Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha mégis a diákváros épül meg...

Ha mégis a diákváros épül meg az valóban azt jelentené, hogy lejjebb mennek a budapesti albérletek ára?

Figyelt kérdés
Karácsony azt mondta az Atv-ben, hogy azért van az egekben az albérletek ára mert a vidéki diákok nem férnek be a kollégiumokba. Ez valóban így van, vagy csak kampányszöveg?

2021. jún. 9. 12:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
94%

"Amúgy nem értem miért van ekkora hangsúly az egyetemistákon a budapesti albérlet szempontjaban hiszen az albérletek többségét vidéki dolgozók veszik ki mint például én is és nem a diákok"

Ezt nem úgy tudom, nem véletlenül augusztus körül mennek fel az albérlet árak, azt lehet mondani hogy több tízezer egyetemista simán megy Pestre és azok jó része albérletre megy mivel nincs kollégiumi hely.

Illetve ezek mellett újra visszamennek a vidéki többéves hallgatók is.

"Meg az is elgondolkoztat miert hiszik a politikusok, hogy a diákok kollégiumban akarnak élni, én is éltem kollégiumban és minden erőmmel azon voltam, hogy albérletbe menjek."

Most már elég jól fel vannak szerelve, de én ezt kicsit továbbvinném.

Sok diák azon van hogy tudjon egyáltalán valahol élni egyetem alatt, pont a magas albérlet árak miatt kellenek a kollégiumok.

Első 2 éves hallgató nagyon nem tud elhelyezkedni a piacon hogy annyi jövedelem legyen hogy ne csússzon, és fent tudja magát tartani az albérlet mellett.

"Majd az lesz a vicces amikor hirtelen túl sok lesz a kollégium és míg üresen fognak tatongani az albérlet piac meg még jobban telítődik."

Meg is érdemlik, ilyen árakkal remélem az összes bebukik és átgondolják miről szól a piacgazdaság, ne csak a rablásról szóljon hanem igen is ők versenyezzenek a bérlőkért és ne fordítva, erről kéne szólnia a piacgazdaságnak nem arról ami most van hogy ingatlanosok annyit elkérhetnek amennyit nem sajnálnak. Ja és a jövedelem hol nőtt ehhez képest?

2021. jún. 9. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!