180 nettós fizetéssel az ember szegénynek számít, vagy ez már az alsó középosztály? Vagy hol húznátok meg a középosztály vonalát?
Szerintem Magyarországon már havi nettó 160 ezer is alsó középosztálynak számít (bár ez már nagyon az alja). Fiatal pedagógus sem kap többet az államtól.
De ez attól is függ, hogy hány embert tart el, mennyi a háztartás összjövedelme. Ha a férje keres havi 1 milliót, akkor már inkább felső középosztálybelinek mondanám az illetőt az alacsony fizetése ellenére.
Ha valaki ennyiből egyedül nevel 2 gyereket, akkor meg már szegénységben élnek.
“Ma már egy normális ember 800 alatt nam nagyon keres.”
Akkor szerinted az orvos, tanár sem normális. Magyarországon a politikuson, korrupt ügyészen, kormányközeli nyaligátorokon, focistákon kívül nem sokan keresnek 800 ezret.
Magyarországon a "szegénynek számít" és az "alsó-középosztály" két egymást átfedő fogalom.
De ja, elég szar. Persze valamennyit számít, hogy hol élsz.
Én 170-et kerestem szintén diplomával, de semmire nem volt elég, most gyárban dolgozok, néha túlórázok szombatonként, 240 összejön, a 170-ből volt, hogy 200 forint maradt meg, szó szerint értsed, 10-én imádkoztam, hogy jöjjön a fizetés, mert 200 forint volt a számlámon, meg párezer kp-m volt.
A 240 az pont annyival több, hogy nem nyomorgok, és marad a hónap végén, nem kell imádkoznom a hónap elején, hogy hamar jöjjön a 10.-e.
17-es!
Havi 700 ezerrel nem erzed magad a kozeposztaly tagjanak? Nehany valasz eleg vicces. :)
20 Ja. Havi 350 fejenként hitel nélkül az nekem álom lenne. Kaja, rezsi, a többi százezer havonta mehet akármire, zsír új kocsira stb.
Persze van olyan, aki hiába keres sokat, ha hülyeségekre kifolyik a pénz a kezei közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!