180 nettós fizetéssel az ember szegénynek számít, vagy ez már az alsó középosztály? Vagy hol húznátok meg a középosztály vonalát?
50 Ezzel nem értek egyet. Gépkocsit még mindig szívesebben vezetnek, mint mondjuk programokat írnak. Vannak érdekes szakmák, vannak unalmasak. Az IT-t nyilván kevesen szeretik, mivel nem sok ember szereti ezeket az elvont programnyelveket,stb.
Na meg persze vannak szakmák, amikben azért van hiány, mert rengetegen külföldre mentek, pl. építőipar.
A 180 nettó attól is függ, hogy hol keresel ennyit. Pl. ahol az ingatlanok olcsók, ott nyilván kevesebb hitelt kell fizetned. Hiába keresel mondjuk az agglomerációban 300-400-500 ezret, ha egy normális ház 70 milliónál kezdődik és nincs semmi alaptőkéd.
Na meg persze más a helyzet, ha nincs hiteled és mondjuk egy lakásban élsz, ami a te tulajdonod, és ott rezsid havi 20 ezer télen-nyáron.
Négy rétegről beszélhetünk: mélyszegény, szegény, középosztály, gazdag.
Mélyszegényt érti mindenki, nézzük tehát a szegényeket. Alsó széle aki azért dolgozik, hogy tudjon enni és azért eszik, hogy tudjon dolgozni. Itt elég széles a spektrum, az egyik végén az, aki bár tud enni eleget és meg van oldva a lakhatása is egy egészséges lakóhelyen, de semmi olyan dolgot nem tud megvenni magának, ami ma már társadalmi minimumnak számít. Ők azok, akik az úgynevezett társadalmi minimum alatt élnek. A szegénység másik vége, ahol már telik dolgokra, tudnak fizetni egy olcsóbb lakást, egy idősebb autót fenntartanak, havonta néhány 10 ezer forintot el is tudnak tenni, ha beosztják a pénzt. A gyerek egyetemét ki tudják izzadni, de ez már lemondással jár a szülők részéről. Eljutnak nyaralni is, de azért meg kell nézni, hová mennek és mennyit költenek rá.
Következő lépcső a középosztály, ami igen vékony réteg Magyarországon. Ezt a középosztályt hívták régen polgári rétegnek. Ennek az osztálynak az alja valahol ott van, ahol egy jól kereső alkalmazott az egy fizetéséből el tudja/tudná tartani a családját. Ez talán 7-800 ezer forint/hó idehaza a fővárosban, vidéken kicsit kevesebb. A teteje meg nagyon messze van ennek a rétegnek.
Ugyanis a következő réteg a gazdag. A gazdag az, akinek nem kell dolgoznia a megélhetésért, ennek ellenére olyan életszínvonalat tud fenntartani, ami az átlagos középosztálybelinek nem elérhető. Ehhez alsó hangon másfél-két milliárdos vagyon kell. Persze a gazdag is dolgozhat, de a lényeg, hogy már nem a megélhetésért teszi.
Sokan felhozták a "kockákat". Ez gondolom a programozókat jelenti. Nem értem miért kell bántani őket.
Van egy csomó ember, aki fikázza őket mert sokat keresnek.Hát keressenek is. Nem azért tanulnak az emberek hogy 150ből éljenek. Erre jött itt is egy pár nagy ember, hogy fosnak meg elfújja őket a szél stb.
Én programozó vagyok és rengeteg programozót ismerek. Higyjétek el, hogy a 99% nem pont az a félős fajta. Rendszeresen sportolunk az ülőmunka miatt. Én speciel boxolok. Nem mondom hogy fussunk össze az utcán mert valszeg úgysem lesz rá alkalom, illetve nem is szívesen bántanék senkit csak azért hogy bizonyítsak. 1szó mint 100, szerintem le lehetne akadni a programozókról. Főleg hogy a legbutább emberek írjál ezt, akik alkalmatlanok a szellemi munkára.
A másik ami felcseszett, az az idióta, aki azt írta hogy diplomásnak nem is adna többet 180-nál. Miért? Az orvos aki az életedet megmenti, az ne keressen normálisan idióta? Szerinted neki nem diplomája van? Vagy nem hasznos a munkája? De, és borzasztó sokat tanult azért, hogy téged, és a hozzád hasonló alpári gyökereket ellássa. Te meg úgy akarsz 8-9 at keresni, hogy b@sztál tanulni.
Kérdezőnek válasz: Szerintem is a nettó 250-300 az ami már egy normálisabb életet biztosít.
Szegény tanárt, aki írt nagyon sajnálom hogy ennyit keres, és ennyire nincs megbecsülve a munkája. Pedig neki is diplomája van, és neki is hasznos a munkája. Sőt az egyik leghasznosabb. Ő fogja jó irányba terelni a gyerekeinket, és ő fogja megtanítani neki az alapokat. Le a kalappal előtte hogy még így is vállalja ezt a munkát! Sok kitartást kívánok neki!
61
Vegyél már be egy rivotrilt basszus és ne omleszd itt a hulyesegeidet.Miutan lenyugodtal utána gondold át azokat a baromságokat amiket írtál.Es szokjal le a tv-rol
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!