Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fasisztázzák Orbánt?

Miért fasisztázzák Orbánt?

Figyelt kérdés

Nem telik el nap, hogy ne látnék bármilyen magyar politikával kapcsolatos cikk alatt Orbánt nácizó szövegeket. Mindezt annak ellenére, hogy minden héten van hír arról, miképp nyal be Izraelnek vagy valamelyik magyar zsidó közösségnek. Valamint a fele családja és pártja is az.

Miért erőltetik ezt mégis?

2021. júl. 3. 17:31
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

10

Esetleg kifejthetnéd, hogy miért igaz mindegyik. Mert az kevés, hogy hajtogatod, hogy "igaz".

2021. júl. 5. 12:40
 12/31 anonim ***** válasza:

Ok, viszont mostmár csak számozni fogom, vagy címszavakkal jelzem, hogy melyik mihez tartozik, hogy ne legyen nagyon hosszú a kommentem.

Illetve ha kevesled az indoklást szólj, mivel próbálok tömör lenni.

1. "Hagyománykultus, liberalizmus elvetése"

Magukat is ILliberálisoknak határozzák meg.

2. "vallás"

Erre szerintem elég példa a kötelező hittan.

3. "cselekvés kultus"

Amint végetért a járvány Orbán a rádió interjúban belengette, hogy megint visszjönnek a migránsok és egyéb témák, amik ellen meg kell "védeni" a hazánkat. Vagyis cselekedni kell.

4. "egyet nem értés, ellenzék megbélyegzése"

Mindenki az ellenzékből Soros kottájából játszik, amit külföldi érdekeknek feleltetnek meg, vagiys hazaárulók.

5. "félelem generálás, idegengyülölet"

Migránsozás.

6. "ellenzék idegenszívűnek minősítése"

Ez kb. a 4-es, de másik példa, hogy Brüsszelt szolgálja ki az ellenzék.

7. "külső és belső ellenség felnagyítása"

Pl. a Sorosozás külső, migránsok külső. Belső pedig a gonosz ellenzék, aki igaz, hogy semmit nem tud tenni, mivel a fidesz 2/3-ban van, de az ő hibájuk minden.

8. "lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás"

Ez kb. a cselekvéssel összeegyeztethető, mivel a cselekvés háborús szavakkal történik.

Ahogy írtam, meg kell védeni a hazánkat, de jó példa a háborús hangulatra a járvány alatti katonaság mozgósítása.

9 "tömegelitizmus"

A családtámogatások többsége amúgy ilyen. Úgy vannak beállítva, hogy a többségnek segít, de valójában egy kis elitnek segít, mivel az önrészt bele kell tenni.

De ha akarod a populista és elitista kijelentésekre külön példákat is hozhatok.

Élén a vezérrel részre elég jó példa Orbán utolsó választási kampánya, nem a fidesszel kampányoltak, hanem "Orbán Viktor programjával", vagyis személyével.

10. "hősiesség kultusza"

Szintén a háborús retorika, amire már hoztam példákat. De most a járvány alatt is mindenki "hősiesen" helytállt.

11. "szexizmus"

Idézet is van: "Nőügyekkel nem foglalkozom."

12. "közösségelvűség"

A ország és emberek érdekeit a fideszes szűk 2/3 dönti el. Egyetlen egy népszavazás votl és azóta csak nemzeti konzultáció, mivel a nemzeti konzultációs kérdéseknek nem kell átmenniük egy másik szerven, míg a népszavazásnak igen.

13. "többség akaratára hivatkozik"

Erre jó példa a homofób törvény, ahol a többségre hivatkozva akarják megmondani, hogy mit nézhetnek a gyerekek.

14. "parlamentarizmus elvetése"

Ezt kifejtettem az előbb, hogy mire gondolok. De ott van példának Polt Péter, aki amúgy fidesz párttag volt és csak a pozícióért lépett ki a pártból.

A győztes kompenzáció szintén a fidesz kormány bebetonozását segítette elő stb.

2021. júl. 5. 13:26
 13/31 anonim ***** válasza:

12

1

A liberalizmus MAI formáját minden épeszű ember elutasítja. De ezt sem mondták el még előttem vagy 1000x mások is...

2

A hitten választható.

3

A migráció nem ért véget 2015 óta. Azt sem értem, hogy ezt a világ szintű problémát miért kell elbagatellizálni? Még mielőtt azzal hozakodsz elő, hogy "ide nem akar jönni senki", na ezt is megcáfoltam előttem éppen elegen. Na meg elvileg a Nyugat is fasisztákból áll, hiszen ott az ellenségkép Orbán és Magyarország.

4

Most meséljem el neked, hogy aki nem ellenzéki, az meg birka, krumplis fideszes? Hát miféle fasiszta dolog ez? Főleg az, hogy majd ők megszabják, hogy ki az igazi, felsőbbrendű, jó demokrata...

5

Akik nem illeszkednek be Európába, azoknak miért kell erőltetni a bevándorlását? Ez sem fasizmus.

6

Ismétlem magam a 4-es válasszal.

7

Most írjam le megint, hogy az ellenzék ellenségképe pedig Orbán? Tehát ők is fasiszták akkor.

8

Erről valami hiteles dolgot tudsz példázni? Vagy valami fideszes dumát? Mert ez így egy az egyben hazugság.

9

Wow, a családok támogatása fasiszta dolog. Ettől lejjebb már nem kerülhet a mai ellenzékiség.

10

Mert dicsérték az EÜ dolgozókat? Tévedtem, még is van lejjebb.

11

Ömm, konkrétan mit nem tehet meg egy nő amit én, mint férfi igen? Csak ne azt mond példának, hogy "nem verheti ki a farkát".

12

Akkor elég sok fasiszta kormány van a világban. Kb mind az, amelyik dönt valamiben.

13

A törvény melyik sora homofób? Nem is tudtam, hogy az fasiszta dolog, hogy a gyermek szexuális felvilágosítását 18 éves koráig a szülő végezheti.

14

Ez szintén marhaság.

A magyarázataiddal az a gáz, hogy szinte minden szempontból illenek a mai ellenzékre. Csak ők nem a homokosokról hoznának törvényt, hanem a heteroszexuálisokról.

2021. júl. 5. 14:01
 14/31 anonim ***** válasza:

1. Nem, a liberalizmus mai formája jelenleg a legközelebbi ideológiai a racionalizmushoz, amit elutasítanak sokan, az a szélsőjobb által kitalált liberalizmus.

Mellesleg számtalan más hülyeség is van, még sem arról beszélnek, hogy il-számtalan_más_hülyeség. Szóval még csak logikailag sincs rendben az állításod.

2. Egyrészt, nem teljesen, mivel az erkölcstan óra létszáma sem korlátlan.

Másrészt, akkor sem indokolt a tárgy bevezetése.

Harmadrészt, mondhatom az egyházi iskolák kiemelt támogatását is. Számtalan példa van, de csak egyet hoztam.

3. Egyrészt, Mo.-on van nagyobb probléma, és előbb azzal kéne foglalkozni, mivel ha ott beüt a baj, akkor sokkal nagyobb gondjaink lesznek.

Másrészt, tény, hogy ide nem igazán akarnak jönn, csak útba esünk.

Harmadrészt, a szárazföldi migráció eléggé mérséklődött, hála a németeknek, vagyis minket még az se nagyon érint.

Ha itt tényleg egy világszintű problémáról szeretnénk beszélni, akkor azt az EU-val együtt kell elérni és nem külön, ahogy a fidesz teszi, ezért így ez csak riogatás.

4. Itt a lényeg az, hogy a nemzet kisajátítása teljesül-e. A hazaárulózás előtt is elmondták, hogy az ellenzéknek nincs igaza, de akkor ez a pont nem teljesült, ahogy az ellenzék sem azt mondja, hogy aki krumpliért szavaz, az nem magyar.

Amúgy a felsőbbrendűséget kifejezetten a fidesz hirdeti, de ez mellékes.

5. Senki nem erőltet semmit, viszont nem is tudod, hogy beilleszkednek-e.

Amúgy a franciák közt volt kutatás, a migránsok csak 7%-a nem dolgozott vagy tanult, szóval ez a be nem illeszkedés megint a szélsőjobb kamu dumája.

6. Akkor se volt értelme, szóval ismételd.

7. Az ellenségkép, akkor ellenségkép, ha nincs mögötte racionális érv. Olvasd el az ellenzéki pártok programját és láthatod, hogy ők meggyőződés alapján döntenek így, nem pedig azért, hogy kimossák az emberek agyát.

8. Ja, bocs:

[link]

[link]

[link]

Csak három, ha kell még szólj.

9. Nem fasiszta, kedves idióta, hanem AZ a családtámogatás, amit a fidesz bevezetett az megfelel a tömegelitizmusnak. Nem a fasizmusnak.

Elég röhej, hogy olvasni sem tudsz.

10. Nem, mert úgy fogalmaztak ahogy. De itt egy másik:

[link]

Ezek a hősiesség kultuszáról sózlnak.

11. A szexizmus nem csak tettekben, hanem hozzáállásban, megszólalásban is előfordulhat.

Lehet, hogy sosem fogtál meg egy nőt sem, csak a szavaid szexisták, de attól még szexista vagy.

Az idézet ezt bizonyítja. Amúgy nagyon cuki, amikor már fogalmakat próbálsz megmásítani, hogy ne kelljen beismerned, hogy a fidesz szexista. :DDD

12. Akkor mutass még egy országot, ahol a népszavazás intézményét majdhogynem megszüntették és egy értelmetlen konzultációt vezettek be, aminek semmi jogi következménye nincs, és senki nem felügyeli a kérdéseket sem.

13. A törvény tartalmazza, hogy a homoszexualitás MEGJELENÍTÉSE tilos, ez annyit tesz, hogy ha a TV-ben van meleg, akkor az 18-as lesz, pl. a Doktor House, ha már egy népszerű show-t kell mondanom.

Amúgy nem tudom, hogy mekkora idiótának kell lenni, hogy a képzetlen, legtöbb esetben teljesen inkompetens szülő végezze a felvilágosítást.

Arról nem is beszélve, hogy ez csak akkor lenne igaz, ha nem tiltana a fidesz semmit a TV-ben, mivel csak akkor dönthet a szülő, viszont így a szülő nem dönthet, mivel a műsorol egy része akkor mehet, amikor a gyerek már alszik, vagiys még hazudsz is. :)

14. Jó érv, meggyőztél, idióta. :D

"A magyarázataiddal az a gáz, hogy szinte minden szempontból illenek a mai ellenzékre."

Mármint illenek a politikai elitünk értelmes felére? Nem tudom, hogy ez hogy lehet. :DDDD

"Csak ők nem a homokosokról hoznának törvényt, hanem a heteroszexuálisokról."

Tessék, megint hazudsz, idióta. :)

2021. júl. 5. 15:20
 15/31 anonim ***** válasza:

14

A szélsőjobb sosem talált ki egy olyan liberalizmust amit lehet utálni. Elég visszanézni az utóbbi 6 év "szabadelvű" kezdeményezéseit, és mindjárt nyilvánvalóvá válik, hogy ők maguk tettek érte, hogy ilyen nagy fokú legyen az elutasítottságuk ebben az országban. Aki szembe megy a józan ésszel, annak nem szabad csodálkoznia, ha leszerepel.

Az pedig elég fonákul hangzik, hogy itthon megy a háborgás az erkölcstan és a hittan miatt, miközben egyre nagyobb teret nyer a retard felfogás a fiatalok körében. Ha a hittan nem is, de az erkölcstan igencsak ráfér sok diákra. Ha ez fasizmus, akkor téged alaposan átvertek újra.

A magyarországi problémák bár valósak, de az sem megoldás, hogy a kedves ellenzék mindig az aktuális álporblémát hajtogatja 2-3 héten át, utána elfelejtődik, és egy új ügyet görgetnek 2-3 héten keresztül. De abban semmi fasiszta dolog nincs, hogy aki nem Európába való, azt nem kell beengedni. Téged megint átvertek.

Ez a szexista dolog is nagyon érdekes. Ha szerinted szexista vagyok, akkor sok nő is az. Most írjak példát, hogy a Campuson benyögte nekem egy nő, hogy ha hazakísérem, kinyalhatom? Vagy, hogy nekik X farokmérettől férfi a férfi? Ez nem szexizmus? Eddig úgy néz ki, hogy keservesen próbálod azt magyarázni, aminek nyoma sincs az országban, és ez bizony kínos rád nézve.

12 pontodra a válasz, pedig Hollandia.

A homoszex magyarázatod pedig fájdalmasan lapos és gyenge. Arra kértelek, hogy idézz a törvényből bármit, amire azt lehet mondani, hogy homofób. Az meg, hogy egy film kap egy 18-as karikát, ne keljen elmagyarázni, hogy mit jelent, de biztos nem azt, hogy a megjelenítése tilos. Itt egy mondaton belül sikerült szájba lőni magad.

Továbbá ha minden szülő ekkora idióta a felvilágosításhoz, akkor csoda, hogy egyáltalán bárki is szexuális életet él ebben az országban.

Mesélhetnék arról, hogy ki mennyire retard, ha egy olyan ellenzéket tart értelmesnek, amelyik 2-3 hetes témákban merül ki.

Szörnyű ez a fasizmus, itt szidod a kormányt, és még nem vágtak be egy tömlöcbe.

2021. júl. 5. 17:57
 16/31 Muráti Emőke 77 ***** válasza:

"- a kormányfőnek nincs abszolút hatalma

- a médiában minden oldal leírhatja vélt vagy valós állításait

- senkit sem börtönöznek be, ölnek meg politikai okokból

- demokratikus választások vannak, ahol az ellenzéknek is reális esélye van győzni

- a nép nincs megfélemlítve, terrorban tartva"

1. de bizony sajnos a kormányfőnek gyakorlatilag teljhatalma van

2. legfeljebb megszűntetik az újságot valami baromságra hivatkozva

3. hogy nem börtönöznek be meg nem ölnek meg attól még a diktatúra diktatúra marad...

4. "demokratikus" választások, ezt senki nem hiheti komolyan

5. megfelemlítve nincs de sok dologban túl sok választása nincs

2021. júl. 5. 23:15
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

"A szélsőjobb sosem talált ki egy olyan liberalizmust amit lehet utálni."

De, sajnos erről van szó. Mikor kezdték el a libsit szitokszóként terjeszteni? Mondjuk 2010 előtt, amikor volt egy szdsz-ünk hatalmon? Nem, hanem később, amikor a fidesz - és máshol is a szélsőjobb - beemelte, mint szitokszó.

"Elég visszanézni az utóbbi 6 év "szabadelvű" kezdeményezéseit, és mindjárt nyilvánvalóvá válik, hogy ők maguk tettek érte, hogy ilyen nagy fokú legyen az elutasítottságuk ebben az országban."

Nem, az elmúlt 6 évben nem is nagyon volt liberális kezdeményezés.

Melyik lenne liberális? A normális tanári bérek mondjuk? Nagyon liberális. :DDD

"Aki szembe megy a józan ésszel, annak nem szabad csodálkoznia, ha leszerepel."

A fidesz nap, mint nap ezt teszi, mégis mindenki eladja neki a szavazatát.

Szóval ez a politikában nem szempont.

"Az pedig elég fonákul hangzik, hogy itthon megy a háborgás az erkölcstan és a hittan miatt, miközben egyre nagyobb teret nyer a retard felfogás a fiatalok körében."

Ami amúgy szintén a politika oka, de ne zavarjon.

"de az erkölcstan igencsak ráfér sok diákra"

Azt meg tudod mondani, hogy régen hogy volt lehetséges, hogy nem kellett ez? Ugyanaz a válasz rá, mint amiért most sem kell.

Normális esetben egy tanóra része a normális viselkedés mód átadása.

Tehát nem külön erkölcstan kell, hogy hogy kell az asztalra rakni az evőeszközöket, hanem meg kellene a kormánynak oldania, hogy ne 30 gyerekre jusson egy tanár, hanem mondjuk csak 20-ra, legyen kevesebb terhe és akkor a tanár is tud kezdeni valamit a gyerekviselkedésével.

"Ha ez fasizmus, akkor téged alaposan átvertek újra."

Áh, még mindig nem tudsz olvasni, mivel nem az erkölcstanról beszéltem, de ja, az is felesleges.

Érdekes, hogy más országben se kell.

"A magyarországi problémák bár valósak, de az sem megoldás, hogy a kedves ellenzék mindig az aktuális álporblémát hajtogatja 2-3 héten át"

Csak a legtöbb esetben nem álproblémákat hajtogat, hanem fontos kérdéseket.

Amúgy a fidesz éri el ezt. A fidesz mindig csinál valamit rosszul, ezért aki nem teljesen ostoba az arról a rossz lépésről fog beszélni. Ez ellenzék simán ezt teszi.

"aki nem Európába való, azt nem kell beengedni. Téged megint átvertek."

Akkor a magyarok többségét nem engednék be. Amilyen vadállatok itt az emberek...

"Ha szerinted szexista vagyok, akkor sok nő is az."

Örülnék, ha nem arról kellene beszélnem, hogy mit írtam korábban, mert el tudod olvasni elsőre is.

A kormányról volt szó, rólad nem mondtam semmit, szóval haladjunk.

"12 pontodra a válasz, pedig Hollandia."

Jó, Hollandiában hol van az agymosó konzultáció, amit kértem, hogy legyen? Ja, hogy nincs.

Akkor nem jó példa.

"rra kértelek, hogy idézz a törvényből bármit, amire azt lehet mondani, hogy homofób."

Ez történt, csak nem tudsz olvasni, ami bebizonyosodott többször is.

"Az meg, hogy egy film kap egy 18-as karikát, ne keljen elmagyarázni, hogy mit jelent, de biztos nem azt, hogy a megjelenítése tilos."

Egyrészt, de, a korhatár besorolásnak az a lényege, hogy ne mutasd annak, aki nem annyi.

Másrészt, ez pont homofóbia, mivel a szexuális cselekmények eddig is 18-as besorolást kaptak, most az is 18-as, ha valaki magát melegnek vallja egy műsorban, viszont nem mutat erre utaló magatartást.

Harmadrészt, ha a szülő dönthetne és rá bíznák, akkor pont arról lenne szó, hogy nem kap 18-as karikát, hanem mehetne az egyik adón az a műsor, ahol van meleg, a másikon, ahol nincs és a szülő dönti el, hogy melyiket nézze, de jelenleg csak az mehet, amiben nincs meleg.

"Itt egy mondaton belül sikerült szájba lőni magad."

Neked nicns olyan mondatod, ahol ez nem jött volna össze neked.

"Továbbá ha minden szülő ekkora idióta a felvilágosításhoz, akkor csoda, hogy egyáltalán bárki is szexuális életet él ebben az országban."

A szexuális felvilágosítás nem arról szól, hogy hogy kell csinálni, hanem pl. a biztonságos szexről, ami eddig is rosszul ment.

"Mesélhetnék arról, hogy ki mennyire retard, ha egy olyan ellenzéket tart értelmesnek, amelyik 2-3 hetes témákban merül ki."

Minden normális országban változik a téma 2-3 hetente, mivel az AKTUÁL politikáról beszélnek mindig.

"Szörnyű ez a fasizmus, itt szidod a kormányt, és még nem vágtak be egy tömlöcbe."

Az nem a fasizmus feltétele, de láthatóan felfogni nem sikerült.

2021. júl. 6. 10:16
 18/31 anonim ***** válasza:
66%

16

1. Bizonyítsd

2. Melyik újságot szüntették meg állami közben járásra?

3. Tehát politikai alapon senkit nem zárnak börtönbe, senkit nem ölnek meg (ami minden diktatúra egyik alapeleme) de csak azért is diktatúra van, mert te azt mondod.

4. Talán nyilvános szavazás van? Vagy bárkinek baja eshet, mert mondjuk leszavaz egy független jelöltre?

5. Milyen dolgokban nincs választásom? Nyilván abba nem szólhatok bele, hogy ki hány évet kapjon emberölésért.

2021. júl. 6. 15:24
 19/31 anonim ***** válasza:

Nem ,egy diktatúrában nem kell megölni senkit, elég azt a hatást elérni "mintha" halott lenne, vagyis a karaktergyilkosság ennek megfelel, amit a fidesz rendszeresen csinál.

A többi pontod is hülyeség, de nincs kedvem azokra is válaszolni.

2021. júl. 7. 09:38
 20/31 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel itt nem fasizmus, csak pszeudo-kommunizmus van. Igaz, hogy semmi jele, de ha én azt akarom, akkor ez akkor is az. :D
2021. júl. 7. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!