyes vállalkozásoknak van politikai hátszele.
A versenyszférában, alkalmazottként kizárt,hogy ez gyakori lenne.
Belőlem meg nincs kevés.
Budapesten, ha egy diplomás beszél legalább angolul rendesen és kicsit talpraesett, akkor nem keres nettó 400 alatt.
Talpraesett alatt azt értem,hogy élelmes, törtető és nem veszi be a süket céges dumát a "lojalitásról".
28asnak uzenem a vilag letobb orszagaban igy mennek a dolgok. Te adozol a beredbol, a ceg fizeti utanad a jarulekot, aztan a beredbol vett dolgokon van afa, es fizetned kell ilyen olyan illeteket adot nagy erteku vasarlasnal. Ugy csinalsz mintha ilyenek csak nálunk lennenek.
Jobb ha tudod, europa legtobb orszagaban van olyan, hogy a bruttod 50%a a netto. Nemetorszagban a futballistak, de spanyolban szinten ez van, aki 10millio eurot keres annak a fele adó. Nem tudom pontosan mekkora osszeghatar felett van ez, nyilvan extrem magas keresetnel, de akkor is a felet lecsipi a csunya nemet allam. Nem veletlenul ult adocsalasert Uli Honess, es van eljaras Boris Becker ellen.. Es ok is fizetnek áfát minden utan. Pedig leadoznak 50%ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!