Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan ered az a legenda,...

Honnan ered az a legenda, hogy aki kimegy nyugatra, az tömegszálláson lakik, alantas munkát végez, nyomorog, majd úgyis hazajön, ha megjön az esze?

Figyelt kérdés

Volt évfolyamtársaim közül viszonylag sokan mentek ki külföldre (10-12 ember kb.), abból 3 jött haza. (Egyik nem beszélte rendesen a nyelvet, másik inkább dolgozik itthon a szülei vállalkozásában, harmadik egyetemre ment, nem járt sikerrel, inkább hazajött.) A többi külföldre távozott viszont ott nevel már gyereket, ott van karrierje, stb.

Ehhez képest a magyar legendárium olyan történeteket tartalmaz például, hogy a nyugatiak csak az olyan munkákat engedik nekik végezni, amire ők lusták (mosogatás, takarítás, ilyenek). Ez nyilvánvalóan hülyeség, a magyar mérnökök, programozók, szakmunkások, stb. nem mosogatni mennek meg egyáltalán nem nyomorognak, sőt! Meg hogy "majd rájönnek hogy itt sincs kolbászból a kerítés, jól pofára esnek, aztán hazajönnek". Szerintem értelmes ember nem is feltételezi, hogy bárhol kolbászból lenne a kerítés. Még olyat is hallottam egy egyetemi oktatótól ráadásul, hogy a migránshelyzet olyan tűrhetetlen lesz, hogy sírva menekülnek majd haza.

Ezek az emberek valami hülye álomvilágban élnek? Vagy hogyan születnek ezek a teljesen abszurd képzetek? Mondom mindezt úgy, hogy én sem mentem külföldre.

2021. jún. 24. 09:36
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
53%
Azoktól a magyaroktól akiknek kint jól bejött az élet és nem akarják hogy más magyarnak is jó legyen.Ilyrn az igazi "büszke" magyar mentalitás
2021. jún. 24. 10:37
 12/35 anonim ***** válasza:
15%
Tapasztalatból.
2021. jún. 24. 10:40
 13/35 anonim ***** válasza:
0%

"a migránshelyzet olyan tűrhetetlen lesz, hogy sírva menekülnek majd haza"

Ez mondjuk így, ebben a formában igaz.

2021. jún. 24. 10:42
 14/35 anonim ***** válasza:
76%

Vannak kint ismerőseim, Németországban meg Angliában, egyik se menekült még vissza, pedig 10 éve kint vannak. Soha nem is tervezték hogy vissza költöznek.

Aki mást mond az csak ismételgeti a rendkívül primitív orbán agymosást.

2021. jún. 24. 10:53
 15/35 anonim ***** válasza:
95%

Akik munkaközvetítőn keresztül mennek ki, azokra esetleg igaz is lehet (sajnos némelyik közvetítő balekokat keres).

De személyesen ismerek olyanokat, akiknek mára már külföldön saját nagy házuk, családjuk lett, mert meglett a munkájuk gyümölcse. Ők csak úgy maguktól, vagy haveri, vagy családi segítséggel tudtak elindulni az életben külföldön. Annyi a közös bennük, hogy fiatalon indultak el és fel tudtak építeni egy életet abban az országban, ahova kerültek. Ők már mindenképpen maradnak ott, ahol vannak.

Olyat is ismerek, aki egy multinacionális vállalat magyar központjában dolgozott és áthelyezték külföldre, a cég bérelt neki egy nagy lakást és helyi szinten is jó fizetést kapott.

Az életútjuk legalább olyan változatos, mint azoké, akik Magyarországon maradtak.

2021. jún. 24. 11:08
 16/35 anonim ***** válasza:
31%
14) Nekem több ismerősöm is visszaköltözött Angliából az elmùlt években.
2021. jún. 24. 11:23
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
#16: Én is ismerek ilyeneket, akik innét-onnét hazajöttek, de egy sem azért jött haza, mert kint ne boldogult volna.
2021. jún. 24. 11:29
 18/35 anonim ***** válasza:
51%

életútjuk legalább olyan változatos, mint azoké, akik Magyarországon maradtak"

Dehogyis, nem.

Életút? A 100x nagyobb jólét, meg nincs visszamaradott buta fidesz.

2021. jún. 24. 11:35
 19/35 mindentudó99 ***** válasza:
Olyan a kérdésed kérdező mintha azt állítanád hogy mindenki sikerre viszi kint. Pedig nem igaz. Sokan kint se viszik semmire mint ahogy itthon se. Másnak meg bejön. Nagyon sokan jöttek már haza lógó orral külföldi melóból. Mint ahogy olyan is akad aki sose jön haza
2021. jún. 24. 12:25
 20/35 anonim ***** válasza:
De magyarországnál még így is 100x jobb.
2021. jún. 24. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!