Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért volt ennyire sürgős...

Miért volt ennyire sürgős betiltani a műanyag szívószálat?

Figyelt kérdés

A következő az lesz hogy az óvszerek lesznek papírból, vagy üvegből? Mit akarnak ezek már rank kényszeríteni? A környezetszennyezés nem ezen a kis államon múlik. Hanem a nagy cégeken meg Indián, Kínán stb. Mi egy ilyen 0,000000001%ban számítunk. Mégis kit zavart az hogy én a kólámat műanyag szívószállal akarom meginni? És most egy népszerű gyorskajáldába nem nevezzük nevén, m el keződik és cdonaldsra végződik csak felár ellenében adnak kólában jól oldódó papír szívószálat, legközelebb papír óvszert vegyek? Ami műanyag az nem feltétlen rossz hanem van egy funkciója, ma már rengeteg dolog műanyag és csak abból lehet. Mellesleg attól hogy papírból van a szívószál nem lesz környezet kímélőbb hiszen akkor a fairtás lesz nagyobb.

Legalább engem nem nagyon érint mert előre beraktároztam több évnyi műanyag szívószalat, poharat, és evőeszközt. De ez vicc hogy helyetesítgetünk azzal amivel nem is lehetne. Mintha a villanyvezetékek drótját helyettesítenénk olyannal ami nem is vezeti az áramot. Vagy az infekció tű papírból lenne. Nonszensz ez az egész.

2021. jún. 27. 23:07
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
47%

Ja betilthatnák végre a gumi óvszert is, jó ötlet. Én úgyis utálom, meg legalább több gyerek születne :)

Azt egyébként én sem értem, hogy ha én a szemetesbe dobom a műanyag hulladékot (mindig oda dobom), akkor mégis az hogy kerül szétszórásra a természetben?

2021. jún. 27. 23:12
 2/35 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom a kínai vagy afrikai népek még nem is tudnak erről,hisz ők aztán még véletlenül sem szemetelik szét a világot.
2021. jún. 27. 23:12
 3/35 anonim ***** válasza:
95%
Csak a fa gond nélkül lebomlik és nem hagy semmi szennyezőt maga után. Amúgy nem csak papírszívószál van. Van fém, szilikon, lehet válogatni. A műanyag meg tényleg nem éri meg arra a 10 percre. És de igen, fontos, hogy nálunk is csökkentsük a műanyagot
2021. jún. 27. 23:13
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
EUban hoznak valami kornyezetbarat dontest es azt nekunk is teljesiteni kell. Pont. Most a muanyagot vissza akarjak szoritani, mert belefulladunk a zacsko es palack hegyekbe ... sejnos nem igen bomlik le a termeszetben. Szoval szivoszal nelkul is van elet :)
2021. jún. 27. 23:13
 5/35 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező

Már nagyon régóta szeretnék ha csökkenne a tök felesleges, egyszer használatos, eldobható műanyag mennyisége. Fokozatosan tesznek is ellene. Évekkel ezelőtt az eldobható nylon zacskókkal volt egy ilyen nagy lépés, amikor fizetőssé tették, egyféle környezetterhelési díjat vagy valami hasonlót kell megfizetni. Ezért kell a boltban minden zacskóért fizetned a bevásárláskor és ezért van már mindenhol olyan is mellette ami többször használható vagy éppen textil vagy papír.

Az sem tűnt nagy előrelépésnek, csak annak hogy bonyolultabb lesz az élet, mert előtte mindenkinek tucatjával nyomták a kezébe a zacskókat ingyen hogy nyugodtan tegye akár egyesével bele amit vett. Az eredménye pedig az lett hogy nagymértékben csökkent az ilyen szemét mennyisége, az emberek meg hozzászoktak, hogy visznek magukkal szatyrokat.

Most megint csökkentenek egy nagy halom szemetet az eldobható műanyagokból, ezek között van a szívószál is. Nagyon jó alternatívák vannak ma már, papírból, tésztából, fémből, könnyen el lehet hagyni, én is megtettem.Neked sem lesz bonyolult.

2021. jún. 27. 23:21
 6/35 A kérdező kommentje:

Az USA ban naponta használnak 500millió darab szívószálat. Míg magyarorszagon ugyanennyi darab 1 ÉVBE telik.

Azt ajánlom még most vegyetek ti is műanyagot mert ez a papír nagyon rossz feloldódik a vízben nagyon hamar és papír darabkákat nyelek le.

De már aggódom hogy az óvszert is fémből,papírból,fából,üvegből óhajtják gyártani

2021. jún. 27. 23:22
 7/35 anonim ***** válasza:
79%

Ha már mindenképp venni akarsz valamit, az gyógyszer legyen az elmebajodra. Senkit nem érdekel az USA, mindenkit az (kéne) érdekeljen, hogy ne szennyezzük felesleges vackokkal a környezetet, bármennyire is nem mi okozzuk a legnagyobb bajt.

Amúgy meg létezik ám fém szívószál is, ha már cumizni szeretnél. Az kitart 30-40 évig.

2021. jún. 27. 23:33
 8/35 A kérdező kommentje:
De attól hogy mi hősiesen nem használjuk el azt a néhány pici szívószálunkat amerika, kína, india nem fogja abbahagyni, és jó pár magyar is tartalékol
2021. jún. 27. 23:35
 9/35 anonim ***** válasza:
81%
Az a nonszensz, hogy ekkora hisztit vagy képes csapni emiatt...
2021. jún. 27. 23:39
 10/35 A kérdező kommentje:
Valamint miért kell kiélezni ezt a szívószálra meg evőeszközökre, mikor mindennapos tárgyaink elengedhetetlen része a műanyag. Soroljak párat? Kontaktlencse, telefon töltő, vezetékek szigetelése, autó alkatrészek, fogkefe, bizonyos nyílászárók, óvszer, kesztyű, bizonyos ruhák alapanyaga, tubusok, játékok pl.lego, és még sorolahtnám. Ezek nem szennyeznek? Vagy holnaptól fél Kontaktlencsét tegyek be és ne lássak?
2021. jún. 27. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!