Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehetne a fiatalokkal...

Hogyan lehetne a fiatalokkal újra megszerettetni a tévézést?

Figyelt kérdés

2021. jún. 9. 10:58
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
42%

Vannak olyan szituációk amikor egyszerűen, mert megengedhetem magamnak nem reagálok egyetlen szóval sem a hozzám intézett mondókához és egyszerűen vagy "fújom a magamét" vagy válaszolok az alapkérdésre (még ha korábban ezt már meg is tettem...ez az "újrázott" válasz csak azt jelzi, hogy nagy ívben teszek a hozzám intézett mondókára) vagy a kettőt "ötvözöm".

Tegnap este vetítette a Duna Televízió a "Korzikai testvérek" című klasszikust. Több televízióval rendelkezünk de én a 2008-ban vásárolt "ötvenvalahány...55?) centis Orion televízióval ellátott szobánkba vonultam be (egyedül, mert filmet egyedül nézek) és még csak véletlenül sem az LG okostévével ellátott másik szobába. Van még két tévénk-nagy a család de azok is olyasfélék mint az Orion. Hagyományos tévékészülékek. Természetesen színesek...

Na most ez az Orion tévénk (amin néztem a filmet) hagyományos tehát analóg vételre született készülék és nincs rajta illetve hozzá box. Mostmár nem UPC hanem Vodafone. A többin van de most már a többi tévét hagyom mert nem akarom nyújtani a témát.

Tehát az Orion tévé egy hagyományos (55? centis) analóg tv. Vagy hogy hívják az ilyet...

Nem kell hozzá semmi egyéb mint leülni a fotelba...az iránítón bekapcsolni a készüléket...ráállni az adott tv-csatornára...beállítani a kívánt a hangot...és hátradőlve várni a műsort! Nem nehéz műveletsor...hagyományos...klasszikus...a kép (most jelzem) KÍTÜNŐ. Magától! Nem kell állítani semmit mint az okostévéknél (erre mindjárt EGYETLEN PÉLDÁVAL) kitérek. És stb...stb...kitünő film volt. Ne hogy már leírjam a tartalmát. Aki látta, gondolom rajtam kívül vagy még négyen azok tanusíthatják. Szóval 5-6 perccel a film ellőtt beültem aztán a film végén a készüléket kikapcsoltam és kimentem. Ez igenis mozi. Esti tévénézésnél ez igenis mozi!

Kész. Erről ennyit.

A példa...

Az LG okostévénél, ami nem okostévé hanem istencsapása...a következőt vettem észre a minap:

Tavaly nem volt foci Eb, klasszikus VB meccseket adtak az M4-en. Többek között a '86-os 0-6-ot...Szovjet-Magyar. Ismerős? Akkor (tehát tavaly) a másik tévénkre felvettem a upc box segítségével a meccset és eltettem. Megnéztem párszor. A képernyőt kitöltötte, jó kép minőség stb...

A minap az LG tévén (az istencsapásán) a youtube-on rákerestem az ominózus meccsre az MLSZ TV-n belül. Meg lett. Nézem...illetve csak nézném mert SZ*R a kép. Biztos állítani kell...élénken volt. Azon volt rossz. Rátettem eredetire. Jobb lett. Nem jó, csak jobb! Igenám de más műsor meg ezen az eredetin SZ*R...! MOST AKKOR MINDEN MŰSOR KÉPÉT KÜLÖN-KÜLÖN ÁLLÍTGASSUK MERT EZ OKOS TV?!

A hagyományos Orion tévémen nem kell állítgatni (nem is lehet) de ott minden műsor mindig KITÜNŐ képpel bír!

Né má'...

Hogy van ez?

A nagy okos tévét lepipálja az Orion? Le bizony.

Van még egy példa...most jutott eszembe.

A digitális átállásnak hála ugye a hagyományos tévéken alul-felül lett egy fekete csík. Mosták az "urak", hogy ez jó mert több mindent lehet látni. Ja...csak kisebben.

Na most ha hagyományos műsort adnak MA hagyományos tévén akkor az Én Orionom AUTOMATKUSAN vált és kitöltve a képernyőt adja az adott műsort! Ahogy kell. És az okostévé? fent-lent, két oldalt fekete csíkkal! Ahogy kell..gyászkeretben. Most mondaná egy "úr", hogy a képet "húzd szét" Jóska...mert az okostévén a kép méretet is lehet variálni. Lehet bizony. Szét is húzom. Igen ám...csakhogy torz ám. Nem jó mert egy "megbabrált" kép sosem jó.

Szóval amit korábban írtam itt "visszaköszön" most is.

A televízió akkor tökéletes amikor...távirányító-bekapcs...csatornaválasztás...hangerő...MŰSORNÉZÉS...távirányító-kikapcs.

Így normális.

Ezek a "kütyük", hozzávalók, csili-csálé kiegészítők már felesleges hülyeségek.

Én az Orion tévémet (ezt csak én nézem, ez csak az enyém) nem adnám semmi pénzért, nagyon szeretem de azt az LG okostévénket ha rajtam múlna kivinném a kukába mert annyit ér. Semmit.

És ezzel, ezekkel mindenki így van! Mindenki. Csak az emberek már annyira el vannak fásulva, hogy minden mindegy nekik. Sz*r a tévé? A műsor? A tv felépítése, működtetése? Minden mindegy már...belefáradtak az emberek.

Én meg a további szövegelésbe untam bele:-)

Aki vette a fáradságot és elolvasott annak köszi (nem volt cél...csak úgy jött a szöveg) aki meg nem, pláne nem ért egyet velem az meg...Puskás Öcsivel mondva:

Le van maga sz*rva...

"Hogyan lehetne a fiatalokkal újra megszerettetni a tévézést?"

Ezzel a kérdéssel foglalkozzanak azok akiket érint és akik ebből élnek.

2021. jún. 12. 17:18
 32/33 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem KELL szeretni a tévénézést, kifejezetten jó, ha valaki nincs hozzánőve. Nekem ugyan van itthon egy kicsi LED tévém, nem is tudom, már hány éves, amikor vettem, még újdonság volt, de van, aki már erre sem költ. Én sem vagyok hozzánőve, van, amit szívesen nézek tévén, például a Da Vinci csatornát esténként, de fölösleges azon rágódni, hogy azok, akik most egyáltalán nem néznek tévét, azokat odaláncolják a képernyők elé. Átalakult az életünk, megváltoztak a médiafogyasztási szokások, másképp szórakozunk. A mozinak még megvan a varázsa, hogy beülünk, a tévé szerepét már nagyrészt átvette az internet, sok tévéműsor visszanézhető, vagy interneten is nézhető, filmek is letölthetők, és tudjuk igazítani az időbeosztásunkhoz, hogy mikor nézünk meg valamit. Ez nem baj.
2021. jún. 12. 17:27
 33/33 anonim ***** válasza:
19%

Még annyit, átolvastam a fenti szövegemet (elég csapongó de hát amikor az emberből ömlik a szöveg akkor az ilyen...), hogy szó szerint ennél az istencsapásánál minden egyes műsornál állítani kellene a kép minőséget (van jó pár:élénk, eredeti, eco, színház, zene,...vannak még szakértői-ebből kétféle is...stb, van vagy 8-10) mert az egyiknél sötétebb a kép a másiknál világosabb, a harmadiknál ilyen, olyan, amolyan UGYANANNÁL a beállításnál. Tehát ennél az istencsapásánál nem mindegy, hogy "teszem azt" egy 1987-es műsort nézek vagy egy 2001-est, vagy egy tavalyit. Ennél minden kép más és mindegyiket be KÉNE (KÉNE...!) külön állítani, hogy élvezhető legyen.

Én meg ebbe fáradtam bele...

Ezt az istencsapását nézzük a legkevesebbet én tulajdonképpen soha...

Az Orionnál meg mindegy mikor készült a műsor mindig KITÜNŐ a kép.

Pedig az a tv 2008-ban lett véve huszonvalahányezerért 57 centis (közben megnéztem) és hagyományos, analóg tv. Ez az istencsapása meg 135 centis 100 valahányezer volt és digitális. Verje meg az isten...ha hinnék benne.

Jó. Bocsi, hogy magánügyekkel UNTATOM a jónépet.

Tiszteletem.

2021. jún. 12. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!