Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért volt ennyire sürgős...

Miért volt ennyire sürgős betiltani a műanyag szívószálat?

Figyelt kérdés

A következő az lesz hogy az óvszerek lesznek papírból, vagy üvegből? Mit akarnak ezek már rank kényszeríteni? A környezetszennyezés nem ezen a kis államon múlik. Hanem a nagy cégeken meg Indián, Kínán stb. Mi egy ilyen 0,000000001%ban számítunk. Mégis kit zavart az hogy én a kólámat műanyag szívószállal akarom meginni? És most egy népszerű gyorskajáldába nem nevezzük nevén, m el keződik és cdonaldsra végződik csak felár ellenében adnak kólában jól oldódó papír szívószálat, legközelebb papír óvszert vegyek? Ami műanyag az nem feltétlen rossz hanem van egy funkciója, ma már rengeteg dolog műanyag és csak abból lehet. Mellesleg attól hogy papírból van a szívószál nem lesz környezet kímélőbb hiszen akkor a fairtás lesz nagyobb.

Legalább engem nem nagyon érint mert előre beraktároztam több évnyi műanyag szívószalat, poharat, és evőeszközt. De ez vicc hogy helyetesítgetünk azzal amivel nem is lehetne. Mintha a villanyvezetékek drótját helyettesítenénk olyannal ami nem is vezeti az áramot. Vagy az infekció tű papírból lenne. Nonszensz ez az egész.

2021. jún. 27. 23:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%

"Valamint miért kell kiélezni ezt a szívószálra meg evőeszközökre, mikor mindennapos tárgyaink elengedhetetlen része a műanyag. Soroljak párat? Kontaktlencse, telefon töltő, vezetékek szigetelése, autó alkatrészek, fogkefe, bizonyos nyílászárók, óvszer, kesztyű, bizonyos ruhák alapanyaga, tubusok, játékok pl.lego, és még sorolahtnám. Ezek nem szennyeznek? Vagy holnaptól fél Kontaktlencsét tegyek be és ne lássak?"

Magadtól nincs annyi eszed, hogy leessen, mennyivel kevesebb szemetet termel az ember kontaktlencséből vagy telefontöltőből, mint eldobható evőeszközökbőp, szívószálakból, stb?

2021. jún. 27. 23:45
 12/35 anonim ***** válasza:
72%

Te szerencsétlen...

Kontaktlencse: Egy látást segítő eszköz. Üvegből nem készülhet, mivel az komolyan balesetveszélyes, máson meg nem látsz át.

Töltő: És mégis mivel burkolnád be tököm öccse? A fa könnyen gyullad, a fém vezeti az áramot, a gumi túl lágy ehhez... Ráadásul egyre több telefonhoz nem adnak gyárilag.

Szigetelés: Erre is mondj alternatívát, még a tiszta gumi sem megoldás.

Autó alkatrészek: Sok alkatrész arra van egy autóban, hogy baleset esetén deformálódással, töréssel nyeljen el energiát. Nem minden, de sok dolog ilyen, ráadásul ha nem műanyagból készülnek, jócskán megdrágul a jármű.

Fogkefe: Van fából készült is, remélhetőleg ez lesz a következő amit tiltanak.

Nyílászárók: Na ne... Ennyire azért ne.

Koton: És mégis. Na jó, eddig bírtam ideggel, menthetetlen vagy.

2021. jún. 28. 00:06
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

#6 "Azt ajánlom még most vegyetek ti is műanyagot mert ez a papír nagyon rossz feloldódik a vízben nagyon hamar és papír darabkákat nyelek le."

Ez konkrétan baromság.

Én is papír szívószálat használok, nem drágát, hanem olyat amit egy olcsó üzletben vettem, csomagját 250Ft-ért és nem ázik szét. Egy egész napot állt a pohárban megmaradt löttyben és akkor is szívószál volt. Tegnapelőtt az étteremben tészta szívószálat adtak, na, az meglágyult 1 óra alatt és mókásan lekonyult a vége ha kivettük a pohárból. de az is használható volt még újabb egy óra után is.

Ne rágd szét a szívószálat, ne nyomd a pohár aljához erővel és akkor nem megy szét!

2021. jún. 28. 00:17
 14/35 A kérdező kommentje:
Mellesleg ha ennyire jó alternatíva a papír szívószál miért feláron adják az éttermekbe pl. Meki
2021. jún. 28. 00:36
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Megjegyzem: Valamikor a szívószálak kaszával aratott gabona szárából készültek.
2021. jún. 28. 01:27
 16/35 anonim ***** válasza:
75%

"Mégis kit zavart az hogy én a kólámat műanyag szívószállal akarom meginni?"

A gondolkodásra képes, nem 80-as IQ-jú embereket, akik képesek felfogni, hogy egy ország lakosságszáma nem ad felmentést szennyezés ténye alól.

Meg amúgy már senkit, hiszen többé nem fogsz így tenni:)

2021. jún. 28. 01:50
 17/35 A kérdező kommentje:
16 os Hát bocsi de ezután is műanyaggal fogom szívni😊
2021. jún. 28. 02:03
 18/35 anonim ***** válasza:
87%

Te írtál ki egy rinyálós kérdést arról, hogy miért tiltják be őket :)

Meg persze az ilyen retardáltak fogadkozásaival minden egyes ilyen hír kapcsán Dunát lehet rekeszteni. Aztán szép csendben mindegyikük alkalmazkodik az új helyzethez (szakszóval "becsicskul"), amit a náluk okosabbak belátása miatt teremtünk.

2021. jún. 28. 02:07
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

10

Óvszert lehet birkabélből is készíteni.

2021. jún. 28. 04:42
 20/35 anonim ***** válasza:
39%
Látszatintézkedés. A környezetet a multicégek károsítják leginkább, de nekik nem fognak nekimenni, mert ők irányítják a kormányokat.
2021. jún. 28. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!