A roma erőszak ellen miért nem tüntetnek soha a romák?
,,Amikor valaki azt látja, hogy a gyermeke éhezik, akkor nem fogja végbenézni, ahogy éhenhal, hanem el fog menni lopni."
Na itt nagyjából ki is ütközött hogy semmi közöd a realitáshoz és hogy cigány létedre nem ismered a cigányokat sem az itteni helyzetet.
1. Magyarországon a legnagyobb nyomorban sem hal éhen senki, senki nem szorul rá a lopásra hogy életben maradjon tehát ez itt már helyből nem igaz.
2. A cigányok egyáltalán nem kajára lopnak, hanem cigire, piára, kábszerre.
3. Van munka itt keleten is, aki mást állít az hazudik! Ráadásul jellemzően itt van a legtöbb képzettséget nem igénylő munka, tehát felesleges arra hivatkozni hogy önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe mert ez nem igaz.
,,A szegény meg nem önzésből, telhetetlenségből lop, hanem azért, hogy túléljen."
Továbbra sem Indiában vagyunk hanem Magyarországon, de úgy tűnik hogy a cigányok még ezt pár száz év alatt nem vették észre.
,,Mindennek megvan az oka. A cigányság azért agresszívabb, mert amikor beléptek az európai kultúrába, akkor nem tanították meg őket a normákra, hanem ész nélkül össze-vissza üldözgették őket. Ne csodálkozzunk, ha beleivódott a viselkedésükbe a támadás. A legjobb védekezés a támadás."
Gyönyörű felelősséghárító mantra, pláne annak fényében hogy eleve Indiából is azért menekültek mert ott is pont így viselkedtek, aztán ezt folytatták itt is. De ja persze úgy kezdődött minden hogy a rasszista Európa visszaütött🤣🤣
Egyébként meg ez mindenhogy marhaság. Ennyi erővel az össze népnek lenne oka az agresszióra.
Egyébként azt ugye vágod hogy az agresszió is öröklött?
,,Gyere le ide a kőkemény valóságba, nézd meg, mi zajlik erre, utána aztán beszélhetsz a tapasztalaidról bőven."
Hogy állításod szerint a csóró magyarok lopják a fát? Bárcsak ennyi baj lenne a cigányokkal!
,,Amikor a 90-es években csináltak egy ilyen felmérést, akkor egy olyan vicces eredmény jött ki, hogy a börtönökben a cigányok aránya 30-50% körül mozog."
Póczik Szilveszter kutatás szerint önbevallás alapján a rabok 54%a volt cigány, úgy hogy akkor a cigányság lélekszáma 500ezer körül mozgott, ami 11szeres túlreprezentáltság😂😂
Azóta nem tudok ilyen felmérésről, mert nyilvánvaló okokból ilyet ma már nem is lehetne csinálni. Valszeg ennél is rosszabb az arány.
,,Rám gondoltál? :D "
Valahogy pont nem rád xd
,,Próbálj meg elhesegetni a kezeddel egy darazsat a fejedtől, biztos lehetsz benne, hogy meg fog csípni, mert úgy védekezik, hogy támad."
Ez egy pocsék analógia már bocs. Egyrészt a cigánnyokkal szembeni ellenállásnak megvolt az oka másrészt ez nem működik sehogy. Attól még hogy az én nagyapám megjárta Dachaut én még nem leszek egy szadista bűnöző. Te teljesen fordítva gondolkodsz.
,,Vagyis neked mindenki unszimpatikus, aki barna? Mert az ilyet rasszizmusnak becézik."
Szövegértelmezés látom nem megy. Nem attól unszimpatikus mert barna, hanem nagyrészt a kötekedő emberek hasonló színűek xd
,,Mikor hasonlítottam ezeket erőszakos bűncselekményekhez? Be tudnád idézni?"
Én meg nem a lopást hoztam fel, ugyanis szerintem az a legkisebb probléma a cigányokkal.
,,Na akkor erre szeretnék kérni egy hiteles forrást."
Akkor kapsz kettőt.
,,Nem erre értettem az életszínvonalat. Hanem mondjuk arra, hogy volt a háztartásokban hűtő - cigányoknál nem volt. Volt a háztartásoknál autó - cigányoknál nem volt. Megjelentek különböző gépezetek - cigányoknál nem voltak."
És ebbe nyilván semmi felelőssége nincs a cigányoknak, hogy is merem ezt feltételeznixd
Érdekes mindenkinek volt, pedig azelőtt a magyar paraszt sem élt sokkal jobb körülmények között. Persze nyilván az hogy a cigányok mindenhol ugyanolyanok az véletlenül sem az ő hibájuk hanem az egész világé. Megvolt a lehetőségük.
,,Egyre több házban volt már fürdőszoba - cigányoknál nem volt. Magyarul nem éltek jobban, a gulyáskommunizmus alatt, mint azelőtt. Az oké, hogy volt már házuk, de attól még a megélhetésük nem javult. Ellentétben a többségiekkel."
De volt fürdőszoba, ugyanis ingyen kaptak. Egyébként meg de jobb volt az anyagi helyzetük. Teljes foglalkoztatottság volt, kaptak fizetést, a családi pótlék meg nekik volt a legjobb.
,,Tökelétes példa arra, hogy nem javult az életszínvonaluk, mert tüzelőre nem tellett, ha meg elment lopni, bilincsbe vitték, összeverve hozták."
Panelokról beszélünk. Nem, egyszerűen annyi történt hogy túl ostobák voltak ahhoz hogy felfogják hogy nem a sátoros táborban vannak. Egyébként meg nagyrészt el is adják mint a falból kiszedett rezet. Persze tudom ez is azért van mert szegények, véletlenül sem azért mert lusták dolgozni és ez az egyszerűbb😃
,,Ha nekem nem hiszel, nézd meg, milyen a bőrszíne a amerikai cigányoknak"
Ha kimész egy cigánytelepre akkor te hány fehért látsz?
,,Azért, hogy be beszélj ilyen hülyeségeket, mint most."
Nem hát inkább higyjem el azt az olcsó érzékenyítő mantrát hogy senki soha nem tehet semmiről csak a csúnya többség!
"Na itt nagyjából ki is ütközött hogy semmi közöd a realitáshoz"
Ja, valószínűleg neked van közöd a realitáshoz a nyugat-magyarországi foteledből, nem pedig annak, aki cigánytelepen nőtt fel az ország legkeletibb, legleszakadtabb régiójában. Nem akarsz standupolni? A humorod már megvan hozzá.
"cigány létedre nem ismered a cigányokat sem az itteni helyzetet."
Taníts mester! :D Oktasd ki a cigányt a cigányságról, biztosan több rálátásod van. Biztosan több tapasztalatod van, mint nekem. Egészen biztos! :D
"1. Magyarországon a legnagyobb nyomorban sem hal éhen senki"
Haver, a számozott pontokba szedett hülyeség is ugyanúgy hülyeség. Nem állítottam egy szóval sem, hogy bárki is éhenhalt volna. Csak tudod, egy szülő nem fogja megvárni, míg esetleg az éhenhalás közelébe kerülne a gyermeke - bocs, hogy ilyen egyegyügyűen kell fogalmaznom, de úgy látom, ehhez kell folyamodnom. Ha látja, hogy éhezik, akkor tenni fog valamit.
"senki nem szorul rá a lopásra hogy életben maradjon"
Már pedig télen akinek nincs pénze tüzelőre, az lopni fog, mert a hidegbe bizony bele lehet halni, még Magyarországon is.
"A cigányok egyáltalán nem kajára lopnak, hanem cigire, piára, kábszerre."
Vannak akik azért lopnak. Mások meg a túlélésért.
"Van munka itt keleten is, aki mást állít az hazudik! Ráadásul jellemzően itt van a legtöbb képzettséget nem igénylő munka"
Van, persze. Két lehetősége van: vagy elmegy közmunkára éhbérért, vagy a rabszolgatartó multihoz szintén éhbérért.
Másrészt meg hiába van szakmája is, ha látszik róla, hogy cigány. Ha nem látszik, akkor van esélye.
"Továbbra sem Indiában vagyunk hanem Magyarországon"
Na, legalább arról van realitásod, hogy hol vagyunk. Ez már jó kezdet. Már csak szét kellene nézni.
"Gyönyörű felelősséghárító mantra"
Annyival szebb lenne a hétvégéd, ha legalább minimális szinten utánanéznél annak, amiről vitába szállsz... Mert legalább akkor nem válnál ennyire nevetségessé az ostoba, primitív okoskodásoddal, meg a szánalmas röhögő szmájliddal. Nézd már meg, hogy hány olyan rendelet volt az akkori időszakból, ami a cigányok üldözésére szolgált, és hány olyan volt, amelyik ténylegesen megpróbálta őket beépíteni a társadalmi-kulturális normákba. Egy picit segítek a keresgetésben: az utóbbiak száma kereken nulla. Ennek fényében szerintem nagyon is érdekes kérdés, hogy valójában kiknek is a felelőssége a mai helyzet.
"pláne annak fényében hogy eleve Indiából is azért menekültek mert ott is pont így viselkedtek"
Egy újabb megszólalásodban tettél óriási tájékozatlanságról tanúbizonyságot. Senki sem tudja, hogy miért indultak el onnan. Vannak találgatások, de valójában ez sosem fog kiderülni. Aki ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában, attól nem is várja el az ember, hogy értelmes vitát lehessen vele folytatni. Ami önmagában nem baj. A baj ott kezdődik, amikor ő azt hiszi magáról, hogy tudja.
"De ja persze úgy kezdődött minden hogy a rasszista Európa visszaütött"
Nem rasszizmusról van szó. A viselkedésük miatt üldözték őket, nem a bőrszínük miatt. Tudniillik, az alapvető szövegértés is kell ahhoz, hogy valaki bármilyen témában tájékozódni tudjon.
"Ennyi erővel az össze népnek lenne oka az agresszióra."
Az összes népnek? Mert melyik nép érkezett a 15-16. századi Európába egy távolkeleti, leszakadt kultúrából a cigányságon kívül? Csak egyet mutass, akinek ekkora kulturális lemaradása volt a környezetéhez képest!
"Póczik Szilveszter kutatás szerint önbevallás alapján"
Na erről beszélek! Még azt sem tudod normálisan értelmezni, aminek utánanéztél.
Póczik Szilveszter hasraütéssel mérte fel a börtönben, hogy ki cigány. Huszár László volt az, aki "önbevallás alapján" csinálta ugyanezt. De ugye "csak" 20%-kal mért kevesebb arányt. :D
Amúgy ezt a cikket melegen ajánlom neked. Mondjuk azért, mert itt SZAKÉRTŐK nyilatkozatait olvashatod arról, hogy ez az egész szociális kérdés. Olvashatsz más népcsoportok eseteiről is, mondjuk a kanadai őslakosok helyzetéről. Ezek szerint ők is genetikusan bűnözők, ugye?
"Egyrészt a cigánnyokkal szembeni ellenállásnak megvolt az oka"
Amit ott b.sztak el, hogy üldözni kezdték őket, ahelyett, hogy beleszervezték volna őket a társadalomba.
"Attól még hogy az én nagyapám megjárta Dachaut én még nem leszek egy szadista bűnöző."
Nem attól leszel agresszív a többséggel, mert nagyapád megjárt egy koncentrációs tábort. Attól leszel agresszív velük, ha évszázadokra visszamenőleg azt hallod otthon, hogy a többségiek gonoszak, el akarnak minket pusztítani. Na ettől agresszív leszel velük.
"a kötekedő emberek hasonló színűek xd"
Szerintem meg csak üldözési mániád van.
"Én meg nem a lopást hoztam fel"
Nem azt kérdeztem, hogy mit hoztál fel, Dr. Szövegértelmezés. Azt kérdeztem, hogy mikor hasonlítottam én a lopást az erőszakos bűncselekményekhez. Erre válaszolj!
"És ebbe nyilván semmi felelőssége nincs a cigányoknak, hogy is merem ezt feltételeznixd"
Én sem mondtam egy szóval sem, hogy nincs ebben felelősségük. Szövegértelmezés...
"Persze nyilván az hogy a cigányok mindenhol ugyanolyanok az véletlenül sem az ő hibájuk hanem az egész világé."
Már mitől lennének mindenhol ugyanolyanok?
"De volt fürdőszoba, ugyanis ingyen kaptak."
Hát a vidéki házakban nem volt fürdőszoba. Kezdem unni, hogy a tudatlanságodból származó marhaságokat kell kijavítanom állandóan.
"Teljes foglalkoztatottság volt, kaptak fizetést, a családi pótlék meg nekik volt a legjobb."
Ez semmit sem emelt az életszínvonalukon (egyébként az a teljes foglalkoztaottság csak duma volt). Ugyanúgy éltek, mint az 50-es években. Még csak meg sem érezték a gulyáskommunizmust. Tanulj történelmet, olvass statisztikát, utána beszélhetsz róla.
"Panelokról beszélünk."
Ezt is rosszul tudod. Vidéken fennálló házakat kaptak. Nem panelt, hanem házat. Az a néhány városi, aki esetleg panelt kapott, elenyésző volt.
"Persze tudom ez is azért van mert szegények, véletlenül sem azért mert lusták dolgozni és ez az egyszerűbb"
Ha a származásod miatt nem vennének fel sohová sem (mert mondjuk még busz is fényévente egyszer megy felétek, nemhogy egy multi legyen a közelben), akkor te is rákényszerülnél, hogy kiszedd a falból a rezet.
"Ha kimész egy cigánytelepre akkor te hány fehért látsz?"
Mondom, többet is. Menjél, nézzél szét.
"Nem hát inkább higyjem el azt az olcsó érzékenyítő mantrát hogy senki soha nem tehet semmiről csak a csúnya többség!"
De téged nem zavar meg, hogy ilyet nem mondott senki? Az mitől érzékenyítés, ha a szubjektív indulataid helyett inkább az objektív tényeket vesszük figyelembe? Mondjuk történelmi tényeket. Szociokulturális tényezőket. Neked mindenki hazudik, aki nem osztja a tudománytalan sztereotípiáidat?
,,Ja, valószínűleg neked van közöd a realitáshoz a nyugat-magyarországi foteledből"
Írtam hogy Kelet Magyarországon élek ne legyél már idióta🤣🤣🤣
,,Biztosan több tapasztalatod van, mint nekem. Egészen biztos! :D"
Hát nálad biztos, különben nem írnal ilyen valóságtól elrugaszkodott hülyeségeket.
,,Ha látja, hogy éhezik, akkor tenni fog valamit."
Ne hazudozzál már Magyarországon az utolsó csöves se éhezik😂😂😂😂 Pláne nem a cigányok akiket az adófizetők pénzén etetnek.
,,Vannak akik azért lopnak. Mások meg a túlélésért."
Azért hát persze végülis herbál nélkül nem lehet túlélni😆
,,Van, persze. Két lehetősége van: vagy elmegy közmunkára éhbérért, vagy a rabszolgatartó multihoz szintén éhbérért."
Érdekes hogy a magyarok elmennek a rabszolgatartó multihoz a tesókáid meg valahogy nem. Az meg hogy a bőrszín miatt nem vesznek fel mese habbal.
,,Nézd már meg, hogy hány olyan rendelet volt az akkori időszakból, ami a cigányok üldözésére szolgált, és hány olyan volt, amelyik ténylegesen megpróbálta őket beépíteni a társadalmi-kulturális normákba. Egy picit segítek a keresgetésben: az utóbbiak száma kereken nulla. Ennek fényében szerintem nagyon is érdekes kérdés, hogy valójában kiknek is a felelőssége a mai helyzet"
Hát persze mert a cigányok akkor is antiszociálisan viselkedtek és akkor se akartak beilleszkedni mint most.
,,Aki ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában, attól nem is várja el az ember, hogy értelmes vitát lehessen vele folytatni. Ami önmagában nem baj. A baj ott kezdődik, amikor ő azt hiszi magáról, hogy tudja."
A cigányok az utóbbi párszáz évben ezt csinálták, akkor azt csinálták előtte is. Kutyából nem lesz szalonna.
,,A viselkedésük miatt üldözték őket, nem a bőrszínük miatt."
Ki is mondtad hogy miért nem kéne itt hámoznod a fingot. Igen a cigányokat azért utálja mindenki mert olyanok amilyenek, ennek megállapításához neked ennyi felesleges szócséplés kellettxd
,,Mert melyik nép érkezett a 15-16. századi Európába egy távolkeleti, leszakadt kultúrából a cigányságon kívül?"
Most soroljam fel a magyaroktól a kunokon jászokon át mindenkit?
,,Attól leszel agresszív velük, ha évszázadokra visszamenőleg azt hallod otthon, hogy a többségiek gonoszak, el akarnak minket pusztítani. Na ettől agresszív leszel velük."
Baromság. Te direkt csak ilyenek hozol fel tesókáid védelmében ami ilyen büdös nagy lózung ráadásul bizonyítani sem lehet.
,,Póczik Szilveszter hasraütéssel mérte fel a börtönben, hogy ki cigány."
Jaj te vagy az fogyatékos aki a YouTubeon is bizonygatta hogy egy kriminológus professzor a hasára ütött😃
Azért én kíváncsi lennék ha bemegyek most a börtönbe akkor mennyi barna pofa lesz ott. Hát biztos nem 20%.
,,Szerintem meg csak üldözési mániád van."
Te meg egy tipikus felelősséghátító hazudós cigány vagy.
Na jó tudod mit itt szépen rád is untam, betelt a pohár én ilyen valóságtagadó majmokkal aki még azt is letagadja hogy a kötekedő nagyrésze cigány én nem fogok vitatkozni.
"Írtam hogy Kelet Magyarországon élek"
Jaa. Akkor meg egyszerűen vak vagy.
"Hát nálad biztos, különben nem írnal ilyen valóságtól elrugaszkodott hülyeségeket."
Amit írtam, az a valóság. Tudom, fáj, hogy nem a te beidegződött undorodat igazolom. Ennek az oka az, hogy a tudományos megközelítést egy picit sem érdekli, hogy neked ki szimpatikus, és gondolom, nem lep meg, ha engem sem érdekel a szorongásod. Vannak történelmi tények, ezek téged nem zavarnak egy cseppet sem, és nem is szeretnél róluk tudomást venni. Áltudomány minden, ami nem téged hegyez, ami neked nem ad igazat. Ráadásul olyat adsz a számba, és a szociológia szájába is, amit soha senki nem mondott. Egy hisztis, elfogult, cigányutáló, szorongó fotelszájhős vagy.
"Ne hazudozzál már Magyarországon az utolsó csöves se éhezik"
Ezek szerint te egy másik Magyarország keleti részén élsz, vagy csak egyszerűen hazudsz, és még csak a közelében sem voltál ennek a régiónak. Nagyon is sokan éheznek. Amikor adventi időszakban betelefonálós adománygyűjtés, pénzgyűjtés van a tv-ben, azt nem azért csinálják, mert unatkoznak, tudod? Nézz meg egyszer egy ilyen műsort, és gondold át mégegyszer, hogy milyen hülyeségeket beszélsz...
"Érdekes hogy a magyarok elmennek a rabszolgatartó multihoz a tesókáid meg valahogy nem."
Dehogynem. Rengeteg cigány dolgozik a multiknál, mert nincs más kiút. Innen is látszik, hogy közöd sincs a realitáshoz, de még a fikcióhoz se nagyon.
"Hát persze mert a cigányok akkor is antiszociálisan viselkedtek és akkor se akartak beilleszkedni mint most."
Antiszociálisan?? Na erről beszélek akkor, amikor azt mondom, hogy még alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Másrészt pedig annak örülne a cigányság, ha beilleszkedhetne végre, mert a magadfajta előítéletes barmok miatt fölöslegesen tanul egy fiatal cigány, mert nem dolgozhat a szakmájában a származása miatt.
"A cigányok az utóbbi párszáz évben ezt csinálták, akkor azt csinálták előtte is."
Szóval az indiai kultúráról sem tudsz a világon semmit. Értem. Szerintem inkább hallgass, akkor majd értelemesebbnek tűnsz. Aki nem változott semmit, az inkább a magadfajta. Führeretek óta nem változtatok a világon semmit. Ugyanolyan fanatikus, tudatlan konteós idióták maradtatok, mint amilyenek 80 éve voltatok. Ha meg nem érvényesültök, összefogtok még a kommunistákkal is, mert elveitek meg nincsenek, nem is voltak, csak a gyűlölet. Na erre aztán büszke lehetsz, barátom! Gratulálok!
"ennek megállapításához neked ennyi felesleges szócséplés kellettxd"
De te amúgy bírod követni a beszélgetés témáját?? :D Értem én, hogy meleg van, de azért tudd már, hogy merre vagy arccal, ember! Arról pofázok neked már napok óta, hogy a viselkedésük miatt ész nélkül üldözték őket, ahelyett, hogy megtaníttatták vola velük a normákat. Amikor már kiüldöztük belőlük a szuszt is, és jól megultáltak minket, akkor már késő bánat intergálni, mert már eleve erőszakosan viselkednek majd. Egy ilyen egyszerű dolgot nem vagy képes megérteni már nem is tudom hány napja.
"Most soroljam fel a magyaroktól a kunokon jászokon át mindenkit?"
Te Jesszus Úr Isten!🤦🏻♂️😂😂 Honfoglalás 15-16. században volt, ugye?😂 Méghozzá egy leszakadt távolkeletről jöttek a magyarok!!😂😂 Kunok meg főleg akkor jöttek!😂 Szerintem tényleg hanyagold a témát, ne égesd magad tovább. A végén még megbarnulsz a sok égéstől, aztán majd cigánynak néznek😂
"Jaj te vagy az fogyatékos aki a YouTubeon is"
Nem, de akkor ezek szerint a YouTubeon is vergődsz. Nem elég egy platformon provokálni, ugye? Nincs jobb dolgod? Tudom, kínos, hogy még azt sem voltál képes normálisan értelmezni, aminek saját magadtól néztél utána, de amikor szembesülünk a tévedésünkkel, olyankor illik beismerni, hogy hülyeséget mondtunk. Csakhát ahhoz egy kis gerinc is kellene...
"Azért én kíváncsi lennék ha bemegyek most a börtönbe akkor mennyi barna pofa lesz ott. Hát biztos nem 20%."
Még jó, hogy a 20% nem a börtönben levő cigányok aránya volt, hanem a becslésben a két szám közötti különbözet!😂 Hihetetlen, hogy mennyire értetlen vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!