Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál olyan programokat...

Támogatnál olyan programokat amik az embereket terelgetni próbálnák a Veganizmus felé?

Figyelt kérdés

2021. jún. 21. 22:07
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
81%
15-ös! Nem a húsevés okozza a problémát, hanem a túlnépesedés, pazarlás, ilyesmik. Szerinted ha mindenki növényeket enne, akkor honnan lenne annyi növény,te szerencsétlen? Magyarországon nem kenguru steaket kell enni, ahogy mangót sem, hanem marhát, meg barackot(azt is akkor, amikor itt van az ideje) máris tettél a környezetért.
2021. jún. 22. 00:16
 22/43 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Már tartozom vallási felekezethez, nem kell még egy.
2021. jún. 22. 00:17
 23/43 anonim ***** válasza:
49%

#3 "Mint pl. a hús árának, áfájának emelése?"

Arra az "emelésre" gondoltál, hogy LEvitték 27%-ról 5%-ra a hús ÁFA-ját?

2021. jún. 22. 00:48
 24/43 anonim ***** válasza:
14%

"nyugodtan vitatkozhatunk róla, 20 éve dolgozom klímavédelmi területen, szerintem kicsivel nagyobb a szaktudásom a területen"

Igen, a GYK-n minden ilyen kérdésnél elő szoktatok bukkanni ti tripla-PhD-s szakik, akik mindig valahogy a konzi álláspont igazát szajkózzátok.

De az utánad író 19 és 20-asnak is ugyanezt írnám, mind neked, szóval itt a 3 az 1-ben válasz:

"A klímaváltozás problémáját elinflálja, ha pont a gasztronómiánál akarod először kezelni azt."

Húsevés, illetve bővebben állati eredetű termékek fogyasztása nem egy vákuumban történik, és ha az ellátási láncokhoz hasonlóan visszafejtve megkeresed a környezetszennyezés eredeti okát és mértékét, máris megkapod a válasz.

Mert az Amazonast őserdeit nem a faanyagért irtják, hanem a földterületért, amin szóját termeszthetnek, hogy azt majd a magyar (meg a kínai meg a kanadai, stb.) sertéstenyészt a cocáiknak adhatnak táp formájában. Mert már ők is rég azzal etetnek, csak kérdezz utána.

Ha felépítenek egy vágóhidat vagy hizlaldát, akkor az építéshez szükséges beton, acél, energia miatti környezetszennyezésért is a húsevés a felelős, hiszen enélkül fel se épülne az egész.

Ha megpakolsz egy hajót kizárólag fagyasztott báránysteakkel Új-Zélandról és elküldöd Európába, akkor nem csak a barik, de maga a hajó által az úton okozott szennyezés is végérvényben a húsevés miatt történt.

Az átállás növényi étrendre közel sem igényelne ugyanekkora beruházásokat és elkerülhetetlen környezetszennyezést. Hát ha még figyelembe vennénk azt a felszabaduló termelőkapacitást, amit a haszonállatoknak tápot termelő mezőgazdaság képviselne, amivel ezentúl egyenesen embereknek lehetne élelmiszert termelni.

Rég képesek számszerűsíteni az adott élelmiszerek üvegházigáz-kibocsátását, itt van egy lista:

[link]

1kg krumpli előállításához 300g szén-dioxiddal egyenértékű üvegházi gáz szabadul fel. 1kg paradicsomhoz 1,4kg, 1kg sertéshez 7, 1kg sajthoz 21, 1kg marhahúshoz majdnem 60kg üvegházi gáz jár úgy mellékesen (és elkerülhetetlenül) ajándékba.

Ekkora orbitális különbségeket nem magyaráz meg az, hogy a hús arányosan valamelyest táplálóbb, közel sem.

"Régen jóval több állat élt, csak éppen vadon.

Szerintem az autó és motor versenyzés többet árt, mint a húsevő életmód."

Ez nagyon nagy butaság. Évente nagyjából 70 milliárd állatot ölünk le világszerte, ez a szám évről évre magasabb és néhány évtizeden belül duplázódni fog. Például minden emberre fejenként és évente "jut" 3 csirke. Leölve. Rád is, rám is, és a legszegényebb afrikai koldusra is, aki amúgy sosem engedheti meg magának a húst.

Autóversenyezni meg világszerte versenyez pár tízezer ember, egy évben fejenként pár tíz órát. Nyilván nem lehet almát a körtével összehasonlítani, ha például a vadon élő állatok közé beszámítanád a világon összes valaha élt rovart beszámítanád, akkor igaz lenne a kijelentésed, de ez butaság.

A környezetre kifejtett hatás alapján a házisertést csak a vaddisznóhoz, baromfit a vadon élő tyúkfélékhez és egyéb rokon fajokhoz, stb. mérheted. Ilyen összehasonlításban elképesztő túlsúly van a háziasított állatok javára a világtörténelmet nézve. Már évtizedek óta túljutottunk azon a ponton is, hogy egy adott pillanatban több (gerinces) haszonállat éljen a Földön, mint vad. Madaraknál ez 70-30%, emlősöknél kicsit alacsonyabb, viszont élősúlyban a haszonállatok 15-ször annyit nyomnak, mint a vadak.

2021. jún. 22. 00:52
 25/43 anonim ***** válasza:
75%
#25 belinkeltél egy CO2eq táblázatot a sok közül, beraknál egy linket, hiteles tanulmányt arról is, hogy a húsfogyasztás a legnagyobb CO2 kibocsátással bíró? Kíváncsian várom :) Azé' majd tegyél mellé egy összesítést arról is, hogy az energiaszektornak mennyi a CO2 kibocsátása, azon belül is a villamosenergia-termelésnek. Szóval járj gyalog, kapcsold ki a légkondit, meg a számítógépedet is :D
2021. jún. 22. 01:34
 26/43 anonim ***** válasza:
65%

"nyugodtan vitatkozhatunk róla, 20 éve dolgozom klímavédelmi területen, szerintem kicsivel nagyobb a szaktudásom a területen"

Ez egy anonime oldal, az nem érv, hogy te mekkora szakember vagy. Ha nem tudsz érvelni, inkább ne írj semmit. Vagy ha az itteni kommentelőket túl hülyének véled ahhoz, hogy veled beszéljenek, akkor keress olyan helyet, ahol magadhoz méltónak találod a társaságot. Ennyi erővel én is írhatom, hogy a hÚsEvÉs jó és igazam van, mert a Stanford Egyetem díszdoktora vagyok.

2021. jún. 22. 08:19
 27/43 anonim ***** válasza:
77%

#24 Te éppen olyan eltévedt vagy a témában mint akiket leszólsz.

Maga az emberi tevékenység, az ipar, mezőgazdaság, közlekedés, energiatermelés együtt mind szennyezik a környezetet és járnak CO2 kibocsátással. Ebből mindegy melyik részt veszed ki és teszed meg bűnbaknak, azzal ugyanúgy tévedsz.

Attól mert kiveszed az egyik tényezőt még nem fog csökkenni a végeredmény, mert helyette mást fogunk többet csinálni. Ha nem sertéseknek termelnek ott szóját, akkor majd a vegán életmódhoz kell termelni vagy éppen a bioüzemanyagokhoz, az újabb fejlesztésű műanyagokhoz stb. Ha meg nem szóját fognak ott termelni, akkor majd kukoricát vagy pálmaolajat vagy más növényt.

Nem önmagában a húsevés a nagy "ellenség", amit meg kell szüntetni és vegánnak kell lenni, mert egyrészt értelmetlen, másrészt ellenkezik az emberi biológiával. A termelést az élelmiszeriparban és a felhasználást kell változtatni éppen úgy, ahogy más iparágakban is.

Nem azzal csökkentjük a környezet terhelését ha az egyikféle élelmiszer helyett a másikat termeljük meg tömegméretben a világ másik végén, hanem ha kihagyjuk a termelés és felhasználás, fogyasztás közötti hatalmas szállításokat. Ha nem kell a szóját a világ másik feléről ideszállítani hozzánk, hogy itt etessünk vele disznókat majd azokat fuvarozzuk megint messzire hogy ott feldolgozzák és ismét bejárja a világot amire a fogyasztó megveszi és megeszi. Kezdjük azzal, hogy nem szállítjuk az összes élelmiszert vagy hasonló terméket ezer km-ket, hanem azt vesszük meg ami a hozzánk legközelebbi helyen terem. Ahogy ne pazaroljunk annyit, ne csak az első osztályú élelmiszert fogyasszuk el és dobjuk ki azt a zöldséget ami nem tökéletesen néz ki vagy a disznónak azt a részét ami nem színhús. Máris megmentettük a világot.

És nem, n

2021. jún. 22. 08:22
 28/43 anonim ***** válasza:
66%
#14, ha már ilyen őszintén felhozod ezt a kiszelektálás dolgot, eszembe jutott, hogy te is oxigént fogyasztasz és CO2-t fújsz ki.
2021. jún. 22. 08:32
 29/43 anonim ***** válasza:
29%

Én a kannibalizmust támogatom!

Megoldja a túlnépesedést és nem kell a malackákat leszúrni!

A nyugdíj válságra is milyen frappáns megoldás!

Mindjárt csinálok is egy pártot, jövőre aratni fogok!

Tagfelvétel, csak most, csak Önnek, hihetetlen kedvezményekkel!

Üres munkakörök:

Főtitkár, altitkár, parlamenti képviselő.

Ülőmunka, fűtött munkahely, versenyképes fizetés!

Büfé van, szonda nincs!

2021. jún. 22. 09:50
 30/43 anonim ***** válasza:
47%

El kell jutni arra a szintre hogy valaki befogadja a vegánságot. Fiam tej és tojás allergiája miatt kezdtem el vegán recepteket bújni, majd a kész remekművek mellé, tányérra csaptam a jó vastag húst. Ez ment 2 évig. Láttam, olvastam arról hogy milyen hasznos a vegán életmód de nem hatott meg. Mígnem egyszer nem ettem egy hétig húst, így alakult csak és azt vettem észre hogy mennyivel könnyebbnek érzem magam, van erőm nap végén is, és nincs kaja kóma. Ledöbbentett és kíváncsivá tett. Folytattam pár hétig, kitartottam a kezdeti új emésztési átállási problémák ellenére is. És fantasztikus volt megtapasztalni hogy mennyire egészségesebbnek érzem magam. Pedig előtte is egészségesnek hittem magam. Beteg legalábbis nem voltam, csak álmosság, erotlenseg, nehéz has kaja után, stb.

Én, aki húst ettem naponta 3x, kedvencem a cupák, a zsír, a disznosajt, a csülök volt. El se bírtam volna képzelni hogy lehet húst nélkül élni, más esetleg, de én biztos nem.

Egy éve tartom ezt. Karácsonykor elcsábultam, és felhagytam az egésszel, de már semmi, korábban kedvenc kaja nem esett olyan jól. A zsíros, ízes falatok egyszerűen undorítóak voltak. Egyből visszaálltam, és a közérzetemen éreztem hogy jobb hús nélkül mint vele.

Tejterméket előtte sem ettem.

Tojás azért lecsúszik. Azt nehéz elhagynom.

Aki hithű húsevő, azt egy kampány nem fogja meggyőzni. Csak aki el is jut oda, hogy kipróbálja

2021. jún. 23. 00:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!