Rájöttem, hogy mi a válság, a szélsőjobboldali, középkorias, arabszerető, zsidóutáló eszmék terjedésének és az életélvezés-ellensségnek az oka?
Szóval:
Pár millárdos tőzsdecápa túl drágán akarta eladni a részvényeit. Túllőttek a célon, és túl drágán akarták eladni, méghozzá annyira drágán, hogy a kutya se vette már meg. Ezért bukták a részvényeket és vele együtt a sok pénzt. Ezen a kis baklövésen pénzügyi válságba estek.
Emiatt pánik tört ki a tőzsdén, és a hírekben beharangozták, hogy "VÁLSÁG VAN!"
A közemberek erre bepánikoltak és elkezdtek terjedni az olyan középkorias eszmék, mint a boltban vásárlás helyett otthoni növénytermesztés és állattenyésztés, a "csúnya gonosz multik" helyett "a helyi aranyos kisboltok" támogatása és az "élet hedonista élvezése helyett a mártír életmód felvétele, hiszen az ember van a közösségért, nempedig a közösség az emberért".
Ezek miatt a dolgok miatt az emberek "takarékoskodni" kezdtek és kevesebbet vásároltak. Mivel a vásárlás leállt, nem volt kereslet az árukra, és így a válság, a közemberek életében is megjelent.
A közemberek egyre kétségbeesettebbek lettek, hogy hiába "takarékoskodnak", "maguknak gazdálkodnak", és "megvonják maguktól a hedonista élvezeteket", egyre nagyobb a válság.
Bepánikoltak, és a logikus gondolkodás és a tudomány helyett a valláshoz és az ódivatú eszmékhez fordultak.
Kellett egy bűnbak, mert a buta közembernek kell valakire kennie a bajait. Egységes bűnbak képnek előhúzták a zsidókat.
Kellett egy szövetséges, akik hasonlóan középkorias körülmények között élnek, megvonják maguktól az élet élvezeteit, és szélsőséges eszmék között élnek. Erre előhúzták az arabokat.
És most itt tartunk...
Te sem leszel közgazdász, már bocs. Szerinted az átlag kereső emberek hibája a válság elmélyülése? Kéne vásároljanak? De miből, kérdem én? Emelkednek az árak, csökkenek a bérek, de fogjuk csak magunkra, ne az ártatlan pénzemberekre. Ők végtére is jó emberek, nem zsákmányolnak ki, becsületesen vannak milliárdjaik...Pff...Nem azt mondom, hogy minden pénzember zsidó, de azért jó nagy arányban képviseltetik magukat. És elmondom neked, hogy a zsidókat már hosszú évszázadok óta nem kedvelik világszerte, lehet hogy oka is van. Persze ez főleg a pénzemberekre vonatkozik, vannak becsületes zsidók is, nem kell aggódni.
De mindenesetre nem értek egyet a gondolatmeneteddel...
Tehát:
- ateizmust
- kommunizmust
- szadizmust
- liberális diktatúrát
- angyaloktól lecipelt multikat
- tovább a Föld pusztítását.
Szóljatok ha valamit kihagytam.
"- ateizmust
- kommunizmust
- szadizmust
- liberális diktatúrát
- angyaloktól lecipelt multikat
- tovább a Föld pusztítását."
Ezt nem igazán értem, de válaszolok rá.
"-Ateizmust"
Ezzel egyetértek, a vallás semmi jóra nem vezet.
"-Kommunizmust"
Nem, szerintem az kéne, hogy minnél népszerűbb, barátságosabb, a közember által jól értett és fejlettebb rendszer legyen a kapitalizmus, a világ legtökéletesebb rendszere.
"-szadizmust"
Ezzel nemtudom mit akartál kifejezni, úgyhogy mellőzöm.
"- liberális diktatúrát"
Nos az ilyen homofób, xenofób, középkorias arabimádok között igen, jó ötlet lenne diktatórikus eszközökkel terjeszteni a liberalizmus tanait.
"- angyaloktól lecipelt multikat"
A jövőnk a multikban van, támogatom, hogy minnél több legyen.
"- tovább a Föld pusztítását"
Egy biztos, az fogja megmenteni a Földet, ha továbbfejlődik a tudomány, és környezetbarátabb gépeket fogunk gyártani, nem attól, hogy visszaesünk középkorias ipari-előtti szintre, mint Észak-Korea
"Van ráció a gondolatmenetben, ez kicsit hasonlít a '39-es nagy gazdasági világ válsághoz."
Úgy van, és a 17. századi Nagy Holland Tulipánválságra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!