Ha az Ellenzék nyer, akkor CSOK és babaváró hitelek helyett, alacsony ingatlanárak és fiatalok első ingatlanhoz segítő programok lesznek?
Nem jó megoldás a CSOK és a babaváró, csak felveri az árakat és egy életre eladósítja a fiatalok egy kelet-európai lakásért nyugat-európai ingatlanárakon. Ezzel Orbánon és az építőipari oligarcháin kívül senki se jár jól. Egyszer már szétcseszte ugyanígy Orbán az ingatlanpiacot (deviza hitel) most meg egy a CSOK hülyesége is csak oda vezet, hogy egyre kevesebb gyerek születik.
Szerintetek ezt is jól fogja csinálni az Ellenzék?
Majd én kitermelem magamnak.
A bérlakásrendszer lenyomná az árakat.
Persze szivesen mennék. Bécsnek több mint a fele abban lakik.
#21 "A bérlakásrendszer lenyomná az árakat."
Ez konkrétan nem igaz.
A nyugati városokban, országokban az emberek nagyobb része bérlakásban él, Bécsben konkrétan állami bérlakások és hatósági árú lakbérek vannak tömegével. A lakásárak ennek ellenére nagyon magasak és pont amiatt nem lakik mindenki sajátban, mert sokkal drágábbak még annál is ami nálunk van.
"A 2018 utolsó negyedévére vonatkozó adatok alapján
Bécsben 4500 euróba kerül egy átlagos lakás négyzetmétere, vagyis egy 50 négyzetméteres lakást 72 millió forintnak megfelelő euróért vásárolhatunk meg.
Budapesten ugyanezért 28 millió forint körül kell fizetni, vagyis a magyar főváros lakásárai a bécsi 40 százaléka körül mozognak."
A 18asnak, hogy érezze miért ökörség amit írt:
"Szerintem meg diszkriminativ a nyugdíj. Miért kell támogatani az én adómból a random idős embereket? Attól, hogy ők nem vállaltak gyereket ugyanolyan értékű emberek. Fizessem én ki nekik az öregségi költségeit? Plusz még ráadásul jövedelmi szint alapján sincs differenciálva. Miért támogassam én az adómból azt akinek amugy is milliós fizetése volt? Semmi haszna nem lesz. Amit akart amugy is félre tudta tenni állami segítség nélkül is.
Ennek a következménye az hogy alig kapnak az én szüleim annyira szétosztják a dolgot.
A gyerekeknek egyénileg kéne támogatni a szülőket a nyugdíj helyett."
Ja akkor én tartsam el a családokat is mert nekik éppen gyereket vállalni volt kedvük?
Nagyon szociálisak lettetek fideszesként. Pedig pont a fidesz a legantiszociálisabb párt.
Ugy tudnám támogatni a csokot ha szociális alapon működne.
Továbbra is azt mondom hogy bérlakásrendszer kell.
#24 Nem kell bérlakásrendszer.
A bérlakás egy lenyúlás, mert életed végéig fizeted MÁSNAK a pénzedet azért hogy az a MÁSIK ember vegyen belőle lakást - amit aztán majd kiad a hozzád hasonló másik hülyének.
Nyugodtan kiszámolhatod az összes nyugati országban is, mindenhol az jár jobban aki vásárol és a hitelt fizeti és nem az aki bérel.
A bérlakásra életed végéig fizetned kell ha nem akarsz az utcán élni és éppen úgy nem lesz semmid 40-50 év után sem, mint az elején, míg a hiteltörlesztésnek úgy van vége, hogy tied a lakás amiért addig fizettél.
A CSOK lényege az, hogy segít a társadalmat megtartani és hasznos tagokkal bővíteni. Hiába hisztizel, a te orvosi ellátásodat is valaki más gyereke fogja elvégezni, a te kajádat is más gyereke fogja megtermelni és bizony a te nyugdíjad is akkor lesz meg ha valaki más gyereke működteti az országot és termel. A magánynyugdíj pénztáraknál is.
Tudom hogy tetszetős a mese, hogy az állam helyett te magadnak kitermeled a nyugdíjadat, csakhogy ez nem így működik - különben mindenhol ez lenne. Te hiába gyűjtöd saját számládra a pénzt, az intézmény aki ki kell fizesse neked majd később úgy hogy értéke is legyen, az csődbe ,egy ha nincsenek fiatalok akik éppen akkor fizeti be oda hozzájuk a pénzüket.
Ha hitelből veszed, akkor is ugyanúgy az utcára kerülhetsz, ha tegyük fel 10 év múlva nem tudod valamilyen oknál fogva fizetni a 15-20 évre felvett hiteledet.
A babavárónak és a csoknak is vannak ugyanúgy feltételei, amiket, ha nem tudtok teljesíteni, akkor az nagy szívás. Most a falusi csoknál a felújításra felvett nem tudom hogyan van. Amikor mi szerettük volna megigényelni tavaly nyáron, akkor megkellett előre lennie annak az X összegnek, és ha befejeződnek a munkák, akkor 90 napon belül be kell költözni. Mi az utóbbit nem tudtuk volna teljesíteni, ezért nem is éltünk vele. Ha jól tudom könnyítettek a feltételeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!