Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nemzeti konzultáció mért...

Chuck dorisz kérdése:

A nemzeti konzultáció mért mondja, hogy a magyar családoknak nem kell hozzájárulni a klímaváltozás költségeihez? A Föld egyéb országainak családjai szívesen átvállalják a ránk jutó költséget?

Figyelt kérdés

2021. júl. 3. 12:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%
#9: Persze, hogy nem. Mit kepzelsz? Foleg meg a magyar csaladok nem. Te hol eltel az elmult evekben? Itt senki nem felelos semmiert, meg a sajat eleteert, donteseiert sem. Mindenert valaki mas a felelos. -ironia-
2021. júl. 3. 14:21
 12/27 A kérdező kommentje:
Na vili, de a konzultációt feltételezhetően jól átgondolták, szakértők fogalmazták. Mire alapozzák a sorok közt olvasható kijelentést? Van valami ősi írás, vagy kinyilatkoztatás?
2021. júl. 3. 14:46
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező

Még mindig ott tartunk hogy a konzultációban nem az van leírva, mint amit te a kérdésedbe beletettél.

Nagyon nem ugyanaz, hogy valaki, mint fogyasztó, a saját fogyasztásában megfizeti a szennyezés költségét, meg az, ha egy külön adó formájában velünk (is) akarják megfizettetni mások szennyezését, mások helyett a környezetszennyezés költségeit.

Ami adókat terveznek az nem a mi fogyasztásunktól függene, ahogyan nem a mi környezetszennyezésünktől, hanem általánosságban lenne kitalálva és megfizettetve az emberekkel. Ami egy németnek, franciának vagy osztráknak könnyedén megfizethető adó és egyben a magasabb fogyasztása indokolná is, az nálunk nagyon erős lenne sok százezer háztartás költségvetésében.

2021. júl. 3. 20:34
 14/27 anonim ***** válasza:
28%
Azt nem értem, hogy azok, akik hőbörögtek a napelemekre kirótt termékdíjon, hogy jajajaj hogy megdrágítja, pedig pár száz forintos költség és a napelem valóban veszélyes hulladékként végzi majd az életét - azok most hogy tapsolhatnak egy ilyen általános adónak ami még csak nem is azokat terheli akik azt a bizonyos terméket veszik meg ami szennyezést okoz?
2021. júl. 3. 20:35
 15/27 anonim ***** válasza:
71%
14. én ennél a kérdésnél egyetlen háborgót, sőt a napelem szót se láttam. Te hol láttad? Ja, hogy nem itt? Akkor miért nem oda írod, ahol láttad, annak, aki hőbörgött?
2021. júl. 3. 20:45
 16/27 anonim ***** válasza:
71%

13. "Ami egy németnek, franciának vagy osztráknak könnyedén megfizethető adó" Te már tudsz valamit, amit rajtad kívül senki más? Például tudod, hogy mennyi lenne az adó? Tudod, hogy fogyasztás arányos vagy fix? Tudod, hogy ugyanannyi lenne egy németnek, mint egy magyarnak?

Persze nem tudsz semmit, de azért leírod tényként és ellenzed... :)

2021. júl. 3. 20:47
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
#15 Problémát okoz a szövegértés? Látom. Nem kellene akkor inkább gyakorolnod kicsit?
2021. júl. 3. 20:56
 18/27 A kérdező kommentje:

13-as, nem tudom, hogy milyen konzultációt olvasol, ezért bemásolom neked a mondatot:

8. Brüsszel új adókat akar ránk kényszeríteni, hogy a multinacionális vállalatok által okozott környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit magasabb rezsiárakon keresztül a magyar családokkal fizettesse meg. Ön mit gondol?

Találsz benne "klímaváltozás költségei" kifejezést?

2021. júl. 3. 21:26
 19/27 anonim ***** válasza:
45%

#18 Szerintem olvasd el rendesen mit sikerült leírnod a 18-ban!

1. semmi köze ahhoz amit írtam a 13-ban.

2. ott van az általad bemásolt kérdésben az utána megkérdezett "klímaváltozás költségei" kifejezés.

2021. júl. 3. 21:38
 20/27 anonim ***** válasza:
17. igen, problémát okoz megtalálni, hogy hol volt itt, aki hőbörgött, tehát jó lenne ha megmutatnád hőbörgés helyett. Senki nem szót egy szót se a napelemekről, se az arra kirótt termékdíjtól, te hoztad szóba, hogy valahol valakik hőbörögtek, miközben a kérdés nem arról szól.
2021. júl. 3. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!