Miért ilyen alacsonyak a bérek?
Megkérddeztem az ismerőseimet hogy mennyit keresnek, a legtöbben 200 ezer nettó alatt. (nincs gyerekük)
Nevetséges hogy lehetnek ilyen alacsonyak a bérek Magyarországon.
Azert a fidesz elleneseket szeretnem emlekeztezni 2005 kornyekere, amikor a minimalber kb netto 40000ft volt, ami kb 160 euro volt akkoriban..
Most ugy 300euro hogy 250rol 360ra gyengult a forint..
Egy iskolázatlan tudatlan robotpótlék munkája ennyit ér.
Ha kevesled, tanulj bármi szakmát, csináld jól és rögtön 300 fölött lesz
Vagy menj dinnyét szedni napi 20-25 ezerért.
Kőművesnél még többért is.
Na megjöttek az "én laza nettó nyócat keresek, meg a spanok is tanujjál oszt akko majd nem éhezel"... Velük nem érdemes foglalkozni.. Valszeg azért keresnek ennyit mert közel vannak a tűzhöz. De kedves nagyon sokat keresők, ti vagytok sokkal kevesebben... Mert ha lenne pár ember, aki keveset keres, akkor igaz lenne amit itt beszéltek, de így hogy azok vannak kevesen akik nettó 7-8 at keresnek, így ne mondjátok hogy tanulni kellene... Mert ti sem azért kerestek ennyit, hanem azért mert fideszesek vagytok és alátok rakták a pénzt...
Kedves kérdezőnek pedig, a béreket azért érzed ilyen alacsonyak, mert ha keresel 300 at abból megkapsz 200 at de 350 et kell termelned, mert a munkáltató ennyit fizet ki rád. Szóval igazából kb 150 el kevesebbet kapsz mint amennyit dolgoztál. Ezután hazafelé beszaladsz a tescoba, ahol ha veszel valamit, 1000 forintért, akkor kapsz 730ft értékű cuccot, mert 270 megy az államnak áfa néven. Ha az egész fizetésed elköltöd (200000ft), akkor 146 000 ért kapsz cuccot csak, mert a többi az államé.
Itt mindig mindenért FIZETNI KELL folyamatosan... Veszel egy házat/lakást SOKSZOROSAN ADÓZTATOTT pénzből, és még fizetned kell vagyonszerzési illetéket ami 4% (budapesti lakás esetén kb 1,3-1,5 millió) . És ha az adóztatott fizetésedből megvett házat amire kifizetted a %os illetéket netalán el akarnád adni, akkor megint fizetned kell. Ez csak egy példa volt. Így van ez mindennel, azt az alapvetően kevés fizetést egymás után többször is megadóztatják.
Ez az én véleményem. Ha tévedek, kérlek javítsatok ki.
28#
Baromságokat írsz.
Aki tudatosan építi a karrierjét az kereshet nettó 7-8-at.
Ha magánorvos, akkor még többet is.
Én jelenleg nettó 500-nál tartok, de 800 a célom.
Azok mondják, amit te, akik nem akarnak fejlődni, ezért azt mondjátok,hogy "biztos azért keresel annyit, mert politikai hátszeled van".
Vidékről származom, van egy közgáz bsc diplomám, angol-német tárgyalóképes, ennyi és IT területen dolgozom.
kb 2-3 évente váltogatom az állásokat és mindig magasabb fizut kapok az új helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!