Miért kell a műanyag szívószálakat és evőeszközöket ennyire üldözni, ha nincs megfelelő alternatívája?
Regen szalma-szal volt a szivoszal! Ugy is kellett kerni a 'Bambit', hogy szalmaval.
Manapsag legyartjak papirbol, kukoricabol kivont celluloidbol vagy akar fembol is.
Semmi szukseg a muanyagra, amikor korabban is voltak megoldasok ... csak a muanyaipar megkonnyitette a nagy mennyisegu termelest. Ra is faragott az emberiseg, mert a MU-anyag nem tunik el a termeszetben, hiszen MU!
Kezdjük ott, hogy 6 év alatti kisgyerekeket és idős embereket leszámítva, akiket itatni-etetni kell, nem értem miért kell egyáltalán a szívószál.
Egyébként vannak rá jó alternatívák, arról lehet vitatkozni, hogy azok környezeti hatása a teljes életciklusukat figyelembe véve jobb-e vagy sem.
Elég sok helyen igen jól kiváltható alternatív anyaggal a műanyag evőeszköz, tányér, pohár, stb, szóval nem igaz, hogy ne lenne megfelelő alternatívája ezeknek. És nyilván még fejlődni is fognak, ahogy a piacuk ugrásszerűen bővül.
Miért ne lenne alternatívája? Vettem még évekkel ezelőtt egy acél szívószálat, tökéletesen lehet vele inni. (Sőt, akár szívószál nélkül is lehetne.)
Evőeszközből meg konkrétan használhatatlan amúgy is az egyszerhasználatos műanyag, annak CSAK használható alternatívája van. Én pl. fémet használok, de lehet fából, bambuszból, tartós műanyagból, stb.
Azért pont ezeket "üldözik" mert ezeknek van a legkevesebb értelme, ezek könnyen lecserélhetőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!