Valóban megérte egy 1~2%kos halálozási arányú vírus miatt a feje tetejére állítani a világot?
42, ezigen.. azért mert te ismersz olyat aki tünetmentesen átment rajta, ezért szerinted a létező összes fertőzött tünetmentes :))
Aki ennyire hülye az egyáltalán haza tud találni?
#48 Én igen. de amikor leírtam egy kérdésnél, hogy nekem jó volt, mert az összes gyerekem itthon volt és hónapokig együtt voltunk, mikor tudom hogy soha többet nem lesz ilyen, mert már élik a maguk félig felnőtt egyetemista, máshollakós életét, akkor mindenki nekem esett. Mert tilos meglátnod a jót akkor ha valami amúgy rossz helyzet összességében. Szerintük.
Sok embernek nagyon rossz volt ez az időszak, sok válás is lett biztosan a bezártság miatt, meg sok idős ember nem láthatta hosszú ideig a családját. Én is elvesztettem egy közeli hozzátartozómat. De ettől még igenis élveztem hogy nem kellett minden nap bemennünk dolgozni, meg iskolába.
48: Nekem igazából az a gondom az egész lezárással, hogy amikor kitalálták, kizárólag azt vették vele figyelembe, hogy a lehető legjobban lecsökkentség a betegek számát. Tavaly márciusban ez így oké is volt, mivel a vírus gyorsan jött és kellett idő, hogy kitaláljanak valamilyen hosszabb távú megoldást.
Ugyanakkor figyelembe kellett volna venni, hogy egyrészt ez egy többváltozós probléma, amiben nem csak a betege száma fontos, hanem az is, hogy például mi lesz azokkal, akik emiatt elveszítik emiatt a munkájukat, vagy milyen hatással lesz a bezártság a fiatalabb generációkra. Tavaly 3 hónap lezárás alatt az is kiderült, hogy a vírus különböző emberekre különbözőképpen hat, tehát például a hatás függ a kortól, a vércsoporttól meg az étkezési szokásoktól is. Tehát például 65 éves A vércsoportú kövér dohányzó férfiként nagy esélyed van a komoly problémákra, míg mondjuk 19 éves sportoló 0 -ás vércsoportú nőként nemcsak, hogy esélyed nincs egyáltalán elkapni, de az oltásnak gyakorlatilag több negatív mellékhatása lesz. Ha mindenképp a lezárás mellett döntöttem volna, én figyelembe vettem volna ezt is és ennek megfelelően különböző embereknek különböző szabályokat hoztam volna.
Arról nem is beszélve, hogy pont a veszélyztetett idősek azok, akik gond nélkül megtehetik, hogy otthon maradnak, mert egyrészt már nyugdíjasok, másrészt eddig se nagyon jártak ki. A fiatalokra viszont ez nagyon nem igaz.
Mivel ezeket éppelméjű ember végig tudja gondolni 3 óra alatt, a politikusoknak viszont ez három hónap alatt nem sikerült (ezúttal a máskor jogosan kritizáló libbantagyú ellenzéknek sem), szerintem jogosnak, sőt kötelességemnek érzem, hogy kiálljak a bullshit policykkal szemben, ami viszont csak úgy volt lehetséges, hogy lezárás és oltásellenes voltam (ezen az oldalon is). A szabadság jobb, mint eszetlen politikát folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!