Gyurcsány Ferenc 2010 előtti horrorkormányzása nélkül hol tarthatna most Magyarország?
Egy kis részét már leírta egy válaszoló de bemásolom:
Orbán Viktor:
"
megharmincszoroztam a magyar aranytartalékot, kifizettem az IMF hitelt, 800 ezerrel több embernek adtam munkát, 7000 milliárddal növeltem az állami vagyont, bevezettem a családi adókedvezményt, bevezettem a Csokot, bevezettem a Babavárót, bevezettem, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek, megduplázom az orvosok bérét, kifizettem az önkormányzatok adósságát, 3 évre növeltem a Gyest, bevezetten a nagyszülői gyedet, bevezettem a Gyed extrát, 100%-ra emeltem a Csed-et, megújítottam a mentőautó flottát, megújitottam a mentőhelikopter flottát, csökkentettem a munka terheit, jelentősen növeltem a reálbért, eltöröltem az örökösödési illetéket, több ingyenes meddőségi kezelést adok, csökkentettem a vakok áfa kulcsát, ingyenessé tettem az SMA kezelést, helyreállítottam kolontárt, példátlanul fejlesztem a hadipart, 25 éves rekordot hoztam a termékenységi rátában, elindítottam a Modern városok és a Magyar Falu programot, negyedére csökkentettem a mélyszegények számát, az EU legolcsóbbjára csökkentettem a rezsit, rekord beruházást értem el, sorra dőltek a turizmus rekordjai, nem csak stadion, de rengeteg kastély, strand, műemlék, híd, kórház, múzeum, tér, tanuszoda, mentőállomás épült, újult meg az elmúlt években, nyugdíjprémiumot adtam az öregeknek, sőt elkezdtem visszavezetni a 13. havi nyugdíjat. A nehéz időszakban jutalmat adtam a rendőrnek, ápolónak, orvosnak, jelentősen javult a házasodási kedv, jelentősen javultak a bűnelkövetési statisztikák, ingyen nyaraltatom a rászolrulókat, ingyen kapják a diákok a tankönyvet, ingyen ehet mindenki akinek kicsit is nehezebb oviban, bölcsiben, 70 ezerről 28 ezerre csökkent a pandémiáig a várólistán lévők aránya, krízisben nem megszorítottam, nem elvettem, hanem bértámogatást, adókönnyítést, bérleti díj elengedést, kamatmentes hitelt, hitelmoratóriumot, ingyen parkolást adtam, visszaszerztem az elprivatizált energiaszektort, MOL részvényeket, észrevétlenné tettem a valaha volt legnagyobb dunai árvizet, megvédem az országot az EU támadásaitol, a liberalizmustól, soros veszedelemtöl, migránsbünözéstöl, és még rengeteget írhatnék. Nyilván nekem is voltak hibáim, be nem váltott ígérteim és egyeseknek nem tetsző döntéseim, de nem mondhatják kedves polgártársaim, hogy elkúrtam és hogy nem csináltam semmit.
"
- A vásárlóerő pariításon vett GDP/fő 27%-kal nőtt. MSZP alatt 15%-kal.
- Utóbbi fejlődés mértéke a V4-ekhez + Románia, és Bulgária fejlősédéshez viszonyítva átlagos. MSZP alatt messze átlagon aluli, a leggyengébben teljesítő országének (Csehország) a fele.
- 3,7 millióról 4,5 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma (100 ezer közmunkás van, mielőtt valaki ezzel jön). MSZP alatt majdnem 3,9 millióról csökkent 3,7 millióra.
- Munkanélküliségi ráta 11,2%-ról 4,3%-ra csökkent. MSZP alatt 5,8%-ról 11,2%-ra nőtt.
- Átlagbérek br202ezerről br410ezerre nőtt. MSZP alatt br122ezerről br202ezerre.
- Mielőtt valaki az átlagbérrel jön, a mediánbér az átlagbértől nagyobb mértékben növekedett, 2010 és 2018 között 93%-kal.
- Infláció a Fidesz érában 32%-os volt, MSZP érában 59%.
- A GDP arányos államadósságot sikerült alig növelni, a Fidesz 80%-kal vette át a kormányzást, a koronavírus alatt 81%-ra növekdett. Az MSZP 55%-ról 80%-ra növelte.
- Orvosok, ápolók bére br338ezerről br871ezerre nőtt, ebben még nincs benne az idei duplázás. Az MSZP alatt br250ezerről nőtt br338ezerre.
- Kb 2000-rel kevesebb egészsgyügyi dolgozó van jelenleg, mint 2010-ben. Ez nagyjából lakosságarányosan ugyanott van. MSZP alatt kb 25ezer egészségügyi dolgozóval csökkent a létszám.
Biztos, hogy elégedetlenek? Nem csak egy kisebb hányadot kitevő hangos kisebbségről van szó? Azt az 5ezer EÜ dolgozót kellene megkérdezni, hogy miért mondott fel. De én a szoci érás 25ezerre is kíváncsi vagyok.
Nem elégedetlenek, csak a hangos kisebbséget hallod sivalkodni.
Nyilván fáradtak a COVID miatt, de ez nem a kormány hibája. Kaptak 500 ezret, illetve irdatlan béremelést már, nem elégedetlenek.
#27:
ilyet szól: irdatlan béremelés 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂 Ezen felröhögtem 😅
báttya, te szatyorban élsz?
Ez van ha Origo,Pesti Srácok,Magyar Nemzet,meg egyéb nyalánkságok vannak a kezdőlapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!