Kéne az iskolákban LMBTQ+ érzékenyítés?
Őszintén szólva,az elfogadásra otthon kellene "nevelni" egy gyereket, a kezdetektől. Akkor természetes lesz neki ,hogy nem csak ellenkező nemű emberek szerethetik egymást.
De a gyerek alapvetően olyanná válik,amilyen példát lát maga előtt . Ezek az iskolai felvilágosító órák 14-15 évesen már sz@rnak a pofon kategória,addigra kialakult képe van az embernek a világról ,és ha a szülők rasszisták,homofóbok,intoleránsak akkor (valószínűleg) a gyereket nem fogja meghatni az "érzékenyítés" .
Fiatal,óvodás gyerekeknél én ellenzem a bárminemű szexuális felvilágosítást direktben. Ha kérdeztek valamit őszintén válaszoltam a saját szintjüknek megfelelően, sosem találtunk ki meséket vagy hazugságokat. De szerintem ennél többre nincs szüksége egy ekkora gyereknek. Az a legjobb,ha szép lassan "csordogál" hozzá az információ pici korától kezdve,mert így természetessé válik számára a téma.
Illetve az olyan típusú "érzékenyítést" mélységesen ellenzem ,amikor mondjuk queer-ek mennek 4-5 éves gyerekekhez "előadást tartani" Kanadában pl. Alapvetően a mi családunk (az idősebb generáció is) nagyon toleráns és liberális szellemiségű ,de szerintem mindennek meg van a maga helye és ideje..
Persze mi itt Mo.-n a másik véglet felé haladunk,mintha visszafelé fejlődnénk ebben a tekintetben (is) szóval ilyen elmeroggyant genderlobbitól nem tartok . Eddig is nagon rasszisták és homofóbok voltak itt az emberek,ez csak súlyosbodni fog..
A nemi identitás kiforrottsága is kérdéses, nem igazán meghatározható, hogy belénk kódolt-e, vagy, ha nem, akkor hány éves korra alakul ki. Viszont például a nemi identitás nem egyenlő a szexuális identitással. Tehát a homoszexualitásnak, vagy a biszexualitásnak semmi köze a nemi identitáshoz.
Amúgy gondolom az itt válaszolóknak semmi baja nem lenne, ha a gyereknek egy heteroszexuális kapcsolatról beszélnének, holott a homoszexualitás és a heteroszexualitás nagyrészt ugyanaz (ugyanúgy szexuális irányultságok), az egyedüli különbség a nemek felépítése a párkapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!