Hogyan lehetne a fiatalokkal újra megszerettetni a tévézést?
Egyrészt adjanak nagyon széles körű választékot tartalomból, hogy mindenki megtalálja az általa vágyottat (nekem pl nagyon nagy anime kínálat lenne az az elmúlt 40 évből)
Másrészt ez legyen választható, kereshető, ne időhöz és csatornához kötött.
Ééééés, fel is találtuk újra az internetet :D
Kérdező, itt alapvető hiba van a narratívában.
Sokan szoktak dicsekedni azzal hoyg nem is néznek tévét, nekik nincs is tévéjük.
Ez scak az eszközben mutat különbséget - nem a tévékészüléket nézik hanem a monitorját a számítógépnek, laptopnak, tabletnek vagy telefonnak.
Pontosan ugyanazokat és ugyanúgy nézik a fiatalok is mint az idősebbek - csak az eszközben van különbség.
Egy fiatal nem a tévé elé ül le hogy a távirányítóval keresse meg amit nézni akar, hanem fogja a telefonját, laptopját és egy keresőprogrammal megy rá közvetlenül arra videóra amit látni akar.
Aki nem akar operát nézni az a tévén is elkapcsolja és a telefonján is átgörgeti a lehetőséget. Aki politikai műsort akar nézni - mint én - az meg a neten is rámegy a tévécsatorna oldalára és megnézi azt a műsort vagy a youtube-on rákeres.
Nem vagyok már fiatal (sajnos) de tévét csak akkor nézek ha a nagy képernyőt szeretném használni. A párom meg már a youtube videóit is az tévén nézi meg - erre vannak az okostévék.
A tévézés már sosem lesz olyan népszerű, mint korábban volt. Miért ülnék le a TV elé, ahol korlátozott számú/témájú/stb. tartalom van, cserébe negyedóránként betesznek egy reklámot? Az interneten reklám nélkül azt nézhetek, amit csak szeretnék. Még csak külön élményt se ad, mint a mozi vagy színház.
Amit a legtöbb magyar adón adnak, az is többségében igénytelen vacak (nyilván van kivétel, de ezek száma kevesebb és nem is reklámozzák annyira, ha egyáltalán). Igényes ember (kortól függetlenül) nem fogja az X-Faktorban látott ripacskodást vagy a Luxusfeleségek ostoba hablatyolását nézni, amikor leülhet a gép elé valóban érdekes és értelmes tartalmat nézni. Ezeket pedig reklámok törik meg, amik legtöbbször ostoba kormánypárti vagy ellenzéki propaganda.
Mondjuk nem értem, hogy miért kéne megszerettetni velük/velünk. Mindenki nézze és olvassa, azt amit szeretne és ahogyan szeretné.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!