Honnan ered az a legenda, hogy aki kimegy nyugatra, az tömegszálláson lakik, alantas munkát végez, nyomorog, majd úgyis hazajön, ha megjön az esze?
Volt évfolyamtársaim közül viszonylag sokan mentek ki külföldre (10-12 ember kb.), abból 3 jött haza. (Egyik nem beszélte rendesen a nyelvet, másik inkább dolgozik itthon a szülei vállalkozásában, harmadik egyetemre ment, nem járt sikerrel, inkább hazajött.) A többi külföldre távozott viszont ott nevel már gyereket, ott van karrierje, stb.
Ehhez képest a magyar legendárium olyan történeteket tartalmaz például, hogy a nyugatiak csak az olyan munkákat engedik nekik végezni, amire ők lusták (mosogatás, takarítás, ilyenek). Ez nyilvánvalóan hülyeség, a magyar mérnökök, programozók, szakmunkások, stb. nem mosogatni mennek meg egyáltalán nem nyomorognak, sőt! Meg hogy "majd rájönnek hogy itt sincs kolbászból a kerítés, jól pofára esnek, aztán hazajönnek". Szerintem értelmes ember nem is feltételezi, hogy bárhol kolbászból lenne a kerítés. Még olyat is hallottam egy egyetemi oktatótól ráadásul, hogy a migránshelyzet olyan tűrhetetlen lesz, hogy sírva menekülnek majd haza.
Ezek az emberek valami hülye álomvilágban élnek? Vagy hogyan születnek ezek a teljesen abszurd képzetek? Mondom mindezt úgy, hogy én sem mentem külföldre.
Két dolog keveredik. Képzett emberek, akik kint is tudják hasznosítani a tudásukat, nem mosogatnak.
A képzetlen emberek, vagy azok, akik olyasmit tudnak, ami kint nem kell (pl. magyar színész, aki angolul vagy németül csak többé-kevésbé tud, nyilván nem nagyon tud a szakmájában érvényesülni), azok mosogatnak jobb híján.
Nem értitek a lényeget. Nyugaton az átlag munkát is megfizetik, bármi is legyen.
Egyis imerősöm egyszerű gyári munkás egy faluban, 2000 eurot keres. És ez a legalja.
Magyarországon éhbér van meg aprópénz. Ha valaki 200at megkap már a világ királya, kész szupermagyar.
De az csak éhbér, aprópénz.
Magyarországnak nincs valódi gazdasága, soha nem is lesz, mert a birkáknak bőven elég az is, ha azt mondják hogy van.
21
Baromságokat beszélsz.Egyik ismerősöm ki ment Ausztriába tányért mosogatni és többet keresett mint egy itteni szakmunkás
Pedig kb 2000 euró körül keres, én tudom. Németországban.
Lehet hogy nem pontosan annyit.
De még így 6x-7x annyi mint a magyar gyárakban.
26
Azért az eléggé gáz hogy 6-szor többet keresnek ott ugyanazért a munkáért mint itthon.Ez azért megmutatja hogy hol tart ez az ország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!